logo

GMİS YÖNETİMİ GÜVEN TAZELEDİ

  • Zonguldak Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Hakan Yeşil, 12.olağan kongrede güven tazeledi.  

Genel Maden İşçileri Sendikası(GMİS)12.olağan genel kurulu Zonguldak Dedeman otelde yapıldı.

4 Şubat Cumartesi günü yapılan genel kurula; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen-Hamdi Uçar, Ahmet Çolakoğlu, CHP Zonguldak milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Uysal,  Amelebirliği Başkanı Şenol Yücel, Turk-İş Genel Mali Sekreteri ve Yol İş Genel Başkanı Ramazan Ağar, Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Vatan Partisi İl Başkanı Gökhan Yılmaz, yeniden Refah Partisi İl Başkanı Necdet Sarı, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri ile madenciler ve delegeler katıldı.

ÖRGÜTLENMENİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Genel Maden İşçileri Sendika(GMİS)Başkanı Hakan Yeşil kongrede yaptığı açış konuşmasında örgütlenmenin önemine dikkat çekerek, örgütlenme çalışmalarının seferberliğe dönüştürüleceğini söyledi. Kömürün yerli ve milli kaynak olduğunu hatırlatan Yeşil, politikaların buna göre geliştirilmesini istedi ve “Mücadelemize büyük destek veren TÜRK-İŞ Genel Başkanımız Sayın Ergün Atalay başta olmak üzere emek veren, duyarlılık gösteren, katkı ve destek veren herkese teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

BAŞKAN YEŞİL TALEPLERİNİ TEKRARLADI

Yeşil önümüzdeki dönem hedeflerini ve taleplerini ise, “Toplu iş sözleşmesi görüşmelerimize önümüzdeki günlerde başlayacağız. Yüksek enflasyonla birlikte gerileyen alım gücünü yükseltmek en öncelikli hedefimizdir. Eşit işe eşit ücret istiyoruz. Düşük ücret sorunlarının çözülmesini istiyoruz. Vergide adalet istiyoruz. Ocak ayında aldığımız ücreti Aralık ayında da almak istiyoruz. Çalışma hayatımızdaki kökleşmiş sorunlara kalıcı çözümler üretilmesini istiyoruz.  Örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun işçi açıklarının giderilmesini ve norm kadroyla çalışır hale getirilmesini istiyoruz. Maden Tetkik Arama Kurumu’nun daha aktif hale getirilmesini istiyoruz. Biz yerli ve milli üretim ekonomisini savunuyoruz. Bizler işimize, ekmeğimize, işyerimize sahip çıkmanın, halkımızın ve Türkiye’nin geleceğine sahip çıkmak olduğunu çok iyi biliyoruz.” şeklinde özetledi.

VALİ VE MİLLETVEKİLLERİ DEĞERLENDİRMEDE BULUNDU

Vali Mustafa Tutulmaz ise Zonguldak’ın  işçi ve emek bakımından çok önemli bir şehir olduğunu belirtiği konuşmasında sektöre ve sendikacılığa yönelik değerlendirmelerde bulundu. Zonguldak’ta organize sanayi bölgelerinin dolduğunu, doğalgazın da yakında karaya çıkartılacağını hatırlatan Vali Tutulmaz, turizm ve tarım potansiyelinin varlığında dikkat çekerek bunların da değerlendirileceğini söyledi.

AK Parti Milletvekili Polat Türkmen ile CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, maden işçiliğinin zorluğuna dikkat çektiler.

YEŞİL’İN LİSTESİ:

Yol-İş Başkanı Ramazan Ağar’ın divan başkanlığını yaptığı genel kurulda seçimlere Mevcut Başkan Hakan Yeşil ve ekibinin hazırladığı tek liste ile gidilirken yapılan seçimde oy birliği ile Hakan Yeşil yeniden Başkan oldu.

GMİS 12’nci Olağan Genel Kurulu seçim sonuçları şöyle;

Yönetim Kurulu: Genel Başkan Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Yener Arslanbuğa, Genel Mali Sekreter Yalçın Yiğit, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir.

Yönetim kurulu yedek : Kemalettin Karataş, Sefer Karakabak, Serkant Bayrak, Dursun Başbakıcı, Ümit Çınar.

Denetleme Kurulu: Fedai Büyükyonca, Erhan Bilir, Özkan Şimşek

Disiplin kurulu: Uğur Kaya, Ahmet Cinal, Hilmi Uzun, Nazif Aydın, Burçin Ulupınar

Ayrıca, TÜRK-İŞ Üst Kurul Delegeleri seçimi de yapıldı.

Paylaşın:
241 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ