logo

HER OKULDA ‘GÜVENLİK İRTİBAT GÖREVLİSİ’ BELİRLENDİ

Zonguldak Valiliği 2021-2022 eğitim öğretim yılında okullar ve çevresinde alınacak güvenlik ve diğer tedbirleri açıkladı. Buna göre her okulda güvenlik irtibat görevlisi belirlendiği bildirildi.

Valiliğin konu ile ilgili açıklamasında 6 Eylül Pazartesi günü başlayacak yeni eğitim öğretim döneminde güvenlik, sağlık, trafik ve ulaşım alanlarda alınan önlemler ve öneriler şöyle açıklandı :

Çocuklarımızın huzur ve güven içerisinde eğitim-öğretimlerini sağlamak, okul çevrelerinde, güzergâhlarında emniyet ve asayişin temini ve muhafazasına yönelik tedbirler ile trafik güvenliğinin arttırılması amacına yönelik tedbirler ve alınacak ilave tedbirler Valiliğimizce değerlendirilmiş, gerekli koordinasyon ve planlama yapılmıştır. Bu kapsamda;

  • İl merkezi ve ilçelerimizde Emniyet ve Jandarma sorumluluk bölgelerinde bulunan tüm okullarımızda gerekli güvenlik tedbirleri en üst seviyede alınmıştır.  
  • Risk analizine göre okullar belirlenerek bu doğrultuda gerekli tedbirler alınmıştır.
  • Her okumuza bir güvenlik irtibat görevlisi belirlenmiştir.
  • Okullarımız, motorize ekiplerin sorumluluğuna bölüştürülerek, rutin olarak devriye ve denetim görevi yapmaları talimatlandırılmıştır.
  • Öğrenci taşıyacak servis araçlarının kontrolüne yönelik yapılacak rutin ve yoğunlaştırılmış denetimlerle;

Servis şoförlerinin ehliyet ve yeterlilik durumları denetlenerek Karayolları Trafik Kanunu ve Okul Servis Araçları Yönetmeliğine göre tedbirlere uyulup uyulmadığı kontrol edilecektir. Ayrıca servis araçlarının kendi güzergâhlarına uyup uymadıkları, taşıması gerekenden fazla yolcu taşıyıp taşımadıkları, Covit19 tedbirlerine uyulup uyulmadığı kontrol edilerek tedbirleri ihlal eden sürücülerle ilgili cezai işlem uygulanacaktır.

Eğitim faaliyetleri kapsamında; Okul Geçidi Görevlisi Eğitimleri, Okul Servis Araç Şoförleri ve Rehber Personeline Yönelik Bilgilendirme Eğitimleri ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak 2. ,7. ve 9. sınıf öğrencilerine yönelik  ”Trafik Dedektifleri Projesi” kapsamında çeşitli eğitim programları gerçekleştirilecektir. İl Jandarma komutanlığı sorumluluk bölgesinde öğrencilerin okullarına güvenle geliş gidiş yapmaları için okul servis aracı sürücülerin Milli Eğitim Müdürlükleri ile koordine içerisinde bilgilendirici ve eğitici seminerler verilmekte olup devam edilecektir. 

  • Okullarda ve okul servislerinde görev alacak çalışanların kimlik bilgilerinin GBT sorgusu yapılarak varsa şüpheli profilleri ortaya çıkartılarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü bilgilendirilecektir.
  • Okul müdürleri ve İl Emniyet Müdürlüğünde görevli ilgili şube müdürlerinin (Çocuk, Asayiş, Trafik, Narkotik, TDP) yer alacağı dijital iletişim grupları oluşturularak öğrencilerin güvenliğini ilgilendiren konularda doğrudan ve hızlı bilgi alışverişinde bulunulacaktır.
  • Öğrenci ve velilerimizi bilgilendirmeye yönelik olarak trafik ve yaya güvenliği, bağımlılık yapıcı maddeler (NARKOREHBER), internet güvenliği (SİBERAY) vb. konularda broşür dağıtımları yapılarak, seminerler düzenlenecektir. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde hassas olduğu belirlenen okulların bulunduğu bölgelerde uyuşturucu, uyarıcı maddeler başta olmak üzere açık (tek dal) sigara satışların önlenmesi için tedbirler alınmıştır.
  • “Güvenli Eğitim” adı altında yapılacak olan rutin genel asayiş uygulamaları ile Emniyet ve Jandarma sorumluluk bölgelerinde; umuma açık dinlenme ve eğlence yerleri, internet kafe ve oyun salonları ile metruk binaların tespiti ve kontrolleri yapılacaktır. Uygulamalarda okul çevrelerinde zararlı ürünlerin satışını yapan yerlere yönelik denetimlere ağırlık verilecektir.
  • Yüz yüze eğitimin başlayacağı 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren İlimizde İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığınca her türlü trafik tedbiri alınmış olmasına rağmen, şehrimizin fiziki yapısının da etken olabileceği bir trafik artışı ve yoğunluğunun olabileceği değerlendirilmektedir.

Bu bağlamda; saygıdeğer vatandaşlarımızın mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanmaları, trafikte sağduyulu, anlayışlı ve sabırlı davranmaları, trafikle görevli kolluk kuvvetlerimize ve uygulamalarımıza destek olunması anlamında önem taşımaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Paylaşın:
489 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ