logo

HİSARCIKLIOĞLU: “GELECEKTEN ÜMİTSİZ DEĞİLİM!”

  • Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen istişare toplantısına katılan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, insanların birbirlerini ötekileştirmemesi gerektiğini ifade etti ve “…ben gelecekten ümitliyim. Hiç bir zaman ümitsiz olmadım. Ticarette olduğum için, sanayici olduğum için ümitsiz değilim! Kültürüm gereği ümitsiz değilim. İnançsızlık bize yakışmaz, ümitsizlik biz yakışmaz. Onun için Allah yolunuzu, yolumuzu hepimizin açık etsin.” diye konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıkloğlu Karadeniz Ereğli’de TSO Bünyesinde hizmete giren Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi açılışına katıldı.

5 Haziran Pazar günü TSO Hizmet Binası önünde Kdz. Kaymakamı Mehmet Yapıcı, TSO Başkanı Arslan Keleş, TSO Meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu, Ak Parti Önceki Dönem Milletvekillerinden Sanayici Fazlı Erdoğan, Önceki Dönem Belediye Başkanlarından Murat Sesli, TSO Önceki dönem Başkanı Sertan Yalçın ile Oda yöneticiler, personel ve üyeler tarafından çiçekle karşılanan Hisarcıkloğlu, ayağının tozu ile  5. Katta hizmete başlayan Arabuluculuk ve Tahkim Merkezinin açılış kurdelesini kesti. Ardından Keleş’e hediyesini sundu.

MERKEZİ ÇOK BEĞENDİ

Açılışı yapılan merkezi çok beğendiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu Başkan Keleş’i kutlayarak sözü TOBBUYUM Genel Müdürü Dr. Onur Yüksel’e verdi. Yüksel’de yaptığı kısa konuşmada, burada alınacak kararların hukuki karar niteliğinde olacağının altını çizerek; mahkemeye gitmeden, vergiler, harçlar ödenmeden ve yıllarca beklenmeden uyuşmazlıkların çözülmesinin hedeflendiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu  soru üzerine şu ana kadar merkezlere gelen dosyaların yüzde 70’inin çözümle sonuçlandığını açıkladı.

“ÇINAR BENİM ESKİ DOSTUMDUR”

Hisarcıklıoğlu ve heyeti kısa bir dinlenmenin ardından Keleşler Park Otel’de düzenlenen istişare toplantısına katıldı.

Burada kendisini karşılayanlar arasında Kdz. Ereğli OSB’de faaliyet gösteren Çınar Boru Profil Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Çınar’la karşılaşan Hisarcıklıoğlu, Çınar ı kucaklayarak, “Hacı benim çok eski dostumdur” diyerek samimiyet gösterdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

KELEŞ, EREĞLİ TSO’NUN GÜÇLÜ YANLARINI, İHTİYAÇLARI VE TALEPLERİ SIRALADI

Aralarında Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, ilçe TSO Başkanları ve ilçe sanayicilerinin de bulunduğu katılımcıların yerlerini almalarının ardından istişare toplantısına geçildi.

Toplantıyı başlatan TSO Başkanı Arslan Keleş, Karadeniz Ereğli’nin ekonomik dinamiklerini ve yapılan hizmetleri özetledikten sonra ihtiyaçları sıraladı. Keleş bu bölümde, 2 OSB çalışmalarını, Zonguldak TSO ile kafes balıkçılığı gibi ortak girişimleri ve 10 bin yeni istihdam ile 5 bin yeni üniversite öğrencisi hedeflerini tekrarladı ve katkıları için Hisarcıklıoğlu’na teşekkür etti. Keleş, konuşmasının son bölümünde ise Perakendecilik yasasının sağlam temeller üzerine oturtulması ile Kredi Garanti Fonu(KGF) Kdz. Ereğli Şubesinin yeniden açılmasını talep etti.

TOBB OKULLARINDA DOLULUK YÜZDE 97

Toplantıda söz alan Hisarcıkloğlu, Kdz. Ereğli’ye yedinci gelişi olduğunu ve Zonguldak’ın en gelişmiş ilçesi olduğunu hatırlattıktan sonra “Batı Karadeniz’in itici gücü, Batı Karadeniz’in parlayan yıldızı Ereğli’dir” dedi. Hisarcıkloğlu Ereğli’nin gelişimine katkıda bulundukları için oda yönetimine ve personeline teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Kdz. Ereğli’ye geliş amaçlarından birinin de TOBB tarafından yapımı üstlenilen okul arsasının incelemesi olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, mesleki eğitimin önemine dikkat çekerek TOBB bünyesinde 116 oda’nın okul yapımında hamilik üstlendiğini söyledi. Bu okulların doluluk oranının yüzde 97 olduğunu açıklayan Hisarcıklıoğlu, bunda iş garantisinin önemli faktör olduğuna dikkat çekti.

ARABULUCULUK MERKEZİ İÇİN AHİLİK ÖRNEĞİNİ VERDİ

Sözü açılışı yapılan ‘Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi’ne getiren Başkan Hisarcıklıoğlu, “bizim yıllardır üzerinde durduğumuz batı hukukunda var olan, ahilikte loncalıkta iki tüccar arasındaki uyuşmazlıkta ahi ocağında loncalıkta çözülürdü kadıya gidilmezdi. Bunu batı bizden keşfetti aldı” dedi. “Bizim ahilik teşkilatı ne iş yapıyorsa onlarda aynısını yapıyor.”      diye konuşan Hisarcıklıoğlu,  “Biz yıllardır uğraştık. Sağ olsun Cemil Çiçek Bakanımız döneminde ve önderliğinde çalışmalarınızı tamamladık ve diğer bakanlıkların katkıları ile hayat geçirdik. Yani iki tüccar arasında anlaşmazlık olursa mahkemeye gitmeyecek buraya gelecek.” diye konuştu.

BİRBİRİNİZİ ÖTEKİLEŞTİRMEYİN” UYARISI!

Konuşmasının son bölümünde toplumsal mesajlar vermeyi tercih eden Hisarcıklıoğlu, “Ne olur aranızda birbirinizi ötekileştirmeyin. Siyasi fikrinden, etkin kökeninden, mezhebinden, farklı düşüncesinden dolayı ötekileştirmeyin. Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır. Bir ve beraber yürekler atarsa sonuca ulaşılır. Bakın etrafımız ateş çemberi; düne göre daha fazla bir araya gelmemiz lazım. Bakın Kuzeyimiz, Doğumuz, Güneyimiz öyle… Batımızda da sıkıntılarımız var. Onun için değerli kardeşlerim bir araya gelip birbirimizi beğenmemezlik değil, Allah hepimize beyin vermiş farklı düşünceler vermiş farklı yaratmış, farklı olacağımız kabul edip oturup fikirlerimiz istişare edelim. İstişarenin sonucunda da ortak akılla hep beraber yürüyelim ben gelecekten ümitliyim. Hiç bir zaman ümitsiz olmadım. Ticarette olduğum için, sanayici olduğum içim ümitsiz değilim. Kültürüm gereği ümitsiz değilim. İnançsızlık bize yakışmaz, ümitsizlik biz yakışmaz onun için Allah yolunuzu, yolumuzu hepimizin açık etsin.” Diye konuştu.

Toplantı basına kapalı olarak devam etti. Heyet daha sonra Kırmacı Mahallesi Kemer Mevkiinde yapılacak okulun arsa incelemesi ve Alaplı TSO etkinliklerine katılmak üzere ilçeden ayrıldı.

  • GALERİ FOTOĞRAFLARI :

Paylaşın:
510 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ