logo

İLKADIMLAR’DAN DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ

  • İlkadımlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle aktivite etkinliği düzenledi.

Kdz. Ereğli’de faaliyet gösteren İlkadımlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, 2 Nisan Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nün pazar gününe gelmesi nedeniyle 1 Nisan Cumartesi günü İlkadımlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde  etkinlik düzenledi.

LÜLLECİ, OTİZMDE ERKEN TEŞHİS VE TEDAVİNİN ÖNEMİNİ VURGULADI

Kurumun deneyimli öğretmeni Fadime Lülleci Uzun etkinlikteki açılış konuşmasında, 2 Nisan tarihinin, Birleşmiş Milletler tarafından otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla ‘Dünya Otizm Farkındalık Günü’ olarak ilan edildiğini hatırlattı ve “2 Nisan’da başlayan ‘Otizm Farkındalık Ayı’ çerçevesinde dünyada otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi, bu konudaki farkındalığın artırılması ile erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedeflenmiştir. Otizm veya otizm spektrum bozukluğu; sosyal beceriler, tekrarlayan davranışlar, konuşma ve sözel olmayan iletişim ile ilgili zorluklarla karakterize edilen geniş bir koşul yelpazesini ifade eder.” dedi.  

Özel öğrencilerin topluma kazandırılmasının önemine değinen Lülleci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Onlarla çalışmaktan alınan manevi haz, gözlerinde beliren küçük bir ışık, başarılmış bir hedef, çalışılmış verimli bir gün dünyalara bedeldir. Her çocuğumuz, yeni bir farkındalık yaratır ve yeni bir dünyayla tanıştırır bizleri. Çocuklarımızın küçücük kalplerinde sakladıkları kocaman dünyayı görebilmenin ve paylaşabilmenin, o dünyaya girebilmenin mutluluğunu ancak biz öğretmenler bilebiliriz.”

EROĞLU : “BİLİNÇLENME GEREKİR”

Okul müdürü Fikri Eroğlu ise yaptığı açıklamada otizmli ailelerin sadece bu tür özel günlerde seslerini duyurabildiklerini, kendilerini anlatabildiklerini bu sebeple İlkadımlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak özel günler ve etkinliklere çok önem veriyoruz, toplumumuzun özel çocuklarla ilgili bilinçlenmesi ve çocuklarımıza ve ailelerine saygı duyması ve  anlaması ile özel çocukların topluma kazandırılması mümkündür. Otizm’e hep birlikte mavi ışık yakalım.

Paylaşın:
286 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ