logo

İYİ PARTİ, ENGELLİLERİ UNUTMADI

İyi pati Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op.Dr. Evrim Balbaloğlu, Engelliler Haftası mesajı yayınladı.

Engelliler haftasının kutlama değil, farkındalık oluşturma amacı taşıdığının henüz kavranamadığına dikkat çeken Balbaloğlu’nun mesajı şöyle :

10–16 Mayıs haftası Engelli insanların sağlık, rehabilitasyon, çevre, eğitim ve istihdam alanlarında karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla Mayıs ayının ikinci haftası Engelliler Haftası olarak ele alınmaktadır.

Engelliler Haftası kutlamaların yapılacağı bir hafta değil; farkındalık oluşturmaya yönelik bir haftadır.
Üzülerek görüyoruz ki, bu kavram tam olarak idrak edilebilmiş değil. 

Engellilerimizi sosyal sorumluluk projelerinden yararlanan değil, bu projeleri başarıyla hayata geçiren fertler olarak görmeli ve çıkarılabilir yasalar ile engelli vatandaşlarımızın da vatanımıza katma değer sağlamaları için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. 

Engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında faal olabilmelerini, üretime katılabilmelerini, sosyal yaşamda hak ettikleri yeri edinebilmelerini sağlayacak çalışmalar yapmak, sorumluluk sahibi her kurumun önceliği olmalıdır.

Toplumumuzun en önemli ve hassas meseleleri arasında yer alan engelli vatandaşlarımızın durumu ile alakalı toplumsal bilincin daha çok artması ümidiyle Dünya Engelliler Haftası’nda engelli kardeşlerimizi ve bu imtihanı başarı ile verme gayreti gösteren fedakâr ailelerini sevgi ve saygıyla kucaklıyorum.

Paylaşın:
1084 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ