logo

KAYMAKAM AÇIKLADI: “ERDEMİR FAKÜLTE SÖZÜ VERDİ”

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, katıldığı radyo programında “Ereğli’de fakülte konusunda ciddi bir şekilde eğiliyoruz. .. Erdemir’den de bu konuda söz kaldık. Bir fakülteyi yapacak. Yer olarak Devlet Hastanesi eski yeri ile ilgili, projelendirme var. Konuşmayla bir şey olmaz, icraat lazım. Bu konuda iş adamı hayırseverlerimize çağrıda bulunuyorum.” dedi.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, 91.7 frekansından yayın yapan Ereğli FM’de gazeteci Fikri Kapan’ın hazırlayıp sunduğu “Fikri Kapan’la Burada Konuşalım” programına konuk oldu.

“EREĞLİ FARKLI BİR İLÇE”

Çorumluoğlu, Ereğli’ye atanmasının ardından Ereğli’nin ne denli farklı bir ilçe olduğunu göreve başlamadan hissettiğini söyledi. “Dünya 24 saat yaşıyorsa Ereğli 25 saat yaşamalı” diyen Çorumluoğlu, “Ereğli’ye geldiğimde birlik beraberlik ruhunu kaybettiğini gördüm. Bu konuda zamanla önemli mesafeler alındı. Zaten kaderin sizi arkadaş yaptıkları ile iyi geçinmelisiniz” dedi.

“EĞİTİMDE ÖNEMLİ MESAFELER ALINDI”

Eğitimle ilgili önemli mesafeler alındığını belirten Çorumluoğlu, Eğitim konusunda olası bir aksaklığa toleransının sıfır olduğu dile getirdi ve İlçe Merkezinde sadece 2 okulda sıkıntı kaldığını, Gülüç’te Ortaokul binası yapılacağını, köylerde ise eğitim ile ilgili sıkıntı olmadığını kaydetti.

“SU EN KIYMETLİ İŞ”

Çorumluoğlu, köylerde kanalizasyon ve içme suyu anlamında verimli çalışmalar yaptıklarını anlattı ve “Bu yıl İl Genel Meclisi ile uyumlu bir çalışma yaptık. Ben burada olduğum müddetçe içme suyu ve kanalizasyon işini bitirmeden başka bir işe girmeyeceğim. Su en kıymetli iş”dedi.

“KÖY YOLLARINDA ASFALT KALİTESİNİ YÜKSELTİYORUZ”

Yine köy yollarında sıcak asfalt dökülmeye başlandığını hatırlatan Çorumluoğlu, “Köylerde yol en temel ihtiyaç. Bu yönden iyi gidiyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren asfalt kalitesini de yükselteceğiz. Ereğli-Devrek yolunun Çaylıoğlu Köyüne kadar asfaltlanması can ve mal kaybı açısından son derece önemli. Çaylıoğlu-Devrek bölümünde önümüzdeki yıl çalışmalar devam edecek”ifadelerine yer verdi.

“ERDEMİR’DEN BİR FAKÜLTE SÖZÜ ALDIK”

Programda Ereğli’nin uzun süredir gündeminde olan üniversite kampüsü konusuna da değinen Çorumluoğlu, “Ereğli’de fakülte konusuna ciddi bir şekilde eğiliyoruz. Bu konu kaymakamlık binası merkezde ihtiyacı olan Otopark gibi gecikmiş bir konu. Bu konuda 5 ayrı proje var önümde. Fakülte konusu proje çöplüğüne dönmüş. Ama artık yol alıyoruz. Erdemir’den de bu konuda söz kaldık. Bir fakülteyi yapacak. Yer olarak Devlet Hastanesi eski yeri ile ilgili, projelendirme var. Konuşmayla bir şey olmaz, icraat lazım. Bu konuda iş adamı hayırseverlerimize çağrıda bulunuyorum.”görüşlerine yer verdi.

HÜKÜMET KONAĞI VE EMNİYET BİNASI

Çorumluoğlu, Hükümet Konağı ile ilgili ise “Ereğli’de Hükümet konağını yıktık. Yapamazsak bile yıkan kaymakam olacağım dedim. Biz bu konuda kendi önümüz belediyenin önünü açtık. Şu an hizmet verdiğimiz binada  fiziki ortamımız iyi değil ama bu süreç geçici. Emniyet binası da yıkılacak zemin etütleri yapılıyor. Mevcut emniyet binasının yanına 15 bin metrekare kapalı alanı olan bir kaymakamlık binası yapılacak. Emniyet binası yeri içinde iki ayrı yeri Ankara’ya bildirdik.”şeklinde konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLACAĞIZ

Çorumluoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

“14 aydır beni tanıdınız. Kapalı konuşmam ve içimde biriktirmem. Ereğli’de her alanda her türlü fikir ve görüşe açığız. Halkımızın desteğine ihtiyacımız var. Her alanda Bölecek de marulu yada maydanozu en iyi yetiştirip demetleyen vatandaşımıza da ihtiyacımız var. Vatandaşımızla, yerel idare, Erdemir TSO, Esnaf Kefalet, Şoförler Odası tüm kurumlarla birlik beraberlik içinde olduktan sonra Ereğli’nin başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Siyasi partilerimiz son derece başarılı çalışıyor. Önümüzde seçimin olmadığı 4 yıl var. Bu süreci birbirimizi kırarak, dökerek bir birimizin ayağına basarak, çekerek geçirmeyelim. Ben görev yaptığım her yeri memleketim gibi görürüm. Bir yere gittiğimde dönüşte Zonguldak il sınırı tabelasını görünce ferahlıyorum. Bir gün gelecek bu ilçeden ayrılacağım. Burada bizim birbirimizi üzecek vaktimiz yok. Çok çalışacağız. Birlik beraberlik içinde olacağız. Futbolda gerideyiz. Daha iyi yönetilmeli. Uğraşıyorlar ama sahaya yansımıyor. Tüm maçlara gidiyorum. Stres atmak için gidiyoruz ama  stres yüklüyoruz. Salon sporlarında bir çok dalda iyiyiz. Bilardo iyi bir spor dalı. Poligon alanı olduğunu biliyorum, henüz incelemedim. İlgileneceğim.” (Kaynak : Hakimiyet)

Paylaşın:
1272 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ