logo

KELEŞ, İCRAATLARINI VE TALEPLERİNİ AÇIKLADI

Kdz. Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, düzenlediği basın toplantısında oda yönetiminin pandemi dönemindeki çalışmalarını özetleyerek Erdemir’den ve siyasilerden taleplerini sıraladı.

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek gündemi değerlendirdi.

“KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ YIL SONUNA KADAR DEVAM ETSİN”

29 Mart Pazartesi günü TSO hizmet binasında düzenlenen toplantıya Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanlığına seçilen Şafak Erel, Türk Metal Ereğli Şube Başkanı Yakup Yılmaz  ve yeni kurulan Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği’nin Başkanı Doğan Gönüllü’yü kutlayarak başlayan Keleş, pandemi’de en çok iş dünyasının etkilendiğini söyledi. Başkan Keleş, bu kapsamda işyerlerine kira yardımı yapılması gerektiğini ve kısa çalışma ödeneğinin 2021 yılı sona kadar devam etmesi çağrısında bulundu.

“150 İŞLETME 8 MİLYON LİRALIK KREDİ KULLANDI”

Zaman zaman TSO yönetiminin haksızca ve iftarlara  varan şekilde eleştirildiğini söyleyen Keleş, pandemi döneminin tüm zorlukların rağmen tam kadro çalışıldığını belirterek bu dönemdeki faaliyetleri özetledi. Keleş, yasaklı gün ve saatlerde çalışılabilmesi için ve üretim yapan işyerlerinin açık kalabilmesi için mücbir sebep belgesi düzenlendiğini,  nefes kredisinden 150 işletmenin 8 milyonluk kaynak kullandığını, kapalı olan işyerleri için aidatların düşürüldüğünü, 2 bin adet gıda yardımında bulunulduğunu, zoom üzerinden eğitim toplantılarına devam edildiğini bildirdi. Keleş ayrıca, TOBB yönetimine Ereğli’nin sorun ve çözüm önerilerine ilişkin dosya verildiğini hatırlattı ve tarımsal kırsal kalkınma öncelik istendiğini, tersaneler bölgesinin aktif olması için hükümet tarafından iş verilmesi gerektiğini , gıda perakendecilerinin sorunlarını, yeni bir OSB ihtiyacı olduğunu ve 5.noterlik kadrosunun çarşı içinde değil, yeni açılacak galericiler sitesi yakınlarında olması gerektiği konularını ilettiğini söyledi.

“ERDEMİR’E KARŞI EYLEM YAPACAĞIZ”

 Pandeminin başlangıcında ekonomik hareketliklerin olduğunu bunların başında da demir çelik ne nakliye sektörünün geldiğini bildiren Keleş, “Nakliyecilerin bir araya gelmesinde Merhum Yaşar Tetikler öncü olmuştu. Ancak Erdemir şimdi bu işi bozmak için(Gazi Metal Örneğinden yola çıkarak) gayret serf ediyor. Bir tezgahla karşı karşıyayız!” dedi. ve ekledi : “Erdemir yetkililerinden beklentimiz yerine gelmezse eylemlere başlayacağız.”   Meslek odaları üyelerinin de Erdemir’le iş yapmak istediklerini belirten Keleş, “Erdemir’i ortak akla davet ediyorum. Hizmet ve mal tedarikleri Ereğli’den yapılmalı.” diye konuştu. Erdemir’in mal siparişlerinde hakkaniyet beklenildiğini  açıklayan Keleş, Engelli istihdam gerekliliğini yerine getirmediği de vurgulayarak bu konuda Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği ve basının da hiçbir şey yapmadığını iddia ederek, “şimdi benden duydunuz yazabilirsiniz” dedi.

“TERSANELER BÖLGESİNE LİMAN YAPILMALI”

Keleş Ereğli tersaner bölgesinde bin kişiye yakın istihdam olduğunu açıklayarak, sayının artacağına inandığını, “tersaneler bölgesi küllerinden tekrar doğuyor” cümlesi ile bildirdi ve TSO’nun tesis belgesi düzenleyerek önemli iş başardığını ifade etti. Bozhane mevkiindeki belediye limanının kaldırılması, tersaneler bölgesinde limanının tahmil tahliyelere açılmasını isteyen Keleş, siyasilere iş düştüğünü söyledi.

“FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARI SADECE GIDADA DEĞİL!”

 Keleş ayrıca, perakende gıda sektörü denetimlerinden yakınarak, inşaat, enerji, demir çelik ve benzeri sektörlerdeki fiyat artışlarına dikkat çekti ve buralarda da fahiş fiyat denetlemesi yapılmasını istedi.

SİYASİLERDEN BEKLENTİLERİ SIRALADI…

Siyasilerden beklentileri de sıralayan Keleş; “Ereğli Alaplı bölgesi bence öksüz bırakılmıştır… 5 milletvekili sorunların çözümü için bir araya gelebilmeli ” diyerek, Devrek Ereğli yolu, Ereğli Devlet Hastanesi kavşağına bağlanan çevre yolu ve Teknopark şubesi açılması taleplerini iletti.

Keleş sözlerini “Her konuda bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da çaba içerisindeyiz. Etkinliklerimiz ve bölgeye olan katma değerimiz devam edecek” diye sonlandırdı.

“FAKÜLTELER KAMPÜSÜNÜ TÜMÜYLE ERDEMİR YAPSIN”

Soru cevap bölümünde ise Keleş, Erdemir yetkililerine tüm taleplerin iletildiğini ancak olumlu yanıt alınamadığını, tersaneler bölgesinde liman için eskiden yaşanan polemiklerin yaşanmaması gerektiğini-TSO’nun altın hisseye sahip olmasının doğru olacağını, Erdemir’in fakülteler kampüsünün yapımını tümüyle üstlenmesi(Valilikle-Erdemir arasında yapıldığı söylenen eski protokolün imzalanmadığını) gerektiğini, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın Ak Parti’ye geçmesinin hizmetlerin gelmesi için iyi olacağını kaydetti ve sık sık siyasete girebileceğini tekrarladı.

Paylaşın:
617 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ