logo

“KENTİN SORUNLARINA KATKI SUNAN HERKESLE BERABERİZ”

Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) yönetiminin ziyaretinden konuşan Kdz. Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, “Biz kentin sorunlarını kendine dert edinen ve bunların çözümü için katkı sunmak isteyen herkesle beraberiz. Bu anlamda inşallah birlikte daha iyi çalışma fırsatı bulabiliriz.” diye konuştu.

Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Başkanı Doğan Gönüllü ve dernek yönetim kurulu üyeleri, Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Arslan Keleş’e ziyarette bulundu.

GÖNÜLLÜ “TSO BÖLGENİN ÖNEMLİ DİNAMİKLERİNDENDİR”

14 Nisan Çarşamba günü gerçekleşen ve samimi bir havada geçen ziyaret sırasında konuşan ERMED Başkanı Gönüllü, derneğin Ereğli’de böyle bir gereksinimin görülmesi sonucu kurulduğunu söyledi. Gönüllü, şöyle dedi: “Yeni bir oluşum olmasını epeydir düşünenlerdeniz. Ereğli’de medyanın, gazeteciliğin ortak paydasında ve demokrasi çatısında, Ereğli’nin ve gazetecilerin menfaatleri için neler yapabiliriz diye düşünerek yola çıktık. Gerçekten de birlik ve beraberliğe gereksinimimiz vardı. Ereğli için yapılacaklar noktasında sizlerle de her zaman iş birliği yapmak isteriz. Ticaret ve Sanayi Odası, bölgenin en önemli dinamiklerinden bir tanesidir.”

KELEŞ “SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN BİR ŞEYLER YAPMALIYIZ”

Gönüllü’nün, ERMED’in kuruluş süreci ile hedeflerini anlattığı konuşmasının ardından gazetecilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden TSO Başkanı Arslan Keleş de ERMED’in Ereğli için hayırlı olmasını diledi. Keleş, ERMED’in kurulmasını olumlu bulduğunu dile getirirken, “Ben de basının ve dijital dünyanın gücüne inananlardanım. Kamuoyunu yönlendirmek, doğru işler yapabilmek, doğru noktalara temas edebilmek için bir şeyler yapmamız gerekiyor. Biz kentin sorunlarını kendine dert edinen ve bunların çözümü için katkı sunmak isteyen herkesle beraberiz. Bu anlamda inşallah birlikte daha iyi çalışma fırsatı bulabiliriz.” dedi.

AKSAKAL “PUSULAMIZ, MESLEĞİMİZİN İLKELERİ VE GELENEĞİDİR”

ERMED Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Aksakal da iletişim alanının insanlık tarihi kadar eski olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “TGF’nin güncellenen yeni bildirgesinde, iletişim olanaklarının artmasıyla yurttaş gazeteciliği olarak ortaya çıkan durum ve sosyal medyada yaygınlık gösteren kişilerin de gazetecilerin tabi olduğu yükümlülüklere tabi sayılması gerektiğine işaret ediliyor. Yani diyebiliriz ki, yeni baştan inşa edilecek bir süreç var. Gazetecilik meslek ilkelerini yeniden hayata geçirmek ve doğru bir pusula ortaya koymak zorundayız. Sizin nasıl Ticaret ve Sanayi Odası’nda daha doğruyu aramak gibi bir misyonunuz varsa, gazeteciler bir araya gelip bir demokratik kitle örgütü kurduklarında da kendilerinin toplamından daha büyük bir amaca hizmet etmek zorunda diye düşünüyorum. Bu açıdan bir pusulamız olmalı. Bizim pusulamız, mesleğimizin ilkeleri, geleneğidir.”

KATILIM:

Keleş’e Başkan Yardımcısı Özgür Erdoğan eşlik ederken, salgın sürecindeki ekonomik görünüm, Ereğli’nin sosyal ve ekonomik öncelikleri ile gündemdeki konular üzerinde görüş alışverişinde bulunulan ziyarette, ERMED Başkan Yardımcısı Fikri Kapan ile dernek yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Aksakal, Fahrettin Özaydın, Aykut Ateş, Sadettin Yıldızhan ile Sabriye Aşır da hazır bulundu.

Paylaşın:
553 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ