logo

MADENCİ ADANA’DA ALKIŞLARLA KARŞILANDI

  • Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü TÜRK-İŞ ile birlikte Adana’da kutladı. Emek ve demokrasi için sloganlar atan yüzlerce maden işçisi, Adana’da sevgi seliyle karşılandı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, TÜRK-İŞ önderliğinde üye tüm sendikaların katılımıyla Adana’da kutlandı.

Arif Nihat Asya Bayrak Parkı’nda kutlanan 1 Mayıs’a TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Sekreter Yener Arslanboğa, Genel Mali Sekreter Yalçın Yiğit, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, TÜRK-İŞ’e bağlı sendika genel başkan ve yöneticileri, GMİS şube başkan ve yöneticileri katıldı. 1 Mayıs kutlamalarında MTA ve maden işçileri de hazır bulundu. İşçiler, kutlama alanında alkışlarla karşılandı. Kahramanmaraş depreminde gösterdikleri kahramanlıklarla Türkiye’nin kalbinde yer eden madencilere teşekkür edildi. Madenciler alanda, ‘İşte madenci işte Adana’, ‘Madenci feneri sönmeyecek’, ‘Maden işçisi demokrasi bekçisi’ sloganları atarak 1 Mayıs’ı kutladı.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, yaptığı konuşmada tüm işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı. Burada konuşan Atalay, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgede çalışmalar yürüttüklerini, paylaşmak, yardımlaşmak, kucaklaşmak ve acıları azaltmak için Adana’da alanda olduklarını söyledi. Atalay, TÜRK-İŞ’e bağlı sendikaların depremden etkilenen illerde büyük bir dayanışma içerisinde vatandaşın yardımına koştuğunu ifade ederek madencilerin destan yazdığını söyledi.

Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü

Atalay, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü ile ilgili yarın görüşme yapılacağını aktararak, şunları kaydetti:

“Yarın görüşsünler. Tekliflerini bir getirsinler. Buradaki kamu koordinasyon kurulu beraber müzakere edelim. Şube başkanlarımıza soralım. Yakışan neyse, arzumuz seçimden evvel bitirmek ama istediğimiz bir şey olmazsa bu meselenin içinde olmayız haberiniz olsun. TÜRK-İŞ, Türkiye’nin, mazlumun, haklının, işçinin, emekçinin yanında olmaya devam etmek mecburiyetinde. Türkiye yoksa, TÜRK-İŞ de yok, A partisi de B partisi de yok. Onun için önceliğimiz Türkiye. İstediğiniz partiye oy verin ama Türkiye’den yana olmak durumundayız.”

Paylaşın:
337 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ