logo

“MİRAÇ GECESİ NEFSİMİZİ KÖTÜLÜKLERDEN ARINDIRMALIYIZ”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İslam âleminin Miraç gecesini tebrik etti ve günün anlam ve önemine dikkat çekerek “Nefsimizi her türlü kötülükten arındırarak bütün izzeti ve kurtuluşu Rabbimizin yanında aramalı; O’nun rızasını her işimizin nihaî gayesi kılmalıyız. ” dedi

Başkan Erbaş, Miraç Kandili mesajında özetle şunları kaydetti:

“Bu gece, Peygamber Efendimiz (sas)’in Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya oradan da semaya yükselişini ifade eden Miraç gecesini idrak edeceğiz.

Yüce Allah’ın, bazı ayetlerini göstermek üzere kulu ve elçisi Hz. Muhammed (sas)’i katına yükselttiği miraç hadisesi, O’nun sonsuz kudretinin ve müminlere inayetinin mucizevî bir tecellisidir. Zira İslam’ın ilk yıllarında, müşriklerin amansız baskıları karşısında yaşanan sıkıntılı ve hüzünlü günlerin ardından Rasulüllah’ın ve mümin gönüllerin beklediği teselli ve sekînet miraçla gelmiştir. Hz. Peygamber (sas)’in nezdinde gerçekleşen bu büyük mucize, içerisinde barındırdığı hikmetlerle bizlere manevî yükselişin imkânını ve yollarını gösteren hikmetlerle doludur.

Miraç, bir tevhit çağrısıdır… Miraç, bir sadakat davetidir… Miraç, bir yükseliş muştusudur…Miraç, bir sorumluluk ihtarıdır….

Bu itibarla bugün bizlere düşen, miracın derununda taşıdığı manayı doğru bir şekilde anlayarak zihnimizi, kalbimizi ve bütün hayatımızı İslam’ın hikmet ve güzellikleriyle tezyin etmektir. Bu gecenin manasını idrak ederek Rabbimizi tesbih ve imanımızı tahkim etmektir. Bu geceyi vesile kılarak Peygamber Efendimize (sas) sadakatimizi teyit etmektir. Bu geceyi fırsat bilerek namazla aramızdaki muhabbetimizi tekit etmektir. Bu gecenin hürmetine, gayretlerimizi Mescid-i Aksâ’nın kurtuluşu için çalışmaya teksif etmektir. İşte bunu başarabildiğimizde bize bakan yönüyle miraç, gerçek anlamını bulacaktır.

Bunun için öncelikle nefsimizi her türlü kötülükten arındırarak bütün izzeti ve kurtuluşu Rabbimizin yanında aramalı; O’nun rızasını her işimizin nihaî gayesi kılmalıyız. Allah’ın ezeli kelamını ve Peygamber Efendimizin (sas) sünnetini hayatımızın yegâne rehberi bilmeliyiz. Ruhumuzun ve gönlümüzün miracını beş vakit namazda bulmalıyız. Bu uğurda azim, irade ve gayretle mücadele ederek İslam ümmetinin muhabbet, merhamet ve vahdet üzere yeniden yükselişine umut olmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Miraç gecesini tebrik ediyor; bu mübarek gecenin, İslam dünyasının içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtuluşuna ve Müslümanların birlik-beraberliğine vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Miraç gecesinden itibaren başlayan Kudüs Haftası’nın da tüm Müslümanlar tarafından farkındalık oluşturacak etkinliklerle değerlendirilmesini temenni ediyorum.”

AK PARTİ İLÇE TEŞKLATI KANDİL SİMİDİ İKRAM ETTİ

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı’da, ilçe merkezinde vatandaşlara kandil simidi ikram ederek Miraç Kandili’ni kutladı.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Fadime Doğru, Gençlik Kolları Başkanı Tunay Berber ve partililerle birlikte; Devrim Bulvarı üzerinde stant kurarak vatandaşlara kandil simidi ikramında bulundu.
Etkinlik esnasında açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, bu gecenin hayırlı olmasını diledi. Bozkurt açıklamasında, “Bugün mübarek Miraç Kandili. Kandil sebebiyle, etkinliklerimiz arasında yine kandil simidi dağıtımı var. Meydanda Ereğli’deki vatandaşlarımıza kandil simidi dağıtıyoruz. Allah, İslam Alemine bu geceyi mübarek kılsın. Hayırlara vesile olsun.” İfadelerini kullandı.

Paylaşın:
522 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ