logo

MUHTARLAR DERNEĞİNDE KILIÇ FARKI!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Muhtarlar Derneği Kongresi yapıldı. Mevcut Başkan Şükrü Kılıç, rakibi Hikmet Erlat’ın aldığı 46 oya karşı 81 oy alarak yarışı farklı kazanarak yeniden başkanlığa seçildi.

Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Olağan Genel Kurulu yapılırken, mevcut başkan Şükrü Kılıç ve Hikmet Erlat başkanlık için yarıştı. Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Kdz. Ereğli mahalle ve köy muhtarları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan kongrede, faaliyet raporu okunmasının ardından başkan adaylarının konuşmalarına geçildi.

ERLAT’IN PROJELERİ…

Birleştirici çalışmaları ile örnek olunacak bir başkan profili olması gerektiğine değinen Başkan Adayı Hikmet Erlat konuşmasında, “Ereğli’nin en güçlü sivil toplum kuruluşu Muhtarlar Derneği olarak, Ereğli’ye faydası olan her konuda destek olacağız. Muhtarlarımızın arasındaki birlik, beraberlik ve sosyal dayanışmayı en üst seviyede tutacak çalışmalara imza atmayı düşünüyoruz. İmkanlarımız el verdiği müddetçe savunma mekanizmayı işletilmesi için hukuksal destek vermeye çalışacağız. 2 dönemdir görevde olan Şükrü Kılıç ve yönetimine teşekkür ediyorum” İfadelerini kullandı.

KILIÇ, DÖNEMİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLERİ HATIRLATTI

Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği binasının hizmete girme sürecini anlatarak konuşmasına başlayan Başkan Şükrü Kılıç, yapılan çalışma ve projeleri tek tek anlattı. Kılıç konuşmasında; Muhtarlar Derneği’ne yer kazandırıldığını, Konfederasyon Başkanları ve milletvekilleri ile toplantı düzenlendiğini, toplayıp vekillerimiz ile beraber yemek verildiğini, sosyal aktiviteler yapıldığını, bölge vekillerine dosya sunulduğunu , Suriye’de sıkıntı içinde olan vatandaşlara yardım yapıldığını, İzmir, Elazığ ve Malatya illerinde meydana gelen depremler sonrası yardımlar yapıldığını, 15 Temmuz’da Alimolla Camisinde Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okutulduğunu, ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet yardımında bulunulduğunu, 90 muhtar ile Hatay’a program gerçekleştirildiğini ve Çanakkale gezisine gidildiğini hatırlattı.

KAZANAN DERNEĞİMİZ OLACAK

Kılıç ayrıca, tüm bu faaliyetlere rağmen dernek kasasında 24 bin 555 TL para bulunduğunu açıklayarak, “Göreve geldiğimiz günden bugüne çıtasını daha yükseklere kaldırmak için ekip arkadaşlarımızla gayret sarf ettik. Bu bir bayrak yarışı, kazanan Muhtarlar Derneği olacak. Kongremiz Ereğli’mize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

KILIÇ FARK YAPTI!

Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. Başkanlık için yarışan Şükrü Kılıç ve Hikmet Erlat oy sandığına oylarını birlikte atarak birliktelik mesajı verdi. Oy sayımının ardından, Şükrü Kılıç 81 oy alarak yeniden başkan seçilirken, Hikmet Erlat 46 oy aldı.

YÖNETİM KURULU TANIDIK İSİMLERDEN OLUŞTU

Şükrü Kılıç başkanlığında Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Nurettin Yaman, Nazif Kaplan, Fahri Demircan, Köksal Tekin, Emin Ünal, Raif Erarslan, Zeki Sevim, Nazım Civelek, Recep Can, Adnan Alar.

Öte yandan kongreye pandemi nedeniyle protokol davet edilmezken, katılımcılara ikramda bulunulmadı. (iha)

Galeri fotoğrafları :

Paylaşın:
675 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ