logo

MURAT: “EKONOMİ POLİTİKASI SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL….”

  • Akademisyen ve finans yazarı Doç. Dr. Atılım Murat, genel ekonomiyi değerlendirdiği Kdz. Ereğli seminerinde, ülkenin acil döviz ihtiyacına ve yüksek enflasyona dikkat çekerek, tablonun sürdürülebilir olmadığını savundu.

Kdz. Ereğli TSO tarafından Eğitmen Doç. Dr. Atılım Murat’ın konuşmacı olarak katıldığı “Pandemi Sonrasında Dünya ve Türkiye Ekonomisine Genel Bakış ve Yatırım Fırsatları” semineri düzenledi.

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından TOBB Üniversitesinde eğitmen ve köşe yazarı Doç. Dr. Atılım Murat’ın konuşmacı olarak katıldığı “Dünya ve Türkiye Ekonomisine Genel Bakış ve Yatırım Fırsatları” semineri düzenledi.

KATILIM DÜŞÜK OLDU!

30 Haziran Perşembe günü Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’nde saat 16.00’da düzenlenen seminere; aralarından TSO Yöneticileri, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Fatih Çakır, Ak Parti Gülüç Belde Başkanı İsmail Yılmaz , BBP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Yusuf Karaoğlu, iş kadınları Aysel Manay ve Nilgün Efes’in de bulunduğu sanayici ve iş insanları katıldı.

“EKONOMİ POLİTİKASI DEĞİŞTİRİLMEZSE FAİZ YÜZDE 200’LERE ULAŞIR”

Dinamik sunumu ve interaktif yöntem ile semineri sürdüren Atılım Murat, konuşmasında sık sık Türkiye’nin acil döviz ihtiyacı olduğuna dikkat çekti ve yabancı yatırımcı çekilmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin yılda yüz bin dolar enerji faturası ödediğini açıklayan Murat, açığı kapatmak için ihracat ve turizm gelirlerinin de yeterli olmadığını söyledi.

“BAYRAM SONRASI DEĞİŞİKLİK BEKLİYORUM”

Ekonomi politikasının değişmediği sürece yüksek enflasyonun bir senede yüzde 200’lere ulaşabileceğini söyleyen Murat, “bayram sonrası ekonomi politikalarında değişiklik bekliyorum, çünkü sürdürülebilir bir durum değil bu” dedi. Zaman zaman katılımcılara finansal yatırım ip uçları veren Atılım Murat, “yüzde on 15-20 faizle kredi bulursanız kaçırmayın, alın…. akıllı iş insanı kredisini enflasyon karşısında ezdirir…. bankalar bilinenin aksine faiz düşerse para kazanır… reel sektör kendi dinamiklerini biliyor ama finanstan anlamıyor!…” gibi satır arası cümleler paylaştı.

“MAKRO SORUNLAR MİKRO YÖNTEMLERLE ÇÖZÜLMEZ”

Konuşmasında makro sorunların, mikro yöntemlerle çözülemeyeceğini savunan Murat, taşkömürü ithalatının hatırlatılması ve sorulması üzerine “Zonguldak’ta yer altına bulunan Yerli Kömürü niye çıkarmıyoruz anlayamıyorum “ ifadelerini kulandı. Seminer soru cevap ile devam etti.

KELEŞ TEŞEKKÜR ETTİ

Seminer sonunda Kdz. Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, bilgilendirmesi için Murat’a hediye takdiminde bulundu ve tüm katılımcılara da teşekkür etti.

Paylaşın:
815 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ