logo

ODA YÖNETİMİ BAKANLIĞA, SERVİSÇİLER TSO’YA BAŞVURDU

Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, Milli Eğitim Bakanlığı Taşıma Hizmetleri Daire Başkanlığına yazılı başvurusunda “akaryakıt zamlarının taşma ücretlerine yansıtılmasını talep etti. İlçede taşımalı sistemdeki öğrencileri taşıyan firma sahipleri ise TSO Başkanı Arslan Keleş’i ziyaret ederek yaşadıkları sorunlara çözüm bulunmasını istedi.

Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, akaryakıt zamlarının servis aracı işletmecilerini zora soktuğunu işaret ederek, Milli Eğitim Bakanlığı Taşıma Hizmetleri Daire Başkanlığına yazılı başvurdu. İlgili Daireden akaryakıttan kaynaklanan fiyat farkının 01 Ocak 2022 tarihinden itibaren güncel olarak taşıma ücretlerine yansıtılmasını Civelek acil çözüm istedi.

“1 OCAK’TAN İTİBAREN YANSITILMALI”

Zamların esnafın taşıma hizmetini devam ettirmesini imkansız hale getirdiğini savunan Civelek, Genel Sekreter Aydoğan Kara ile birlikte imzaladığı yazılı başvurusunda, “…Bu nedenle, esnafımızın taşıma hizmetini kesintisiz sürdürebilmesi için acilen  akaryakıttan kaynaklanan fiyat farkının 01 Ocak 2022 tarihinden itibaren güncel olarak taşıma ücretlerine yansıtılması konusunda gereğinin yapılmasını, bilgilerinize önemle arz ve talep ederiz.” dedi.

İŞLETMECİLER TSO’DA ÇÖZÜM ARADI

Öte yandan ; ilçede milli eğitimin taşımalı sistemdeki öğrencileri taşıyan firma sahipleri Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş’i ziyaret etti.

Taşıma işinde yaşadıkları sorunları anlatan firma sahipleri, artan yakıt ve diğer giderleri karşılayamadıklarını belirterek çözüm bulunmadığı takdirde yakın zamanda kontak kapatma durumunda kalacaklarını ifade etti. Eylül ayından Aralık ayına kadar olan mazot farklarının taşıma işini yapan firmaları memnun etmediğini belirten firma sahipleri, Ocak ayından bu yana fiyatların belirsizliğinden dolayı büyük sıkıntılar yaşadıklarını anlatan firma sahipleri, yetkililerin bu belirsizlikleri bir an önce ortadan kaldırmalarını istedi.

KELEŞ, HAK VERDİ

Kdz. Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş firma sahiplerinin sorunlarını dinledikten sonra başta TOBB nezdinde olmak üzere ilgili yerlerle görüşeceğini ve sorunları aktaracağını vurguladı. Maliyet artışlarının dikkate alınarak taşıma işini yapan firmalara farkların istenen düzeyde ödenmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Keleş, sorunun çözümü için ilgili yerlerle görüşeceğini söyledi.

Paylaşın:
489 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ