logo

ÖVGÜLER, SORUNLAR, ENDİŞELER ve MÜJDELER DİLLENDİRİLDİ

Kdz. Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş ile Meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu’nun Ak Parti ilçe Başkanı Saffet Bozkurt’u ziyaretinde; Keleş övgülerle dolu bir konuşma yaparken, sorunları da dile getirdi. Yazıcıoğlu ise “Ereğli ve Alaplı olarak sanki biraz ötekileştirilmiş gibi duruyoruz.” ifadeleri ile endişesini dile getirdi. Bozkurt’ta partisinin milletvekillerinden bahisle “İnşallah Ereğli’de müjdeler peş peşe gelecektir.” dedi.

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu ile Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatını ziyaret ederek İlçe Başkanı Saffet Bozkurt ile bir süre görüştü.

KELEŞ: “AYNI ORTAMI YAKALAYACAĞIMIZDAN ŞÜPHEMİZ YOK”

Ak Parti Basın Bürosundan verilen bilgiye göre ; 11 Şubat Perşembe günü gerçekleşen ziyarette konuşan TSO Başkanı Keleş, Saffet Bozkurt’un Başkanlığındaki AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Yönetiminden övgüyle söz ederek; “Göreve başladığınız günden beri yapmış olduğunuz çalışmalar ve vermiş olduğunuz mesajlarla, iktidarın kesintisiz bir şekilde hizmetlerinin Ereğli’de devam edeceği kanısını bizde oluşturdunuz” dedi.

“BU ŞEHİR HEPİMİZİN”

Övgülerine devam eden Keleş, şunları kaydetti: “Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası olarak 2018 yılından beri uyum içerisinde çalışan bir yönetim kurulumuz, 20 kişiden oluşan bir meclisimiz var. Daha önceden olduğu gibi sizlerle de uyum içerisinde çalışmak, bu şehrin ihtiyaçlarını tamamlamak noktasında elimizden gelen her şeyi yapmaya; maddi ve manevi olarak hazır olduğumuzu arkadaşlarım adına ifade etmek isterim. Çünkü bu şehir hepimizin. Bu şehri büyütmemiz lazım. Bu şehirdeki istihdam sorununu, bu şehirdeki yatırım sorununu, bu şehirdeki karayolları ile ilgili olan sorunları ve benzeri sorunları plan dâhilinde, bir an evvel, hızlı bir şekilde, aksiyon alarak gerçekleştirmemiz lazım. Bundan önceki yönetimde, Sayın Fatih Çakır’ın başkanlık yaptığı dönemde de kendisiyle açıkçası iyi bir çalışma ortamı yakalamıştık. Aynı ortamı sizinle de yakalayacağımızdan hiç şüphem yok. Buna gönülden inanıyorum.

MİLLETVEKİLLERİMİZE GİTTİĞİMİZDE, BİRÇOK KONU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

2018 yılında yapılan milletvekili seçiminde bölgemizden bir milletvekili adayı olmamasının, o anki düşüncemizle bize pek olumsuz yansımayacağını hissediyordum açıkçası. Fakat edindiğimiz tecrübeler, yolda yürüdüğümüzde karşımıza çıkan zorluklarla, mutlaka Ereğli ve Alaplı bölgesini de bir düşünerek iktidar partisinin bir milletvekili olması; bizim iş insanları olarak, iş dünyası olarak beklentilerimizden bir tanesi. Şu anki milletvekillerimizle herhangi bir sıkıntımız yok. Hepsi çok iyi görüştüğümüz, daha önceden bir arada çalışma fırsatı bulduğumuz arkadaşlarımız ama bizim de Ereğli’ye has dinamiklerimiz, özelliklerimiz var. Bunları da yakından hissedebileceğimiz bir ortama kavuşmak için, inşallah bundan sonraki süreçte genel merkezin de bu şekilde bir takdiri bizleri de açıkçası sevindirmiş olur. Altını çizerek söylüyorum; ne sorunumuz olursa olsun milletvekillerimizin yanına gittiğimiz zaman çözüme kavuşan birçok konu var. Bunların da devamının geleceğine inanıyorum. Bu anlamda size ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza, hepsine ayrı ayrı başarılar diliyorum. İnşallah daha güzel işler yapma fırsatı size nail olur.”

BOZKURT: “ÖNEMLİ OLAN ‘ALLAH RAZI OLSUN’ DEDİRTEBİLMEK”

TSO heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, ilçenin sorunlarını çözme noktasında TSO ile birlikte hareket edeceklerini söyledi.

Bozkurt, şunları söyledi: “Nazik ziyaretinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Babanızı kaybettiniz, tekrardan başsağlığı diyorum, Allah rahmet eylesin, Allah sabırlar versin. Bizim için Ereğli’deki meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin görüşleri çok önemli. Onlarla dayanışma içerisinde çalışmak, Ereğli’nin sorunlarını bir an evvel giderme noktasında fikir alışverişinde bulunmak, sorunları beraber çözmek adına taşın altına kafamızı, gövdemizi koyacağımızı ifade ettik. Sizler de Ereğli’nin sorunlarına duyarlısınız. Bu noktada birlikte hareket edeceğiz, birlikte sorunları çözeceğiz. Çalışmalarımız devam ediyor. Milletvekillerimizden Allah razı olsun. Üç milletvekilimiz de Ereğli için mücadele ediyor. Dün gece, milletvekillerimiz TBMM’de İçişleri Bakanımız ile Hükümet ve Emniyet Müdürlüğü binaları ile ilgili görüşme yaptılar. İnşallah Ereğli’de müjdeler peş peşe gelecektir. Biz vekillerimizden memnunuz. Her hafta bir vekilimiz burada, Ereğli’nin sorunlarını giderme noktasında kendileriyle devamlı istişare içindeyiz. İnşallah Ereğli’nin sorunlarını giderme noktasında muvaffak da olacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizim görevimiz, görevde bulunduğumuz süre zarfında Ereğli’nin sorunlarını bir an evvel gidermek. Bunda muvaffak olabilirsek, görevimizi tamamladığımızda Ereğli halkına ‘Allah razı olsun’ dedirtebilirsek bundan daha önemlisi yok.”

YAZICIOĞLU: “ÖTEKİLEŞTİRİLMİŞ GİBİ DURUYORUZ”

Ziyarette konuşan TSO Meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu, “Ereğli ve Alaplı olarak sanki biraz ötekileştirilmiş gibi duruyoruz” dedi.

Yazıcıoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Samimi bir ortamda biz sizleri ziyaret ediyoruz ve iktidar partisinin buradaki en üst düzey temsilcisi olarak beklentimiz de şu; meslek odalarımızla alakalı bize düşen ne varsa, biz sizinle beraber en büyük paydaşınız olarak çalışmaya her zaman hazırız. Başkanımızın da dediği gibi temel konular var; tersane ve fakülte gibi. Maalesef çeşitli sebeplerden ve prosedürlerden ötürü buradaki fakülte olayını bir türlü gerçekleştiremedik ama orada hala bir tereddüt var. Bahsetmek istemiyorum ama Ereğli ve Alaplı olarak sanki biraz ötekileştirilmiş gibi duruyoruz. Bunları da aşmak için hep beraber ortak bir konsorsiyum çerçevesinde yapılandırabilirsek iyi olur düşüncesindeyim.”

BOZKURT: “SÖYLEMDEN ZİYADE İCRAAT ÖNEMLİ”

Yazıcıoğlu’nun söylemlerine yönelik açıklamalarda bulunan Bozkurt, “Ben bu ışığı görüyorum. Vekillerimizden Allah razı olsun. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç Hanımefendi ile hep beraber bu sorunları giderme noktasında elimizden gelen çabayı gösteriyoruz, bu çabanın içerisindeyiz. Sizler de Ereğli’de önemli bir meslek örgütü olarak inşallah bu işin içinde olacaksınız. Beraber Ereğli’de bu sorunları gidereceğiz diye düşünüyorum. Başından beri söylediğimiz gibi, adım ata ata gideceğiz. Söylemden ziyade icraat önemli. İnşallah bu süreç içerisinde hepsinin yavaş yavaş çözüleceğini düşünüyorum.”

Paylaşın:
844 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ