logo

ÖZTUNÇ: “ZONGULDAK’TAN EN AZ 3 MİLLETVEKİLİ İSTİYORUZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Kdz. Ereğli İlçe teşkilatında yaptığı konuşmada, ” Ereğli’de, Alaplı’da belediyelerimizi aldık inşallah önümüzdeki seçimde kaybettiğimiz Zonguldak’ı yeniden alacağız. Zonguldak’ın 5 milletvekili var, 2 milletvekili az. Biz en az üç milletvekili istiyoruz Zonguldak’tan. Bunun için çalışmak, çabalamak zorundayız.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç dün gerçekleştirdiği Alaplı programının ardından bugün de Kdz. Ereğli’ye gelerek bazı ziyaretler gerçekleştirdi. Öztunç ilk olarak CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz ile birlikte partisinin Kdz. Ereğli ilçe Başkanlığını ziyaret etti.

Burada Alaplı programını kısaca değerlendiren Öztunç ardından yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sert eleştirilerde bulundu. Öztunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı bir konuşmada; ‘Millet aç diyorsunuz millet açsa siz doyurun’ sözünü eleştirerek ‘Bir siyasetçi bir devlet adamı böyle bir şey söyler mi’ dedi.

“Biz cesaretle bu tip konuların üzerine gitmeye devam edeceğiz. “

Öztunç, yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan’ı TBMM Eski Başkanı Cemil Çiçek’in söylemleri üzerinden eleştirmeyi sürdürerek, “Sayın Cemil Çiçek, bunu millete söyleme. Bunu Erdoğan’a söyle. Sen, onun yüksek istişare kurulu üyesisin. Siz o yüksek istiare kurulunda ne yapıyorsunuz. Tavla mı oynuyorsunuz, lak lak mı yapıyorsunuz, çay, kahve mi içiyorsunuz, muhabbet mi ediyorsunuz? Çık Cumhurbaşkanına de ki; ‘İddialar böyle, bunlar çok ciddi’ de. Yoksa tribüne oynama Sayın Cemil Çiçek. Şunu söylüyorsa; ‘Ben millete söylerim, Erdoğan sen anla’ diyorsa o ayrı. Onu da açık yüreklilikle söylemesi gerekir. Biz cesaretle bu tip konuların üzerine gitmeye devam edeceğiz. ” dedi.

“Biz en az üç milletvekili istiyoruz Zonguldak’tan”

CHP’nin iktidara yürüdüğünü iddia ederek, genel seçimlerde Zonguldak’tan en az üç milletvekili istediklerini söyleyen Öztunç, konuşmasının son bölümünde şunları söyledi:

İnşallah 2023’de mi olur daha erken mi olur, en geç 2023’de yapılacak bir seçimde Millet İttifakı olarak, Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidara geliyoruz. Bunu herkes görüyor. Tayyip Erdoğan da gördüğü için çıldırıyor, deliriyor. O yüzden böyle saldırganlaşıyor, böyle aczi yete düşüyor. İnanın, güvenin Cumhuriyet Halk Partisi hızlı adımlarla iktidara yürüyor, koşuyor. Ereğli’de bunu yaşadık, Zonguldak’ta yaşıyoruz. Ereğli’de, Alaplı’da belediyelerimizi aldık inşallah önümüzdeki seçimde kaybettiğimiz Zonguldak’ı yeniden alacağız. Zonguldak’ın 5 milletvekili var, 2 milletvekili az. Biz en az üç milletvekili istiyoruz Zonguldak’tan. Bunun için çalışmak, çabalamak zorundayız.”

Öztunç, ilçe başkanlığında bir süre daha partililer ile görüştükten sonra Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halik Posbıyık’ı makamında ziyaret etti.

Paylaşın:
565 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ