logo

PINAR AYHAN’IN ATATÜRK ANLATIMI ADETA BÜYÜLEDİ!

  • Sanatçı ve Tarih anlatıcısı Pınar Ayhan, Karadeniz Ereğli Sanat Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği(KESEK) tarafından düzenlen etkinlikte “Aydınlanmanın Öncüsü Mustafa Kemal Atatürk” temalı müzikli sunumu ile izleyicileri adeta büyüledi.

7 Şubat Çarşamba günü Erdemir Kültür Merkezi(EKM)’nde köy okullarına katkı yararına düzenlenen etkinliğe KESEK Başkanı Barış İngenç, Alaplı Eski Belediye Başkanı Muhabbet Tezel, CHP Kdz. Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Buket Müftüoğlu, öğretmenler ve davetliler katıldı.

Esra Özkan tarafında sunumu yapılan etkinlik, KESEK’in kuruluş süreci ile vizyon-misyon değerlerinin özetlenmesi ve Pınar Ayhan’ın özgeçmişinin sunulması ile başladı.

“ATATÜRK’ÜN YANINDA ÇALIŞIYORUM!”

Sanatçı ve Tarih Anlatıcısı Pınar Ayhan, program boyunca, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yıllık serüveninden ve milli mücadele döneminden etkileyici örnekler verirken “Ağlamak istiyorum” ifadelerini kullandı. Ayhan; Karadeniz Vapuru, Cumhuriyet Tarihinin ilk operası, Kadınların Hukuk eğitimi kazanımları gibi yaşanmış maceraları belgeler ve müzik eşliğinde adeta oradaymış gibi akıcı, duygu dolu bir üslupla anlatırken “Bana soranlara ‘Atatürk’ün yanında çalışıyorum’ diyorum” derken duygulandı. Piyanisti eşliğinde sahnede etkileyici eserlere hayat veren Ayhan, tarih derslerinin de bu yöntemle anlatılmasını tavsiye ederek alkış aldı.

“AYDINLANMAYA, AYDINLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

İzleyiciyi hareketli sunumu ile etkileyen Pınar Ayhan, sözlerinin sonunda Mustafa kemal Atatürk ve arkadaşlarına duyulan minneti ifade ederek, “O’nun yolunda önce aydınlanmaya sonra aydınlatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.  

Program sonunda Tezel ve İngenç tarafından sanatçıya plaket ve çiçek takdimi yapıldı.

Barış İngenç, Sevinç Çınar, Esra Özkan, Güler Barış, Yunus Gemici’den oluşan KESEK yönetimi ve salondaki izleyiciler sahneye davet edilerek toplu fotoğraf çekildi.  

Öte yandan, etkinlik öncesi EKM fuaye alanında taş baskı sergisi davetlilerin beğenisine sunuldu.

Paylaşın:
467 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ