logo

POSBIYIK’IN MURADI NE?

Doğan GÖNÜLLÜ

Doğan GÖNÜLLÜ
haber@haberhayat.net
POSBIYIK’IN MURADI NE?

25 Eylül Pazartesi tarihli “GÜNDEMİ OKURKEN” başlıklı yazımda Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi olmak istemesini değerlendirmiş ve Belediye ile şirket arasındaki karşılıklı taleplerin dikkate alınarak her iki tarafı memnun edecek “sen de haklısın”   formülü bulunmasını önermiştim.

Aynı yazıda, “Bakalım rövanş ustası Posbıyık, Pazartesi konuşmasında bu konuda yeni bir hamle mi yapacak, yalnızlaşmaktan mı şikayetçi olacak, yoksa yeni bir formül mü üretecek?” diye soru/öngörü ortaya atmıştım.

Aynı gün makamında basın toplantısı yapan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, gündemi değerlendirdi(ayrıntıları iç sayfalarda var) ve benim dört öngörümü de tescillemiş oldu.

Şöyle ki;

  1. Benim kibarca “Rövanş Ustası” diye betimlediğim Posbıyık, gitti dönemin Milletvekili Fazlı Erdoğan’ı kaç defa tuş ettiğini hatırlattı ama bu arada güncel kazanımlarını da adeta yok saydı.
  2. “Yeni bir Hamle mi yapacak?” diye sormuştum. Yeni hamlesi toplantı düzenlemek ve dönemin Sanayi Bakanı Varank ile Ereğli heyeti olarak görüşmesinin fotoğraflarını tarih ve saati ile göstermek oldu. Biliniyordu; Malumun ilanından öteye gidilemedi. 
  3. “Yalnızlaşmaktan mı şikayetçi olacak?” demiştim. Gerçekten de oldu!. Hem parti teşkilatı, hem eski-yeni milletvekilleri, kimi belediye meclis üyeleri ve  hem de muhalefet partili belediye başkanı olarak başkent çevrelerinde “yalnızlaştırıldığını” adeta itiraf etti! Sadece, CHP genel başkan Kılıçdaroğlu ile sıksık telefonlaştığını açıklayarak genel merkez nezdinde güçlü olduğu imasında bulundu. Oysa en büyük destekçileri masasını süsleyen aile fotoğraflarıydı.
  4. Yeni bir formül mü üretecek?” soru/öngörümün cevabı ise Ak Parti Milletvekilleri Saffet Bozkurt ve İlçe Başkanı İbrahim Sezer’e ismen seslenerek “bizi Sanayi Bakanı ile görüştürün” çağrısı ile verilmiş oldu. “Süre bitiminde ‘platform” formülü ise eklenti olarak kaldı. 

Posbıyık, benim bu dört öngörümü tescillemesinin yanında toplantıda soru olarak yönelttiğim “Bu çağrı ile muradınız nedir; Erdemir’in talebinin iptali/ötelenmesi mi, yoksa 2,5 milyar lira belediye zararının karşılanmasını mı istiyorsunuz?” cümlem ne yazık ki net bir şekilde cevaplandırılamadı. Erdemir’de çevre bakanlığı tarafından acil durum toplanma alanı oluşturulduğu, Ereğli’yi sıkıntıya sokacak kişi ve kurumlarla her alanda mücadeleye devam edeceği cevabı muradının ne olduğunu anlamama yetmedi. Bel ki de benim eksikliğimdir ama durum bu.   

Ve efendim alışık olmadığımız sakinlikte konuşan Posbıyık’ın toplantısında malumun ilanından öte bir arpa boyu daha yol almış olduk!

Nitekim “amaç ve yöntem netleşmeyince” refleksler, yol almak için etkili ve yeterli olmuyor!

Ha bu arada basından destek isteyen başkan Posbıyık’ın verilen destekleri görmezden gelmesi de (Oysa İŞ’te Haber Hayat olarak bizim ve refiklerimizin bilmem kaç manşeti bu ve benzeri konulara ayrılmıştı.) pek tabi gözümden kaçmadı. Keşke…

Gelelim sadede; Posbıyık’ın muradı ne diye sormuştuk;

Tekrar Belediye Başkan Adayı olmak için mücadele,  Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi ilanını engellemek için mücedele- engelleyemiyorsa belediyeye 2,5 milyar liralık gelir elde etme mücadelesi, Ereğli’nin il olmasını sağlamak için mücadele, kamyon garajı arazisi satışına meclisten onay almak için ikna mücadelesi, CHP’li 4 belediye meclis üyesini ihraç ettirme mücadelesi, kendi tabiri ile taş devri toplantıcıları ile mücadele etmek vs…

Hepsini toparlarsan Başkan Posbıyık’ı muradı: Mücadele.

Yıllar önce yine başkan Posbıyık’a hitaben “savaşın galibi olmaz” diye yazmıştım.  Tekrar ediyor ve ekliyorum: “Bir olayın gerçekleştiği çevrenin özellikleri, en az olayın kendisi kadar önemlidir.”

Paylaşın:
Etiketler: »
1896 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • KDZ EREĞLİSİ’NDE 1844 YILI EMLAK GELİRLERİ

    11 Temmuz 2025 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Ana Bilim Dalı İktisat Tarihi Bilim Dalı’na 2010 yılında sunduğu ‘Temettüat Defterlerine Göre Karadeniz Ereğli’nin Ekonomik ve Sosyal Tarihi’ başlıklı yüksek lisans tezinde Tansu Hilmi Hançer; Ereğli kasabasında 1844 yılında toplanan emlak gelirleri hakkında bilgiler vermektedir. Belirtilen defterlerde Ereğli kaza merkezinde bulunan taşınmazlar tespit edilmiştir. Birim olarak ‘bab’ ile hesap edilen dükkanlar 98.375 bab, ‘asiyab’ denilen değirmenler ise 14.71 bab olduğu görülmüştür. Tüm ...
  • “SÖZ, GÖZE SÖYLENİR”

    26 Haziran 2025 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Söz Ustası, Liderlik Eğitmeni Yaşar Ateşsoy, “Etik Gazetecilik” konulu toplantıda muhatabın anladığı dilden konuşulması gerektiğini ifade ederken “Söz, göze söylenir” derdi. Toplantının ana konusu olan mentörlükle ilgili ise “Dinlemek anlamak amaçlı olmalı, cevap vermek amaçlı değil” sözleri ile bir çırpıda ne çok şey söylemişti aslında. Tıpkı espriyle karışık, "Ağlaşmayın yahu, ne güzel ‘AĞ’ laşıyoruz işte" dediğinde olduğu gibi..! Sahi "söz" için demişti Koca Yunus : "Söz ola kese savaşı söz ola bitüre başı... Söz ola agulu aşı balıla y...
  • KDZ EREĞLİSİ İLÇE İDARE MECLİSİNİN TABİİ ÜYELERİ

    26 Haziran 2025 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Bir ilçenin tüm kararlarını alan, ilçenin yapılması gereken işlerini planlayan, gözden geçiren, memurların yargılanıp yargılanmamasına karar veren vb birçok görev ve yetkilere sahip olan ilçe idare meclisinin iki üye grubu bulunmaktadır. Bunlardan ilki; Azay-ı Tabiiye adını alır ve kaymakam başta olmak üzere memurlardan oluşur. Azay-ı Müntehabe ise ilçe idaresinin sivil halk temsilcilerinde oluşturulan kısmıdır. Meclisin tabii reisi ilçe kaymakamıdır. İlçe idare meclisinin alacağı kararları kayıt altına alacağı memur üyeleri de bulunmaktad...
  • DR.GÜNEN “İŞBİRLİĞİYLE İYİLEŞMENİN GÜCÜNÜ” YAZDI!

    20 Mayıs 2025 Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Hekiminize Güvenin, Sağlığınıza Ortak Olun: İşbirliğiyle İyileşmenin Gücü İyi bir tedavi yalnızca reçeteyle değil, güvenle başlar. Modern tıpta bilgiye ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Birkaç tuşla hastalığınız hakkında binlerce makaleye ulaşabiliyor, semptomlarınızı arama motorlarına yazıp kendi tanınızı koyabiliyorsunuz. Ancak bu bilgi bolluğu, kimi zaman kafa karışıklığına, hatta hekim-hasta ilişkisinde güven kaybına neden olabiliyor. Giderek artan bu “her şeyi ben bilirim” hali, ne yazık ki tedavi sürecini olumsuz etkiley...