logo

“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÖZVERİSİ 2 SAATTE HEBA EDİLDİ”

İyi Parti Kdz. Ereğli Teşkilatından yapılan yazılı açıklamada Koronvirüs’le mücadele kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağının ilan edilme zamanı, genelge içeriği ve uygulama şekli eleştiri konusu yapılarak, “Şaşkınlık ve hayret içerisindeyiz. Haftalardır kürekle kazdığımız çığ ile kayboldu. Sağlık çalışanlarının özverisi 2 saatte heba edildi. Devlet yönetmek, Ülke yönetmek ciddiyet ister, bilgi ister, kriz yönetimi açıklık ve dürüst olmayı gerektirir.” denildi.

İyi Parti Kdz. Ereğli Teşkilatından yazılı bir açıklama yapılarak Koronvirüs’le mücadele kapsamında içişleri bakanlığınca ilan edilen sokağa çıkma yasağının “ilan edilme zamanı, genelge içeriği ve uygulama şekli” eleştiri konusu yapıldı.

“Alınacak tedbirlerde her zaman devletimizin yanındayız. Aklın yolu bir, Lütfen bilim ne diyorsa onu yapalım.” cümlesi ile sonlandırılan yazılı açıklamada ‘aynen’ şu ifadeler kullanıldı :

İnsanlara zaruri ihtiyaçları için yeterli alış veriş yapma imkanı vermeden, yasağa sadece 2 saat kala ilan edilen Sokağa çıkma yasağı halkımıza panik havası estirmiş ve bunca zamandır verilen emekleri çöpe atmıştır.

Açıklanması geciken istisnalar genelgesinde ise bir o kadar izaha muhtaç konu vardır.

Fırınlar açık, sokağa çıkmak yasak. Vatandaşlarımız ekmek nasıl alacaktır? Eczaneler açık sokağa çıkmak yasak. Vatandaşlarımız eczaneye nasıl gidecektir? Sokağa çıkmak yasak. Veteriner klinikleri açık.

Genelgenin (2) numaralı başlığında yer alan a- “Açık Olacak İşyeri, İşetme ve Kurumlarda”yönetici, görevli veya çalışanları, Aynı genelgenin; k- Demirçelik ve cam sektörü vb. sektörlerde faaliyet yürüten işyerlerinin, fırın, soğuk hava depoları gibi çalışması zorunlu bulunan çalışanları.. Buradan ne anlamamiz gerekiyor ?

Cam sektörü, Demir çelik sektörü vb.. genelgenin bir maddesi herkes çalışacak diğer bir maddesi fırın, soğuk hava depolarında çalışanlarına atıfta bulunuyor. Bu genelgenin hangi mantık ile yazıldığını anlamak çok zor.

Genelgede ifade edilen ‘görevli ve çalışanlar’ın çalışan ve ailelerini kontrol altına almak ve bulaşı riskini takip etmek amaçlı bağlı bulundukları ‘İl Pandemi Kurullarına’ ad, soyad, adres, telefon vb. iletisim bilgileri verildi mi?

Zonguldak bölgesinde söz konusu görevli çalışan adedi kaç kişi ? Bu kişilerin iş yerlerine ulaşımı nasıl sağlayacakları kendilerine mi bırakıldı yoksa takip esaslı bir uygulama mevcut mu ? İl Pandemi Kurulu konuya hakim mi ? Ülkede 2 saat kala sokağa çıkma yasağı ilan ediliyor, ardından açıklanan genelgede Cam sektörü,Demir çelik sektörü “vb..” “Vb… ?”
Bu acemilik mi, yoksa bilgisizlik mi?

Ucu başı belli olmayan, sınırı kapsamı ‘vb..’ ile geçistirilerek kaleme alınan bir genelge.Amacımız ise dünyayı kasıp kavuran Korona virüsü ile mücadele…

Geçtiğimiz günlerde Virüsle mücadele kapsamında çıkarılan şehirler arası araç giriş- çıkış uygulaması. Amaç virüsün yayılmasını önlemek ancak elinde belgesi olan şehirlerarası ; ilçeler arası yolculuk yapıyor, gidiyor geliyor… Bunun için alınan önlem ise , özel araç ile seyahat edenlerin koltukta oturma şekilleri. Şoför yanı boş olacak, arka koltuklarda cam kenarında 2 kişi.

Şaşkınlık ve hayret içerisindeyiz. Haftalardır kürekle kazdığımız çığ ile kayboldu. Sağlık çalışanlarının özverisi 2 saatte heba edildi. Devlet yönetmek, Ülke yönetmek ciddiyet ister, bilgi ister, kriz yönetimi açıklık ve dürüst olmayı gerektirir. Karşılıklı güven en büyük güçtür. Sokağa çıkma yasağını 2 saate sığdırmak Skandal’dır. Öyle görünüyor ki Korona (Covid19) ile mücadele ederken aynı zamanda da cehalet ve bilgisizlik ile mücadele etmemiz gerekiyor.

İYİ Parti olarak gündeme getirdiğimiz öneriler dikkate alınmadı, TBMMM de verdiğimiz önergeler teker teker reddedildi. Zaman aleyhimize işliyor.
Her canımız kıymetli. Alınacak tedbirlerde her zaman devletimizin yanındayız. Aklın yolu bir, Lütfen bilim ne diyorsa onu yapalım.

Paylaşın:
1087 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ