logo

ŞAHİN, “ERDEMİR’DE KÖTÜ GÜNLER GERİDE KALDI”

İnfo Yatırım Menkul Değerleri Analisti Yunus Şahin, ‘Para’ dergisinin 13-19 Ekim 2019 tarihli sayısında yaptığı değerlendirmede  “İkinci çeyrekte beklentileri hafif de olsa aşan Ereğli Demir-Çelik için kötü günlerin geride kaldığını düşünüyoruz.”ifadelerine yer verdi.

Türkiye’de haftalık yayınlanan ‘Para’ dergisinde Suriye’nin kuzeyinde başlatılan Barış Pınarı Harekatı sonrasında borsada ön plana çıkacak sektörlerin ve şirketlerin yer aldığı “Geri çekilmelerin ön plana çıkardığı 30 hisse” başlıklı yazıda Ereğli Demir Çelik Fabrikaları (Erdemir)’nın da adı geçiyor.

Borsa İstanbul’un geçen hafta başlayan Barış Pınarı Harekatı’nın da etkisiyle satış baskısı altında kalarak endeksin son bir haftada 97 bin 510 puana kadar gerilediği belirtilen yazıda uzmanların görüşü hisse senedi piyasalarının uzun vadeli yatırım ortamları olduğu ve yatırımcıların böyle risklerin yoğunlaştığı dönemlerde olabildiğince sakin kalması yönünde.

Geçmiş dönemlerde de her düşüşün piyasa tarafından alım fırsatı olarak değerlendirildiğinin altını çizen uzmanlar, bundan sonra yaşanacak geri çekilmeleri de alım fırsatı olarak görüyor. Uzmanlar bu kapsamda özellikle çimento, demir-çelik ve taahhüt sektörlerinin ön plana çıkacağını ifade ediyorlar.

“ÇİMENTO, DEMİR-ÇELİK, TAAHHÜT ŞİRKETLERİ ÖN PLANA ÇIKACAK”

İnfo Yatırım Menkul Değerleri Analisti Yunus Şahin de; Türkiye’nin Ortadoğu’ya yakın olmasından dolayı jeopolitik risklerin de kaçınılmaz olduğunu ve jeopolitik risklerin sektörlere genelde negatif etkisi olsa da bazı özel durumlarda pozitif etkilenen sektörlerin de olabildiğine vurgu yaptı. Bu noktada Kuzey Suriye’de bir güvenlik koridoru oluşturulması ve Türkiye’deki mültecilerin buraya yerleştirilmesinin söz konusu olduğunu belirten Şahin, bu insanların oraya yerleşmesi için alt yapı ve inşaat yatırımları yapılması gerektiğini ifade ederek, bu sektörlere mal tedariği yapan çimento, demir-çelik ve taahhüt şirketlerinin ön plana çıkacağını savundu.

ERDEMİR HİSSELERİNDE YÜKSELİŞ BEKLENTİSİ

Borsada hisselerinin ön plana çıkacağı şirketler arasında Ereğli Demir Çelik ve onun bünyesindeki İskenderun Demir Çelik ile Kardemir şirketlerini de sayan Şahin, özellikle Ereğli Demir Çelik ile ilgili değerlendirmesini şu şekilde yaptı:

“İkinci çeyrekte beklentileri hafif de olsa aşan Ereğli Demir-Çelik için kötü günlerin geride kaldığını düşünüyoruz. Yılın ilk yarısında hem yurtiçinde hem de dışında demir çelik talebi büyüme endişeleriyle birlikte geri çekilme gösterdi. Ancak ihracatını ton bazında yüzde 18 arttırmayı başardı. Yılın ikinci yarısında yurtiçi talebi ılımlı olarak toparlamaya başlamasını ve ihracattaki güçlü seyrin devamını bekliyoruz. Ayrıca oluşturulacak bir güvenli bölgeye en fazla demir-çelik tedariki yapacak olan Ereğli’nin yüzde 95 oranında iştirak ettiği İskenderun Demir Çelik olacak. Düşük kaldıracı, güçlü likiditesi ve yüksek temettü verim beklentimiz ile Ereğli Demir Çelik hisselerinde 12 ay vadeli dönemde yüzde 41 yükseliş potansiyeli ile 9.60 TL hedef fiyat öngörüyoruz.”

Paylaşın:
919 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ