logo

SARIKAMIŞ PLATFORMU TÖRENLERE KATILACAK

  • Sarıkamış Platformu yönetici ve üyeleri Kdz Ereğli’de düzenlenecek Sarıkamış Deniz Şehitlerini anma programına katılacak.

Sarıkamış Platformu başkanlığında kalabalık bir heyet Sarıkamış Deniz Şehitlerini Anma Törenlerine katılmak üzere bugün Kdz. Ereğli’ye geliyor.

Sarıkamış Platformu başkanı Ümit Kabay ve Prof. Dr. Bingür Sönmez ile Kocaeli ve Sakarya dan 3 otobüs ile 120 kişilik platform mensubu anma etkinliğine katılıyor. Üç yıl önce sanatçı Recep Ergül başkanlığında kurulan Sarıkamış Platformu’nda çok sayıda Sarıkamışlı akademisyen devlet adamı iş insanları kültür ve sanat insanı yer alıyor. Recep Ergül’ün MESAM başkanlığına seçilmesinden sonra Platform başkanlığına Gebzeli iş insanı Ümit Kabay seçilmişti.

İSMAİL KAHRAMAN BELGESEL ÇEKECEK

Sarıkamış cephesine askeri malzeme götürürken Ruslar tarafından Ereğli açıklarında batırılan gemilerde şehit olanların anılacağı törene Sarıkamış şehitlerinin duyurulmasına büyük katkı veren Türkiye’nin tanınmış Kalp hekimlerinden Prof. Dr. Bingür Sönmez’de uzun bir aradan sonra tekrar katılıyor
Sarıkamış Platformu heyeti ile birlikte bir çok tv kanalında yayınlanan devri alem belgesel tv programı www.devrialem.tv yönetmeni İsmail kahraman da etkinliklere katılarak belgesel çekimi yapacak. TRT için de belgeseller çeken Kahraman, Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği(ERMED) Başkanı ve Haber Hayat Yayıncılık İmtiyaz Sahibi Doğan Gönüllü’nün de yakın arkadaşı.

1914 YILINDA KARADENİZ DE BATIRILAN GEMİDE DENİZ ŞEHİDİ OLDULAR!

7 Kasım 1914’te Kdz. Ereğli açıklarında, Sarıkamış’ta donarak şehit olan on binlerce askere kışlık giyecek, erzak ve mühimmat götürürken, Rus donanması tarafından batırılan “Bezm-i Alem”, “Bahr-i Ahmer” ve “Mithat Paşa” gemilerinde şehit olan 221 mürettebat, 7 Kasım Pazartesi günü Kdz. Ereğli’de düzenlenecek törenlerle anılacak. Anma programı kapsamında Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birlik Komutanlığı Amfi Tiyatro ile Erdemir Kültür Merkezi’nde Mehter konser verecek.

Birinci Dünya Savaşı devam ederken, İstanbul’dan hareket ederek Kafkas Cephesi’ne yardım götüren ancak 7 Kasım 1914 sabahı Ereğli açıklarında Rus Savaş gemilerince batırılan Bezm-i Alem, Bahr-i Ahmer ve Mithat Paşa gemilerinde şehit olan ve tarihe Sarıkamış Deniz Şehitleri olarak geçen 221 şehit için Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından sahil bandında yaptırılan ‘Sarıkamış Deniz Şehitleri Anıtı’nda 108’nci yılında anma töreni düzenlenecek.

Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık, düzenlenen anma programına Kdz. Ereğli halkını davet ettiler.

İLGİLİ HABER LİNKİ:

Paylaşın:
679 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ