logo

“ŞİDDETSİZ İLETİŞİMİ BENİMSEMİŞ EĞİTİMCİLER” VURGUSU!

  • Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Paneli açılışında konuşan BEUN Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. DR. Ali Azar, “Öğretmenler, öğrencilerine yalnızca bilgi vermekle kalmaz, aynı zamanda toplumsal değerleri de aktarırlar. Bizler, öğretmen adaylarımızı; saygıyı, eşitliği, hoşgörüyü ve şiddetsiz iletişimi benimsemiş bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Kdz Ereğli Kaymakamlığı himayelerinde, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanlığı ve Kdz Ereğli Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan; “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında panel düzenlendi.

28 Kasım Perşembe günü saat 14.00 de Tatoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen panele Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, BUEN Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Belediye Başkan Vekili Gökhan Günay, ilçe protokolü, STK ve siyasi parti temsilcileri ile üniversite öğrencileri katıldı.

PEKER : “ORTAK AKIL GELECEK NESİLLERİ DE AYDINLATIR”

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeni ile düzenlenen panelin açılış konuşmasını İlçe sosyal Hizmetler Müdür Deniz Peker yaptı. Konuşmasında konu ile ilgili farkındalık oluşturmanın önemine dikkat çeken Peker, “Bir kadının emeği, bir başka kadının umudu olur. birinin tecrübesi diğerinin rehber olur” görüşünü savundu. Peker, “Ortak akılla yürütülen her çalışma sadece kadınların değil, gelecek nesillerin de yolunu aydınlatır.” dedi.

DEKAN AZAR, SORUNUN KÖKENİNDEKİ NEDENLERE DİKKAT ÇEKTİ!

Sorunun kökeninde toplumsal cinsiyet eşitsizliği, kültürel normlar, ekonomik faktörler ve yanlış yerleşmiş değer yargıları bulunduğuna dikkat çeken Dekan Azar ise, “Kadına yönelik şiddetle mücadelenin çok boyutlu bir yaklaşımı gerektirdiğinin farkındayız.” ifadelerini kullandı.

  • Eğitim Fakültesi’nin, en temel sorumluluğunun, geleceğin öğretmenlerini yetiştirmek olduğunu hatırlatan Dekan Azar şöyle konuştu:

“Öğretmenler, öğrencilerine yalnızca bilgi vermekle kalmaz, aynı zamanda toplumsal değerleri de aktarırlar. Bizler, öğretmen adaylarımızı; saygıyı, eşitliği, hoşgörüyü ve şiddetsiz iletişimi benimsemiş bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz. Şiddetin önlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması adına, eğitim sisteminin önemli bir aracı olduğuna inanıyoruz. Bu bağlamda, Kaymakamlığımız ve Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğümüz ile ortaklaşa yürüttüğümüz bu panelin, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmanın yanı sıra, etkili çözüm önerilerinin de geliştirilmesine katkı sağlayacağına olan inancımız tamdır. Hep birlikte bu sorunun çözümü için bir araya gelerek, yalnızca teorik değil, aynı zamanda pratikte de ne gibi adımlar alınabileceğini tartışacağız. Şiddeti önlemek için eğitim, sosyal destek, hukuki haklar ve toplumsal dayanışma gibi birçok önemli konu ele alınacak.”

PANELİ PROF. DR. POLAT HÜSREVŞAHİ YÖNETTİ

Prof. Dr. Selda Polat Hüsrevşahi, Doç Dr. Birsen Şahan, Doç Dr. Çağla Karademir, Psikolog Beyza Demirtola ve Sosyolog Feyzanur Topçu’nun konuşmacı olduğu panelin moderatörlüğünü Polat Hüsrevşahi yaptı. Konusunda uzman konuşmacılar özetle; kadına şiddetle mücadelenin toplumsal bir konu olduğunu, devlet kurumları ile iş birliği halinde hareket edilmesi gerektiğini ve güvenlik güçleri, eğitimciler ile medyaya önemli sorumluklar düştüğünü ifa ederek ve çözüm önerilerini sundular.

Konuşmacılara yöneltilen, “İlgili devlet kurumlarının gizliliğe ne derece önem verdiği, sadece kadınların değil tüm insanların dayanışması gerektiği” gibi soru ve önerilerin ardından, protokol üyeleri tarafından panelistlere teşekkür belgeleri takdim edildi ve toplu fotoğraf çekildi.

Paylaşın:
481 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ