logo

TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ GÜZ DÖNEMİ PROGRAMLARINA BAŞLADI

BEÜ bünyesinde kurulan Teknoloji Transfer Ofisi  (TTO) güz dönemi programlarına başladı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) bünyesinde kurulan Teknoloji Transfer Ofisi  (TTO) güz dönemi programlarına başladı.

17 Ekim Perşembe günü, iki oturum şeklinde gerçekleşen programlarda Sezai Karakoç Kültür Merkezinde başlayan sabah oturumuna Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel ve Prof. Dr. V. Haktan Özaçmak, Fakülte Dekanları, Zonguldak Teknokent Genel Müdürlüğü yetkilileri, akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.

ÇUFALI, “BEÜ’YÜ DAHA ÜST SEVİYELERE TAŞIMAYI HEDEFLİYORUZ”

Programın açılışında konuşan Rektör Çufalı, Teknoloji Transfer Ofisi’nin bu yıl aktif bir şekilde faaliyetlerine başladığını belirterek Üniversitelerin ve ülkelerin, gelişmişlik seviyelerinin yaptıkları araştırmalar ile doğru orantılı olduğunu, araştırma konusunda ülkede son yıllarda büyük çalışmalar yapılarak birçok alanda çok güzel sonuçlar elde edildiğini söyledi. Ülkenin ve üniversitenin gelişmesi için TÜBİTAK, KOSGEB, BAKKA gibi birçok kuruluştan alınan desteklerin daha da artırılması gerektiğine değinen Çufalı, bundan sonraki süreçte Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ni bu araştırma göstergelerinde daha üst seviyelere taşımayı hedeflediklerini belirtti.

Program Koordinatör Karakoca’nın sunumu ile devam etti. Karakoca, Teknoloji Transfer Ofisi’nin vizyon ve misyonu, faaliyet planları başta olmak üzere,  lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tanıtımı, başvuru şartları ve burs / destek miktarları hakkında katılımcılar bilgilendirirken, Zonguldak Teknopark İdari İşler Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ferdi Kesikoğlu da Zonguldak Teknopark Genel Müdürlüğünün faaliyetleri ve fırsatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Programın öğleden sonraki oturumu İbni Sina Kampüsü Şebnem Kargı Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz Eylül ayında hizmet vermeye başlayan TTO, akademik araştırma sonuçlarının verimli ve hızlı bir şekilde ticarileşmesine ilişkin faaliyetlerin yürütülmesi ve üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi, sürekliliğinin sağlanması ve endüstride rekabet edilebilir ürünlerin elde edilmesi çerçevesinde üniversite, araştırma merkezleri, özel sektör arasında; araştırmacılar ile girişimciler, yatırımcılar ve sanayiciler ile gerekli ve ihtiyaç duyulan bağlantıların sağlanması gibi önemli görevler üstleniyor.

Öte yandan Teknoloji Transfer Ofisi hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen akademik personel, öğrenciler, araştırmacılar ve girişimcilerin; TTO web sitesi (http://tto.beun.edu.tr/) veya Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ikinci katında yer alan TTO Koordinatörlüğünü ziyaret etmeleri istendi.

Paylaşın:
867 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ