logo

TİP ADAYI AMCA, BELEN’DE ÇEVRE SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ!

  • TİP Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Cihangir Amca, Belen Mahallesi’ndeki alana hafriyat dökülmesine tepki göstererek, “En büyük sorunlarımızdan birinin kent genelindeki çevre sorunları olduğunu ve çevre kirliliğine mutlaka son verilmesi gerektiğini biliyoruz. Bu konuda sizlerin de düşüncelerini gittiğimiz her yerde dile getiriyoruz. Belen’deki çevre sorunu için ve özellikle de bu mahalleye hafriyat dökülmesi sebebiyle yaşanılan sıkıntıyı ortadan kaldırmak için beraber mücadele etmiştik. O hafriyat alanı bir çöplüğe döndü.” dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Adayı Cihangir Amca’nın, 23 Mart Cumartesi günü ilçeye bağlı Belen mahallesinde değerlendirdiği bildirildi.

TİP Seçim Bürosundan verilen bilgiye göre ; TİP belediye meclis adayları, partililer ve ilçe yöneticilerinin de katıldığı halk buluşmasında, yurttaşlara hitaben konuşma yapan Cihangir Amca, gittikleri her mahallede öncelikle yurttaşların görüş, sorun ve taleplerini dinlemenin öncelikleri olduğunu söyledi. Belen mahallesinin, ilçenin en yeni mahallelerinden biri olmasına rağmen belediyeden eşit hizmet alamadığını ve büyük bir çevre sorunu ile karşı karşıya bırakıldığını iddia eden Amca özetle şu görüşleri sundu:

“BELENLİLERE ÇÖPLÜK LAYIK GÖRÜLMÜŞ!”

“En büyük sorunlarımızdan birinin kent genelindeki çevre sorunları olduğunu ve çevre kirliliğine mutlaka son verilmesi gerektiğini biliyoruz. Bu konuda sizlerin de düşüncelerini gittiğimiz her yerde dile getiriyoruz. Belen’deki çevre sorunu için ve özellikle de bu mahalleye hafriyat dökülmesi sebebiyle yaşanılan sıkıntıyı ortadan kaldırmak için beraber mücadele etmiştik. O hafriyat alanı bir çöplüğe döndü. Bir ara o alanı düzeltmeye çalıştılar; ancak yine hafriyat dökülmeye başlandı. Biz gelişmeleri takip ediyoruz. Demek ki o alana nöbet için tekrar gitmek lazım. Alana son gittiğimizde beton bariyerler konulduğunu da görmüştük. Hafriyat kamyonlarının bağlı olduğu firmanın işçileri, buraya hafriyat dökebilmek için firma olarak para verdiklerini söylüyorlar. Aslında, halk farkında olsun ya da olmasın, bu durum Belenlilere layık görülmüş. Kentin en güzel yerlerinden biri çöplük olarak layık görülmüş ve oraya hafriyat dökülmesi için para alınıyor. ‘Başka yer mi var da hafriyatı oraya dökmeyelim?’, gibi bir cevabı da asla kabul etmiyoruz. Biz her mahalleye eşit hizmetten bahsediyoruz. Köyken mahalleye dönen birçok yerde aynı durum söz konusu. Mahalleye dönmüşüz; ama hizmetlerden faydalanamıyoruz. İller Bankası’ndan her mahalle için para alınıyor; alınan o paralar ise eşit hizmet olarak mahallelere dağıtılmıyor. En büyük sorunlardan biri de bu. Bütün mahallelere eşit hizmet verilmesi lazım.”

“MECLİS ÜYELERİNİN HALKIN TEMSİLCİSİ OLACAĞINA SÖZ VERİYORUZ”

Belediye yönetimine geldiklerinde mahallelere eşit hizmet vereceklerini ve mahalle meclisleri oluşturarak onlarla beraber mahalleyi yöneteceklerini söyleyen Cihangir Amca, Belen halkından Türkiye İşçi Partisi belediye meclis üyelerini iyi tanımalarını tavsiye ederek, hepsinin pırıl pırıl insanlar olduğunu ve halkın tüm haklarını savunacaklarını söyledi. Amca, “İşçi, doktor, avukat, öğretmen, mühendis, öğrenci, sanatçı ve emekli arkadaşlarımız halkın tüm kesimlerinin temsilcisi olup onların sözcüsü olacaklardır. Söz veriyoruz.” dedi.

Paylaşın:
168 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ