logo

TPAO’NUN FİLYOS’TAKİ DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI GÖRÜŞÜLDÜ

  • Zonguldak’ta ‘Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulu Ortaklığı ve Ekonomi Toplantısı’nın ‘TPAO’nun Filyos’taki doğalgaz çalışmaları’ konulu özel gündem maddesi ile gerçekleştirildiği bildirildi.

Zonguldak Valiliği, Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ), Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) yetkililerinin katılımı ile ‘Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulu ve Ekonomi Toplantısı’ gerçekleştirildi.

BEÜ’den verilen bilgiye göre; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya BEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir ve İlçe TSO başkanları, TPAO yöneticileri, Organize Sanayi Bölgeleri temsilcileri, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile iş insanları katıldı.

Sanayi ve teknoloji iş birliği ile ekonomi konularında görüş ve önerilerin yer aldığı toplantıda TPAO’nun Filyos’taki doğalgaz çalışmaları özel gündem maddesi olarak yer aldı. Yaklaşık bir saat süren toplantı, fotoğraf çekimi ile sona erdi.

ZTSO BAŞKANI DEMİR : “GELECEĞİ PLANLAMAMIZ İÇİN FAYDALI OLDU”

Toplantı ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir “ Zonguldak iş dünyasının temsilcileri olarak böyle bir toplantının yapılmasını uzun süredir arzu etmekteydik. Filyos vadi projesi ilimizin, bölgemizin, ülkemizin geleceği açısından çok kritik bir proje. Proje kapsamında yapılan Filyos Limanı, alt yapı çalışmaları devam eden Filyos Endüstri Bölgesi, Filyos Serbest Bölgesi ile Odamızın öncülüğünde başlatılan Zonguldak Çaycuma Sera Organize Sanayi Bölgesi, Zonguldak Gökçebey-Devrek Organize Sanayi Bölgesi, Zonguldak Bakacakkadı Girişim Sanayi Sitesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu projelerin tamamı birbiri ile ilintili. Zonguldak iş dünyası olarak Filyos Limanı ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından yapılan doğalgaz yatırımlarını ve gelecek vizyonunu tam olarak bilmeliyiz ki Zonguldak iş dünyası olarak geleceği planlayabilelim. Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz‘ın himayelerinde ve moderatörlüğünde gerçekleşen bu toplantı bizler için çok faydalı oldu. Bölge iş insanları olarak geleceği planlarken önümüzü daha görür olduk. Bizlere sağlamış oldukları bu imkandan dolayı sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz’a, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı yetkililerimize, Türkiye Petrolleri OTC yetkililerimize, çok teşekkür ediyorum “dedi.

Paylaşın:
344 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ