logo

TSO BAŞKANI KELEŞ: “ADAYIZ, YAPACAK DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR”

  • Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, icraatlarını ve devam eden projelerini açıkladığı basın toplantısında, Oda seçimleri için 1 Ekim tarihine gün talep edildiğini belirterek, “Mevcut yönetim olarak seçimlerde adayız… Bizim yapacak daha çok işimiz var.” diye konuştu.

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, basın toplantısı düzenleyerek yakın zamanda gerçekleşecek seçimlerde aday olduğunu açıkladı.

31 Ağustos Çarşamba günü TSO hizmet binasında düzenlenen toplantıya Yönetim Kurulu Üyeleri Tasin Tanyıldız, Kadir Çaygeç, Numan Şen, Serdar Bakkaloğlu, Yavuz Sesli, Taha Kuyumcuoğlu, Cenk Koşun, Cevdet Demircan’da katıldı.

4, 5 yıllık görev süresinde yapılanları ve devam eden projeleri özetleyen Keleş, yakın zamanda geniş katılımlı bir aday tanıtım toplantısı daha düzenleyeceklerini açıklayarak, “o kadar kalabalık olacak ki, fotoğraf çekmek için dron gerekecek” dedi. Meclis üye sayısını kast eden Keleş “yirmi yediden büyüktür” sözü ile isim vermeden, diğer aday Niyazi Özcan’ın oda seçimlerini 7 grubun tamamında kazanacağına dair iddialı sözlerini eleştirdi.

Kdz. Ereğli TSO Başkanı Keleş, sözlerine Merhum Turgut Kaçmaz’ı anarak ve taziye mesajını ileterek başladı.

TOBB Tüzüğüne göre Ekim Kasım aylarında oda seçimlerinin yapılmasının zorunlu olduğunu hatırlatan Keleş, 1 Ekim için karar alındığını ve başvuru yapıldığını açıklayarak ilçe seçim kurulundan onay beklendiğini söyledi.

Keleş, ayrıca 1 Eylül’de başlayan su ürünleri av sezonunun hayırlı ve bereketli olmasını diledi.  

“ÇOK İYİ İŞLER YAPTIK”

4,5 yıllık görev döneminde çok işler yaptıklarını ifade eden Keleş, “göreve geldiğimiz zaman şehrin dokusunu bilen, bu şehirde yaşayan, bu şehirde istihdam yaratan insanlarla birlikte kurmuş olduğumuz meclisimiz ve yönetimimizle birlikte bu şehrin ihtiyaçlarını öncelik aldık hep bugüne kadar. Bunun içerisinde kişisel, bireysel ya da belli bir gruba yönelik menfaate yönelik bir çalışma ve eylem içerisinde olmadık. Şehrin genelini ilgilendiren konularla ilgili olarak şehrin seçilmişleriyle, atanmışlarıyla bir arada çalıştık. Bu süreç içerisinde çok iyi işler yaptığımızı ve bugüne kadar hiç konuşulmayan konuları dile getirdik ve bunlarla ilgili somut gelişmeler kaydettik. Bir kurumun başında olabilirsiniz ama tek basınıza hiçbir gücünüz yok. Elbette ki Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odasının 2 bin 650 üyesinden almış olduğu muhteşem bir gücü var. Bu gücü hep arkamızda hissettik ama iş yapmak için Vali, Kaymakam, Belediye Başkanı, Milletvekilleri, Bürokratlar hepsine ihtiyacınız var” diye konuştu.  

TÜM MİLLETVEKİLLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ, EREĞLİ’DE OTURAN VEKİL İSTEDİ

Tüm bölge Milletvekillerine teşekkür eden Keleş, Oda’nın siyaset dışı bir kurum olduğunu savundu ve “Kapımız tüm siyasi partilere hep açıktı. Odamızda hem iktidar partisini hem muhalefet partisini defalarca kez ağırladık, bu şehrin sorunlarını dile getirdik, çözüm önerilerimizi sunduk ve ortak paydada buluştuk. 5 milletvekilimizde bize her anlamda katkı sağladılar, kendilerine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bunun dışında mecliste milletvekilleri bulunmayan diğer partilerin il başkanları, ilçe başkanları da hep mesafe koymaksızın iyi çalışma içerisinde oldular, bizlere destek oldular. Bu şehrin ekonomisini geliştirecek, bu şehrin sosyal dokusuna renk katabilecek, bu şehri bir adım öteye taşıyacak projeler peşinde koştuk. Hiçbir zaman hayal satmadık, hayal ürünleri ile ilgilenmedik. Kişisel çıkarlara yönelik hiçbir faaliyet ve tutum içerisinde olmadık. Hiçbir kurum ve kuruluşla kavgamız yok. Kişisel olarak bu oda başkanlığını yapmıyoruz. Bu şehre faydalı olmaya çalışıyoruz ve herkesle sürdürülebilir iyi ilişkiler kurmak üzere hayatımızı planladık ve bu doğrultuda çalışıyoruz. ” dedi. Keleş ayrıca Ereğli’de oturan milletvekiline ihtiyaç olduğunu da söyledi.

GÜÇLÜ ORGANİZASYON SÖZÜ VERDİ, ÖZCAN’IN SÖZLERİNİ ELEŞTİRDİ

Keleş konuşmasında sık sık Ereğli’nin hak ve menfaatleri için hareket ettiklerini söyleyerek, “Çok daha güçlü, yeni, genç ağırlıklı, içinde kadın olan, şehrin her katmanını kapsayan bir organizasyon içerisindeyiz. Şunun da sözünü vermek istiyorum; Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası 20 meclis üyesi ile temsil ediliyor. Bizim 2 bin 650 üyemiz var bu 20 meclis üyesi maalesef sayı olarak çok az. Bu sayıyı arttırmak bizim elimizde fakat bir seçim sürecine gireceğiz. Burada yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için bu işte herhangi bir artırıma girmedik. Yani meslek gruplarını bölerek daha fazla meclis üyesi ile Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nın yönetilmesi lazım. Göreve geleceğimiz 2 Ekim’den itibaren tekrar bunun için süratli bir şekilde aksiyon alacağız ve bu işin organizasyonunu yapacağımızı şimdiden size söz veriyorum; Herkesin bir sesi ve rengi olacak meclisimizde. Biz demokrasiye inanan, çoğunluğun sesine kulak veren bir yönetim anlayışını düstur edindiğimiz için kendimize bu anlamda bundan sonraki çalışmalarımıza hız vereceğiz..” dedi ve İsim vermeden TSO Başkanlığına adaylığını açıklayan Niyazi Özcan’ın “7 grubun tamamında kazanacağız” sözlerini kast ederek, “20 (meclis üyesi) 7’den daha büyüktür” ifadelerini kullandı.  

2. OSB İLE 4 BİN YENİ İSTİHDAM SAĞLANACAK

Ereğli’nin en önemli sorunlarından birini “İstihdam” olarak işaret eden Keleş, ilçenin büyümesiyle birlikte yeni iş alanlarına ihtiyaç olduğunu kaydederek şöyle konuştu :

Ereğli’nin de potansiyel olarak ciddi bir dinamizmi var bir gücü var. Bu şehirde sermaye birikimi var ve müteşebbis var. Bugün ilk 100 içerisinde 2 tane kuruluşumuz var, yakın gelecekte ilk 100 içerisinde 3 firmamız olacak. Kdz. Ereğli büyüyor, organize sanayi bölgemiz büyüyor. Kdz. Ereğli artık mevcut organize sanayi bölgesine sığmıyor. Yeni iş alanlarına ve sanayi alanlarına ihtiyacımız var. Kdz. Ereğli’ye ikinci organize sanayi bölgesi kurmak için çalışmalarımıza başladık, sürecimiz devam ediyor. Çok kısa süre içerisinde bakanlık yetkilileri gelerek yer seçiminde bulunacaklar. Kıyıcak mahallesi sınırları içerisinde 1 milyon 900 bin metrekare bir alan. Alanın köye biraz yaklaştığı gibi, alan çizgileri ile ilgili bir takım sorunlar ve rahatsızlıklar var. Bunları da dikkate alacağız, köy sınırlarının uzağında bu yerleşkeyi inşallah hayata geçireceğiz. Bu kurulacak yeni yerleşkede yaklaşık 4 bin istihdam sağlanacak.”

KAFES BALIKÇLIĞI KONUSU:

Su Ürünleri ve kafes Balıkçılığı konusuna da değinen Keleş, “Ereğli’nin etrafı denizlerle çevrili. Su ürünleri potansiyeli bakımından denizden karaya balık çıkan en önemli noktalardan bir tanesi. Ama biz sadece balıkçılığı denizden karaya çıkan balık olarak görüyoruz. Bunun ne ilçemize ne de bu şehirde yaşayanlara bir faydası yok. Türkiye’nin su ürünleri ihracatı 2 milyar doların üzerinde, Ereğli olarak buradan aldığımız pay ise sıfır. Şimdi buradan pay almak istemek suç mu? Bu işi yapmak için tarım bakanlığı, çevre bakanlığı, ulaştırma bakanlığı, milli savunma bakanlığı ve turizm bakanlığının da onayının alınması gerekiyor. 2018 yılında yaptırmış olduğumuz Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın fizibilite araştırması ile birlikte bu işin olabileceğini akademik verilerle gördük. Bu fizibiliteyi bakanlığa sunduk, bakanlık tarafından uygun görüldü. Bundan yaklaşık bir ay önce Trabzon’dan su ürünleri enstitüsünden yetkililer geldi, toprak analizlerini aldılar. Yapmak istediğimiz yer den bizim tersaneler bölgesinden Akçakoca sınırına kadar olan 6 millik bir alan, en yakını karaya 2 mil, Alaplı derin deşarj sisteminin de 2 mil uzağında. Yani bu kadar analitik ve bilimsel bir çalışma var ki bu işin içerisinde hayretlere düşersiniz. Yaşadığımız şehri seven bu denizi kullanan kişiler olarak da kimsenin yaşam hakkına, konfor alanına bir rahatsızlık vermeden ve bir taraftan da ülkenin ve bölgenin katma değerine katkı sağlayacak projelerin peşinde koşuyoruz. Bu proje diğer balık zenginliğini ve çeşitliliğini de arttıracak. Ereğli’nin ve Zonguldak’ın gizli kalmış potansiyelini ortak çalışma ile ortaya çıkarıyoruz. Ortak çalışma ile kastım hem seçilmişlerimizle hem de Zonguldak’ta faaliyet gösteren 5 Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte bir olarak hareket ediyoruz. Bu bahsettiğimiz kafes balıkçılığı işinde de yine Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte hareket ediyoruz. Örtü altı tarım yani Zonguldak’ın seracılık potansiyeli ile ilgili Zonguldak odalarıyla birlikte hareket ediyoruz. Bu halkayı genişletmemiz, bu şehri büyütmemiz lazım. Bu şehirde kavgaya son vermemiz lazım. Biz ortak akılla ortak ve büyük işler yapmak durumundayız.” Dedi: Soru üzerine çevre kirliliği yaratacağı konusundaki endişelerin Karadeniz’de oluşan dip akıntısı nedeni ile yersiz olduğunu savunan Keleş, bu konuda kamu gücünün ve oda’nın titiz davrandığını söyledi.

Keleş , yerli otomobil TOGG fabrikasını gezisini “inanılmaz bir fabrika kurulmuş” sözleri ile açıklarken, tüm TSO’lara ücreti karşılığı birer araç tahsisi yapıldığını bildirdi.

Toplantı soru-cevap ve ikram edilen öğlen yemeği ile devam etti.

Paylaşın:
840 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ