logo

TSO BAŞKANI KELEŞ, BİR DÖNEM DAHA GÖREV İSTEDİ

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, üyelere yönelik kahvaltılı toplantıda yaptığı konuşmada hizmet ve üye odaklı çalıştıklarını kaydederek, “7 kişilik yönetim kurulu , 20 kişilik meclisi ve 13 kişilik personeli ile tüm üyelerimizin her zaman olduğu gibi hizmetinizdeyiz.” dedi. Keleş sözlerinin sonunda bir dönem daha görev yapmak istediklerini açıkladı.

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi tarafından 1, 5 ve 6. meslek gruplarına yönelik kahvaltılı istişare toplantısı düzenlendi. 6 Kasım Cumartesi günü Eski Bağlı Restoranda düzenlenen organizasyona Kdz. Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, Yönetim Kurulu ve Meclis temsilcileri ile üyeler katıldı.

HİZMETİNİZDEYİZ

Toplantıda uzun bir konuşma yapan Keleş, bölgenin en fazla üyeye sahip odanın Kdz. Ereğli olduğunu ifade ederek faaliyetlerini özetlerken7 kişilik yönetim kurulu , 20 kişilik meclisi ve 13 kişilik personeli ile tüm üyelerimizin her zaman olduğu gibi hizmetinizdeyiz.” dedi.

Ereğli TSO olarak TOBB nezdinde üstlenilen görevleri sıralayan Keleş, kurumsallaşma çalışmaları kapsamında, binanın fiziki, donanımsal ve kurumsal alt yapı çalışmalarının tamamlandığını ve   B seviye akredite oda olarak hizmet verildiğini hatırlattı. Pandemi döneminde üyelerden gelen talepler doğrultusunda taleplerin iletilerek sonuçlar alındığını ifade eden Keleş, bölgede Kosgeb’den en fazla destek alan ilçenin kdz. Ereğli olduğunu açıkladı.

KARDEŞ ODALARLA İŞBİRLİĞİ SÜRDÜRÜLDÜ

Hizmet içi ve üyeler yönelik eğitim çalışmalarını ve kardeş odalar ile işbirliği faaliyetlerini sürdürdüklerini  açıklayan Keleş, “Tobb meybem işbirliğinde emlak danışmanlığı, 2. El motorlu kara taşıtları alım satım, vinç operatörlüğü gibi çeşitli sektörlerde yaklaşık 400 kişiyi belgelendirdik. Bulgaristan Burgaz tso, Odessa tso, Dörtyol tso, osmaniye tso, Iğdır tso, Körfez  ticaret odası, Kırklareli tso, Tekirdağ tso, Çorlu tso, Lülerburgaz tso, Babaeski tso yurt içi ve yurt dışı kardeş oda protokolleri imzalayarak aynı ekosisteme sahip odalarımızın üyelerinin karşılıklı işbirliği yapma potansiyellerini katkı sağlamayı hedef edindik. Üyelerimize ihracat yapabilme fırsatı bulduk ve bunu da gerçekleştirdik. Ayrıca mersin ticaret ve sanayi odası ve Çukurova Kalkınma Ajansı ile eğitim, teknik danışmanlık ve tecrübe paylaşımı içeren bir işbirliği protokolü imzaladık.” dedi.

Keleş  eğitime destek yardımlarında bulunulduğunu da hatırlatarak oda üyelerine ücretsiz dış ticaret, hukuk danışmanlık hizmeti sağlandığını hatırlattı.

Faaliyetleri anlatmaya devam eden Keleş sözlerini şöyle sürdürdü:

2 tersanemizin tapu irtifak hakkı alındı.Kdz ereğli gümrüğü’nün tarım ve orman ürünlerinin yetkileri alındı cam ürünleri yetkisi alınabilmesi için süreç devam etmektedir.Ağır ceza mahkemesi kurulması için çalışmamız netice verdi ağır ceza mahkemesi ve denetimli serbestlik bürosu açıldı.Üniversite yeri tahsisi sorunu çözüldü, oda olarak proje ücretine maddi katkı sağlandı temel atılması çok yakında.Ereğli’nin kültürel mirasının ortaya çıkması için Acheron vadi çalışmasına maddi destekte bulunduk.Tarihi eser çıkmaması durumunda odamız yeni hizmet binası için Acheron vadisinden yer talebinde bulunacağız. Odamız girişimleri ile kurulan Erbirlik kooperatifi yerel Ereğli’nin günden güne büyüyerek Ereğli’nin nakliye sektöründeki gücü oldu. Belen küçük ölçekli sanayi kooperatifi kuruldu üye kaydına başlamıştır, Subaşında küçük sanayi kooperatifi kuruldu, üye kayıtları başlayacaktır.

TERSANELER HAREKETLENECEK, TARIMSAL-KIRSAL KALKINMA İHMAL EDİLMEYECEK

“Gelecek projelerimiz” başlığı altında ileriye yönelik projeleri sıralayan TSO başkanı Arslan Keleş, Gelecek projelerimizin temelinde istihdamın arttırılması vardır. Teknokent ereğli’de şubesini açmak için çalışmalara başladı. Gülüç bölgemizdeki mevcut tersanelerimizde 1000’i aşkın istihdam sağlamaktadır; istihdamın arttırılabilmesi için; tersanelerimizde bakım ve onarım işlerinin yapılabilmesi ve tpao ‘nun işlerinin ilçemiz tersanelerinde yapılabilmesi için lobicilik çalışmlarımız devam etmekte gerekli çalışmalar başladığında çok büyük bir istihdam sağlanmış olacaktır. Kandilli bölgemizde Alacaağzı maden ocaklar ile ilgili  ermaden firmasının çalışmaları devam ediyor. çalışmalar tamamlandığında yaklaşık 1000 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor konunu yakından takipçisiyiz. Kandilli bölgemizde çıkartılan kuartz kumundan cam üretimi yapılması noktasında fabrika kurulması planlanmaktadır. burada da yine 500’e yakın bir istihdam sağlanacaktır bu konun da takipçisiyiz. Zonguldak ilinin tarımsal kırsal kalkınma ıpard kapsamına alınması için ilgili bölge oda ve milltevekilleri ile çalışmalarımız devam etmektedir. Zonguldak ili tarımsal ve kırsal kalkınma kapsamına alındığında üyelerimize çok büyük iş fırsatları sağlanmış olacaktır. Bölgemiz fındık üretiminde türkiye’de 6. Sıradadır, bu yıl fındık üretiminde bölgemize bir buçuk milyar lira girdi sağlanmıştır. İlçemiz denizden karaya en fazla balık çıkan yerdir, İlçemiz keten kenevir için izinli bölgedir” dedi.

KDZ EREĞLİ TSO’NUN MEGA PROJESİ: 2 OSB

2. OSB kurma çalışmalarını hızlandırdıklarını ifade eden Keleş, “2. Osb projesini hep beraber hayata geçiriyoruz dosyamız bakanlığa teslim edildi. Mevcut osb’miz 58 parseldir 45 parselde imalat yapılmakta diğer parsellerinde tahsisi yapılmıştır. Toplam 2066 kişi istihdam edilmektedir. Boş yerimiz maalesef yoktur. 2. Osb projesi için 1.900.000 metrekarelik alan tespit edilmiş , talepler üyelerimizden toplanmış ve dosyamız bakanlığa verilmek üzere zonguldak valisi mustafa tutulmaz’a verilmiştir. Valilik dosyamızı bakanlığa teslim etmiştir. Toplam 100 parsel planlanmıştır.proje sonun yaklaşık 4000 kişi istihdam edilmesi planlanmaktadır. Üyeerimiz ve iş bekleyen kardeşlerimiz için bu proje çok önemlidir. Bu gurur sizlerindir, bu proje hepimizindir. İnşallah temelini sizlerle birlikte atacağız” diye konuştu.

HEDEF 10 BİN YENİ İSTİHDAM 10 BİN ÖĞRENCİ SAYISINA ULAŞMAK

Keleş sözlerini şöyle tamamladı:

“Sonuç itibariyle kdz. Ereğli tso’da göreve başladığımız ilk günden itibaren birinci önceliğimiz olan eğitim kampüsü projesi’nin birinci aşamasında yani arsa tahsisi ve projenin hazırlanmasında başarıya ulaştık. Çok yakın bir zaman içerisinde eğitim kampüsü içerisinde yer alan fakülte binalarının temellerinin atıldığını hep birlikte göreceğiz. Bundan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Kdz. Ereğli tso olarak önümüzdeki 5 yıllık süre içerisinde hedefimiz ilçemizde 10 bin yeni istihdam ve 5 bin ilave üniversite öğrencisidir. 2. Osb projemiz, tersanelerin yeniden canlandırılması, subaşı ve belen’de ki küçük ve orta ölçekli sanayi alanları, ermaden’in faaliyete geçmesi ve cam fabrikası’nın faaliyete geçmesi ile birlikte ilçemize yeni yatırım yapmayı planlayan fabrika ve işletmelerle birlikte önümüzdeki 5 yıl içerisinde 10 bin yeni istihdam sağlanması için çalışacağız. Daha önce söylediğimiz hedeflere nasıl ulaştıysak Kdz. Ereğli tso olarak bundan sonraki hedefimiz söylediğim gibi 10 bin yeni istihdam 5 bin yeni öğrenci sayısı ile birlikte üniverste öğrenci sayımızı 10 bine yükseltmek olacak. “

Keleş, sözlerinin sonunda ekip olarak bir dönem daha görev yapmak istediklerini açıkladı.

Oda personelinin üyelere yakın ilgi gösterdiği toplantıda her davetliye içinde 1 kutu maske ve kolonya olan çanta dağıtıldı.

Paylaşın:
607 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ