logo

TSO BAŞKANI KELEŞ DENİZE YATIRIMDA ISRARLI!

  • Kdz. Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, Kafes Balıkçılığından söz ederken, “Burada yıllık 240 milyon dolarlık bir ihracat hacmi oluşabilecek olan bir iş potansiyelinden bahsediyoruz. Yaklaşık bin, bin 200 kişilik bir istihdamdan bahsediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Arslan Keleş, yazılı açıklama ile 2022 yılının değerlendirmesini yaptı, tüm üyelerin ve Kdz. Ereğli halkının yeni yılını kutladı.

Kdz. Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, yılın son günü yaptığı yazılı açıklamasında 2022 yılının çalışma ve geleceği şekillendirme anlamında çok verimli geçtiğini belirtti.

“YENİ EKİBİMİZLE ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATACAĞIMIZA İNANIYORUM”

1 Ekim TOBB Organ seçimlerinden sonraki süreci özetleyen Başkan Keleş 2022 değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi: “2022 yılı bizim için seçim sürecinin gerçekleştiği bir yıl oldu. 1 Ekim tarihinde Kdz. Ereğli TSO organ seçimlerini yaparak, ben ve arkadaşlarıma güvenoyu vererek, devam etmemiz yönünde iradesini sandıkta ortaya koydu. Akabinde oluşan yeni yönetim kurulumuz, yeni meclis başkanımız ve yeni meclisimizle birlikte uyum içerisinde hızlı bir şekilde çalışmaya başladı. Kdz. Ereğli TSO seçimleri şunu gösterdi; bugüne kadar oda tarihinde alınan en yüksek oylar, en yüksek çıkartılan meclis üyeleri ve üyemizin gerçekten teveccühünü kazanmış yeni ve heyecanlı bir ekip ruhu. Biz buradan almış olduğumuz destekle birlikte kaldığımız yerden hızlı bir şekilde, geleceği planlamak ve şekillendirmek adına Kdz. Ereğli’ye büyütmek adına hemen çalışmalara başladık. Birlikte çalışmaktan son derece keyif aldığım, inandığım, birlikte uzun seneler iş yapacağımız, hizmet edeceğimiz, ekip anlayışı ile hareket eden ve şehrin her katmanını kucaklayan yeni yönetimimizle, Kdz. Ereğli TSO üyelerimiz ile Kdz. Ereğli’miz için çok önemli işlere imza atacağımıza yürekten inanıyorum.
2022 yılı çalışma anlamında ve geleceği şekillendirmek anlamında önemli bir seneydi. Israrla üzerini çizdiğimiz Kdz. Ereğli büyütmemiz gerektiği, Ereğli’nin bir sanayi şehri olduğunu ve bu nedenle dışardan yatırımcı çekmemiz gerektiğini vurgulayarak yeni sanayi yerleşkelerine ihtiyacımız olduğunu ifade emiştik.”

DENİZDE 240 MİLYON DOLARLIK İHRACAT VE 1.200 KİŞİLİK İSTİHDAM POTANSİYELİ VAR

Keleş açıklamasında 2. OSB ve kafes Balıkçılığı konusundaki ısrarını tekrarlarken, “Bununla ilgili olarak 2. OSB çalışmalarımız devam ediyor. Tabi bu projeler biraz zaman alıyor. Kafes balıkçılığı Zonguldak ili ve Kdz. Ereğli’miz için başarabilirsek çok önemli bir proje, Başarabilirsek diyorum çünkü çalışmalarımız artık sona gelmiş vaziyette. Bakanlıkta kalan son ufak tefek rötuşları yapmaya çalışıyoruz. Burada yıllık 240 milyon dolarlık bir ihracat hacmi oluşabilecek olan bir iş potansiyelinden bahsediyoruz. Yaklaşık bin, bin 200 kişilik bir istihdamdan bahsediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“BOZHANE LİMANINDA  ÇÖZÜM ODAKLI AKSİYON ALDIK”

Geçtiğimiz aylarda Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından işletilen Bozhane Limanı konusunda devreye girerek sorunun çözüme konuşmasında aksiyon aldıklarını belirten Keleş, ilçeye fayda sağlayacak her konuda görev aldıklarını ve almaya da devam edeceklerini söyledi. Keleş açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Kdz. Ereğli ticaret hacmi büyük bir şehir. Aynı zamanda ihracatçı bir şehir. Kdz. Ereğli’de iş yapan insanların, sanayicilerimizin ihracatta kullanmış oldukları iki tane liman var. Bunlardan bir tanesi Ereğli Belediyesinin işletmeciliğini yaptığı belediye limanı. Ağırlıklı olarak ihracata çalışan bir liman. Bu liman sözleşmesinin uzatılması ile ilgili sayın belediye başkanımızın dile getirmiş olduğu birtakım sorunlar vardı. Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası olarak, çözüm odaklı aksiyon aldık. Milletvekillerimiz, belediye başkanımız ve ilçe başkanımızla bir araya gelmek suretiyle, konunun masaya yatırılarak, sorunun tespit edilmesi ve sorunun çözümü için harekete geçtik. Üzerinde çalıştığımız konu çok kısa bir zaman içerisinde sonuca ulaştı ve kazanan Ereğli oldu. Şöyle ki; sadece bir liman işletmeciliği olarak bakmamak lazım. İhracatçımız, sanayicimiz, nakliyecimiz, deniz acenteliği ile uğraşan arkadaşlarımız, gümrük acentelerimiz hepsi bu işten faydalanıyor. Yani yapmış olduğumuz işler toplumun tamamına fayda sağlayan konular. Bu noktada Kdz. Ereğli TSO her konuda aksiyon almaya hazır ve aksiyon aldığı her konuda da sonuca ulaşır. Bu konuştuğumuz projelerin dışında seçim zamanında da ortaya koymuş olduğumuz vizyon projelerimiz var. Bunların hayata geçmesi içinde arkadaşlarımız ile birlikte görev dağılımını yaptık. Önümüzdeki seneler içinde de bunları teker teker hayata geçireceğiz. Ereğli’nin genelini, üyemizi ve üyemizin çalışanını ilgilendiren her işle ilgili olarak da çözüm odaklı aksiyon alacağız. Seçim sonuçlarında üyelerimizin teveccühü ile bize yüklenen misyon, Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası başkanı ve yönetim kurulunun bu şehrin her sorununa çözüm olabileceğine inandılar, vurguladılar. Bununla ilgili olarak gerek milletvekillerimiz, belediye başkanımız, gerekse siyasi ilçe başkanlarımızla bir araya gelerek, bu şehrin sorunlarının çözümü noktasında aksiyon alıyoruz. Burada dün olduğu gibi bugünde çözüm odağının merkeziyiz.”

SEKTÖREL ÇEŞİTLİLİK SAĞLANACAK

Kdz. Ereğli’nin 2004 yılında gelişmişlik sıralamasında Türkiye’de 32. Sırada iken bugün çok gerilerde olduğunun altını çizen Başkan Keleş, ilçe ekonomisinin büyümesi ve gelişmesi için 2. OSB v e kafes balıkçılığını hayata geçireceklerini söyledi. Keleş konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bu işlerde devamlılık esastır. Bu görevi devraldığımız zaman devam eden bir proje elimize almadık. Yeni yılda yapmayı planladığımız işler içerisinde 2. OSB’nin mutlaka tüzel kişiliğinin kurulması, kafes balıkçılığının hayata geçmesi, tekrar yeni bir OSB için farklı bir lokasyonda, yeni bir alan için çalışmalara başladık. Bir taraftan da Kdz. Ereğli’nin tarım potansiyelinin, örtü altı tarım potansiyelini ortaya çıkartmak adına da hazırlamış olduğumuz projelerimiz var. Kısa bir dönem içerisinde bunlarla ilgili açıklamalarımızı yapacağız. Burada Ereğli hem sanayisi ile hem turizmi ile hem balıkçılığıyla, hayvancılığıyla hem de tarımı ile önemli hale tekrardan getireceğiz. Ereğli’nin bugüne kadar uğramış olduğu kayıpları, çünkü 2004 yılında Kdz. Ereğli gelişmişlik sıralamasında 32. Sıradaydı. Maalesef bugün oralardan çok uzağız ama tekrar o şaşalı günleri yakalamak için, sektörel çeşitliliği de arttırarak, farklı alanlarda çalışmalarımız olacak. Büyüyen, güçlenen özel sektör, Kdz. Ereğli’yi daha da büyütecek.”

YENİ YILI KUTLADI

Başkan Keleş tüm üyelerin yeni yılını kutlarken, 2023 yılı için güzel temennilerde bulundu. Keleş konuşmasında şunları söyledi: “2023 yılının öncelikle tüm yurttaşlarımıza vatandaşlarımıza bolluk, bereket ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. 2023 umutla bakacağımız bir yıl, hiçbir zaman için şahsım adına karamsarlığa kapılmadım. Her zaman bir sonraki günün daha iyi olacağı inancımı kuvvetlendirerek düşündüm. Hayata bakışımızı hep bu şekilde oluşturduk. 2023 yılı Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası üyelerimiz, üyelerimizin istihdam ettikleri personeller ve tüm Ereğli halkı için mutlu, huzurlu ve çok kazançlı geçmesini temenni ediyorum. Ereğli’mize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Herkesin yeni yılını kutluyorum.”

Paylaşın:
433 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ