logo

TSO YÖNETİMİ DE ‘CAMİ YERİ TARTIŞMASINA’ MÜDAHİL OLDU

  • Kdz. Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, ilçede bir süredir tartışılan Cami Yeri ile ilgili tartışmaya müdahil oldu ve belediye ile hükümet kanadına yeri “tekrar düşünün” çağrısı yaptı. Keleş yapılacak büyük cami için en ideal yerin eski terminal alanı olduğunu iddia ederek “ Cami için doğru yatırım Kent Meydanı olarak ayrılan yere yapılmasıdır. ” dedi.

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, bazı yönetim kurulu üyelerinin katıldığı basın toplantısı ile gündemi değerlendirdi. Toplantı 26 Mayıs Perşembe günü saat 12.00’de Lal Kafe’de yapıldı.

HİSARCIKLIOĞLU 5 HAZİRAN’DA EREĞLİ’YE GELECEK

Konuşmasına toplantının amacının kimseye cevap vermek değil, yapılan iş ve işlemleri anlatmak olduğunu vurgulayan Keleş, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun 5 Haziran’da ilçeye gelerek TSO bünyesinde hizmete girecek Tahkim ve Arabuluculuk Şubesinin açılışına katılacağını açıkladı. TOBB’un Ereğli Kırmacı Mahallesinde 4 bin 400 metrekarelik alanda teması henüz netleşmeyen okul yaptıracağını tekrarlayan Keleş, okulun 24 derslikli Anadolu Lisesi olacağını söyledi.

“2.OSB’DE SÜREÇ İŞLİYOR, HİÇBİR SORUN YOK”

Keleş’in açıklamaları arasında; cam sektörüne destek olunacağı, dijital ehliyet yetkisi alındığı, ramazan ayında üyeler ile bir araya gelindiği ve yardımları sürdüğü gibi konularda yer aldı.

Sözlerini “Ereğli’yi büyütmemiz lazım” diyerek sürdüren ve İlçeye 2. OSB kurma çalışmalarının devem ettiğini belirten Keleş, Kıyıcak Mahallesindeki 194 hektarlık alanı işaret ederek, çalışmalarda hiç bir aksama olmadığını sadece yer seçimi, tüzel kişilik oluşturulması ve kamulaştırma süreçlerinin beklendiğini bildirdi.

“KAFES BALIKÇILIĞI SEKTÖRÜNDEN PAYIMIZI ALMAK İSTİYORUZ”

Keleş, Zonguldak Çaycuma’da Sera OSB kurulduğunu hatırlatarak Ereğli’ye de Sera OSB kurma çalışmaları olduğunu ve ısıtma sorunu için BAKKA ile proje üretme aşamasında olunduğunu söyledi. Kafes Balıkçılığı konusunu incelemek üzere Zonguldak ve ilçe TSO başkanları ile birlikte geziler düzenlendiğini hatırlatan Keleş, “Bizde -ekolojik dengeye zarar vermeden- Ereğli olarak bu büyük pazardan payımızı almak istiyoruz “diye konuştu.

“YENİ REKTÖRLE BİRLİKTE KAMPÜSTE HIZLANMA OLACAK”

Fakülte kampüsü konusunda gecikme olduğunu ancak BEÜ Rektörünün değişmesi ile birlikte sürecin bundan sonra hızlanacağına inandığını ifade eden Keleş, 2 kamu ve bir şahsın bağış sözlerini hatırlattı ve “bu yıl içesinde temeli atılacaktır” dedi.

BELEDİYE VE HÜKÜMETE “CAMİ YERİNİ TEKRAR DÜŞÜNÜN” ÇAĞRISI

Cami Yeri ile ilgili tartışmaya müdahil olan ve belediye ile hükümet kanadına yeri “tekrar düşünün” çağrısı yapan Keleş, yapılacak büyük cami için en ideal yerin eski terminal alanı olduğunu iddia ederek ” Bizler için Cami için doğru yatırım, Kent Meydanı olarak ayrılan yere (Eski terminal alanı) yapılmasıdır. ” dedi.

“İT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR'”

Keleş sözlerinin sonunda, lafı oda seçimlerine getirerek Cumhurbaşkanının 1 yıl erteleme yetkisini hatırlattı ve “oda seçimleri belirlenen takvime göre yapılır. … İt ürür kervan yürür, kimsenin iradesine ipotek koyamayız…. Kimseyle kavga etmek niyetimiz yoktur” diye konuştu ve ayrıca ekip arkadaşlarına teşekkür etti.

MECLİS BAŞKANI YAZICIOĞLU VE BAZI YÖNETİCİLER KATILMADI

TSO Meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu ve bazı yönetim kurulu üyelerinin katılmamasının dikkat çektiği toplantı soru-cevap ve yemek ikramı ile devam etti.

Paylaşın:
559 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ