logo

TTK’DA ÜRETİMİ DEĞİL, İŞÇİ SAĞLIĞINI DÜŞÜNME ZAMANI!

Koronavirüs’le mücadele kapsamında, TTK ocaklarında üretimden çok işçi sağlığının düşünülmesi gerektiği ortada iken alınan önlemler tartışılıyor.

Zonguldak’ta faaliyet gösteren Türkiye Taşkömürü Kurumu’na bağlı değişik ocaklarda çalışan binlerce işçi için Koronavirüs’le mücadele kapsamında alınan önemlerin yeterliliği tartışılıyor.

Koronavirüs’le mücadele kapsamında her işletmede olduğu gibi Zonguldak’ta, maden ocaklarında çalışan işçilerin sağlık güvenliği için önlemler alınıyor.

ÖNLEMLER ALINDI ANCAK…

Alınan önlemleri özetleyen Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, TTK ile GMİS arasında yapılan görüşmeler sonucu Türkiye’nin en büyük taş kömürü havzasının bulunduğu Zonguldak’ta, maden işçilerinin gruplar halinde ocağa alınıp, işçi sayısının düşürüldüğünü açıklamış ve ayrıca 7 bin 600 işçinin çalıştığı TTK’da, mevcut personelin yüzde 50’sinin 15 gün çalıştırılacağını belirtmişti.

“SADECE STRATEJİK BÖLÜMLER ÇALIŞSIN, ÜRETİME ARA VERİLSİN”

Ocaklarda çalışmanın doğası gereği ve çoğunluğu kırsalda yaşan işçilerin işe geliş gidişlerde yaşanabilecek sorunlara dikkat çeken konunun uzmanları “şimdi üretimi değil işçilerinin sağlığını ve güvenliğini düşünmenin zamanı. Üretime ara verilebilir. Bu kapsamda ocaklarda minimal düzeyde işçi çalıştırılmalı. Bu zorlu günlerde; sadece, stratejik bölümlerde çalışanlar nöbetleşe ocakların varlığını sürdürmesi için iş gelmeliler. İşçilerin işe geliş ve gidişleri bile koronavirüs’le mücadeleye sekte vurabilir. Aman dikkat!” şeklinde görüş bildirdiler.

Paylaşın:
832 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ