logo

TÜKODER’DEN ELEKTRİK FATURALARINA TEPKİ!

TÜKODER, Elektrik enerjisi bedellerinin 5 yıl daha zamlı olarak uygulanacağını iddia etti ve halk adına sert tepki göstererek “Faturamı Devlet Ödesin” diye seslendi.

Kısa adı TÜKODER olan Tüketiciyi Koruma Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı İsmail Demirel’in paylaştığı Genel Merkez kaynaklı basın açıklamasında, Elektrik Faturalarının 5 yıl daha haksız yere olarak yüksek tutulacağı iddia edilerek, Elektrik Enerjisi Faturalarının Devlet tarafından ödenmesi istendi.

“İLGİSİZ MASRAFLARI FATURALARA YANSITIYORLAR”

TÜKODER’in “Eller Yukarı! Bu Bir Elektrik Faturası Tahsilatıdır!” başlıklı basın açıklamasında ilgili tebliğlerin 2 ayrı resmi gazetede yayınladığı hatırlatıldı. Elektrik enerjisi faturalarının yüksek olmasının nedeni olarak ise, enerji dağıtım şirketlerinin tanıtım ve bürokratik gibi türlü masraflarının faturalara yansıtılması gösterilerek “Ve bu kalemlerin hepsi de bilmediğimiz bir oranda zamlandı artık. Bu yıllardır yapılıyor ve tüketicinin bundan belki de haberi bile yok.” denildi.

“EKONOMİNİN BİTİK, PANDEMİNİN PİK YAPTIĞI BİR ORTAMDA…”

  • Hükümetin ilgili uygulamalarına tepki gösterilen açıklamada özetle şöyle denildi:

“Bu bir de ekonominin bitik, pandeminin de pik yaptığı bir ortamda, paranın kazanılamadığı birçok işyerinin kapalı olduğu, hiç kimsenin evine doğru dürüst ekmek götüremediği bir ortamda yapılıyor. Halka IBAN numarası verildiği ama tek bir kuruş verilmediği, ne haliniz varsa görün tavrının olduğu bir ortamda yapılıyor. Biz pandeminin başından beri seslendiğimiz gibi halk için yine sesleniyoruz : Faturamı Devlet Ödesin.”

ERKMEN’DE “YOK ARTIK!” DEMİŞTİ

Öte yandan; İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen’de “Yok Artık” başlığı ile geçtiğimiz günlerde basın açıklaması yaparak benzer tepkiyi göstermişti.

Paylaşın:
854 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ