logo

YEME İÇME SEKTÖRÜ SES VERDİ!

Yeme-içme sektörü salgın döneminde ayakta kalma mücadelesi verirken bağlı oldukları Ticaret Sanayi Odası, Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatatifi gibi kurumların kendilerine sahip çıkmasını istiyor.  

Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında daha daha önce de kapatılan ve bunun sıkıntılarını atlatamadan ikinci kez kapatma kararıyla karşı karşıya kalan yeme-içme sektörü, işletmelerini ve istihdamlarını pandemi sonuna kadar ayakta tutabilmek için çıkış yolu arıyor.

“STK’LAR VE SİYASİLER BİZE SAHİP ÇIKSIN”

Bağlı oldukları Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi gibi kurumların ve siyasilerin kendilerine sahip çıkması gerektiğini ifade eden yeme içme sektörü işletmecileri, pandemi önlemleri gereğince işyerlerinin kapatılmasından doğan mağduriyetlerinin giderilmesini, en azından hafifletilmesini istiyor.

“FİNANSAL DESTEK GEREKLİ”

Ekonomi Gazeteniz İŞ’te Haber Hayat’ın yaptığı derlemeye göre; lokanta, restoran, kafe, pastane gibi yeme-içme sektörü başta olmak üzere hizmet ana sektörü altında faaliyet gösteren yatırımcı ve işletmeciler, önlemler kapsamında serbest bırakılan paket servisin iş hacimleri içerisinde düşük bir oranı teşkil ettiğini belirterek, “finansal desteğe” ihtiyaç duyduklarını ifade ediyor.

SOMUT TALEPLER VAR:

İstihdam ağırlıklı çalışan yeme-içme sektörü temsilcilerinin somut talepleri ise özetle şöyle: ” KGF destekli kredilerin kapsamının sektörlerini de kapsayacak şekilde genişletilmesi. Kamuya olan borçların yapılandırılması için baz alınan 31.08.2020 tarihinin 31.12.2020 olarak uzatılması. Yeme-içme sektörüne verilen Kısmi Çalışma Ödeneği’nin devam ettirilmesi. Kira yardımı ve ödeme günü gelen kredilerin ertelenmesi.”

YALÇIN “KARŞILIKSIZ DESTEK VERİLMELİ” DEMİŞTİ

Öte yandan Kdz. Ereğli TSO Önceki Dönem Başkanı sertan Yalçın konuya ilişkin yaptığı paylaşımda mağdur olan tüm esnafa karşılıksız destek verilmesi gerektiğini ifade etmiş ve paylaşımı sektörel çevreler tarafından olumlu karşılık bulmuştu.  

(ilgili haberi okumak için yukarıdaki başlığı veya görseli tıklayınız)

KELEŞ “YAPILMASI GEREKENLERİ İLGİLİLERE İLETTİK”

Kdz. Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş’te gün içerisinde yaptığı paylaşımda konuyu takip ettiğini şu cümlelerle duyurdu :

” Koronavirüs salgını sebebiyeti ile alınan son tedbirler bir çok esnafımızı ve üyelerimizi zor ve telafisi mümkün olmayan güçlüklere sokacağı malumumuzdur. Bu konu ile ilgili olarak yapılması gerekenleri ve taleplerimizi TOBB başkanımıza ve ilgili kurumlara ilettik . Umarım en kısa zamanda çözüm alıp sıkıntıya düşmeden bu zor günlerin üstesinden geleceğiz .”

Paylaşın:
824 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ