logo

YEŞİL : “MADENCİLER HERŞEYİN EN İYİSİNE LAYIKTIR”

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, üyelere yönelik seminerde yaptığı konuşmada, “Dört dörtlük, heyecanlı bir şekilde devam ediyoruz. İnşallah bunların daha iyisini ileriki zamanlarda yapmaya çalışacağız. Her zaman söylüyorum yerin altında yerin üstünde emeğiyle çalışan, alın teriyle çalışan madenciler her şeyin en iyisine layıktır. Birlik ve beraberliğinizi bozmayın.” dedi.

Zonguldak Merkezli Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şubesi Taban Eğitim Semineri, 25-26-27 Şubat 2022 tarihlerinde Kızılcahamam’da yapıldı.

Seminere GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, Armutçuk Şube Yönetimi ve maden işçileri katıldı.

Seminer salonuna giren GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ile yönetim kurulu madenciler tarafından alkışlarla ve sloganlarla karşılandı. Madenciler, “İşte başkan işte sendika”, “Sendika nerede biz oradayız” sloganları attı.vSaygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından seminerin sunuş konuşmasını GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir yaptı.

YEŞİL’DEN ‘BİRLİK BERABERLİK VE MÜCADELECİLİK’ MESAJLARI

Seminerin açılış konuşmasını yapan GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Rusya Ukrayna arasında süregelen savaşı şiddetle kınadı ve yakın zamanda kaybedilen 2 madenciyi üzüntü ile andı.

Konuşmasında birlik beraberlik ve mücadelecilik mesajları veren Yeşil, “Sendikamız, hep mücadelenin içinde oldu. Sizler de bu mücadelenin neferleri oldunuz. Her daim kuruma sahip çıkmak, sendikanıza sahip çıkmak, işinize emeğinize sahip çıkmak için mücadele ettiniz. Sendikanızın öncülüğünde her türlü organizasyonunun içinde oldunuz. Bizler bu seminerleri düzenlerken bunların daha iyisini nasıl yapabiliriz. Arkadaşlarımızı daha iyi nasıl kaynaştırırız, değerli hocalarımızın bilgileriyle arkadaşlarımız sendikal anlamda neler yapabilir, bu birlikteliğe neler katabilir heyecanıyla bu seminerleri başlattık. Yine söylüyorum. Dört dörtlük, heyecanlı bir şekilde devam ediyoruz. İnşallah bunların daha iyisini ileriki zamanlarda yapmaya çalışacağız. Her zaman söylüyorum yerin altında yerin üstünde emeğiyle çalışan, alın teriyle çalışan madenciler her şeyin en iyisine layıktır. Birlik ve beraberliğinizi bozmayın. Yaşadığımız mücadelelerde sendin bendim kavgası yapmadan omuz omuza verebiliyorsunuz. Mücadele içine girebiliyorsunuz. Bu gerçekten çok önemli bir şey. İşin ucunda ekmek olduğunda, işin ucunda iş yeri olduğunda, işin ucunda gelecek olduğunda, işin ucunda çoluk çocuğumuzun geleceği olduğunda omuz omuza vermesini bilenlerin başında geliyorsunuz. Seminerimizin hayırlı olmasını diliyorum, hepinize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Genel Maden İşçileri Sendikası’nın tarihinin anlatıldığı kısa belgesel film gösterimi yapıldı. GMİS Armutçuk Şubesi Taban Eğitim Seminerinde Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Fikret Sazak “Sendikacılık Tarihi ve Temel Kavramlar” konulu sunumunu, yaparken, seminer sonunda ise GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu bir teşekkür konuşması yaptı.

Paylaşın:
361 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ