logo

12 YILIK RAPOR: YAZDIĞIMIZI YAPTIK, YAPTIĞIMIZI YAZDIK


Doğan GÖNÜLLÜ
haber@haberhayat.net

.

Haber Hayat Yayıncılık çatısı altındaki İş’te Haber Hayat Gazetesi ile dijital mecramız www.haberhayat.net’i 1 Aralık 2012’de eşim Ülkü ile birlikte yayına başlattık.

“Haber=Hayat” benim 25 yıl emek verdiğim Demokrat Yayın Grubu dönemimdeki köşe yazılarımın ve Radyo-tv programlarımın da ortak başlığı idi. Başına “İŞ” kelimesi getirerek “iş-ekonomi dünyasındaki haberleri ve hayatları” konu etmeyi hedefledik. Hayat’ın sonundaki “t” yi de o zaman popüler olan yeni TL’ile tamamlayarak logomuzu özgünleştirdik.

Kuruluşumuzda da açıklamıştık: Yayınlarımızda tematik olarak “ekonomiyi” önceleyecektik,  “Siyaset” arkasından gelecek, “eğitim-kültür-sanata” vazgeçilmez bir şekilde yer verip, “asayişi” ise daha arka planda tutmaya karar verdik.

Vizyonumuzu “Batı Karadeniz Ekonomi Politika Kültür Forumu” olarak, misyonumuzu ise “aydınlık bir dünya aydınlık bir hayat” olarak en başta belirleyip, açıkladık. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’nin içeriğini ise “değerlerimiz” olarak kabul ettik.

Şekil değil, reyting kaygısı ve popülizm değil, içeriğin gerçekliği kral olacaktı yayınlarımızda; Öyle ilerledik 12 yıllık yolculuğumuzda…

Sermayemiz güven ve sorumluluk bilincimiz… İtici gücümüz okurlarımız, abonelerimiz, reklam-ilan verenlerimiz… Milli-manevi değerlere bağlılığımız ve mesleki dayanışma ruhumuz da aidiyetimiz oldu. 

Turkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ile Konrad Adenauer Stiftung Dernegi’nin (KAS) ortaklasa duzenledigi ‘Yerel Medya Projesi’ cercevesinde hayata gecirilen egitim seminerlerinin 70’incisi Iskenderun Anemon Otel’de gerceklestirildi.

2013 yılında “Dağ Taş Sac üçgeninde Velidağ Emekçileri” haberimizin Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından ödüle değer bulunması ve bu sayede yurt içi yurtdışı birçok mesleki toplantıya-geziye, eğitime katılmamız daha en başta yolumuzun doğruluğunu tescilledi, pekiştirdi.

Siyaset arenasındaki öngörü ve yorumlarımızın-anketlerimizin isabetliliği ise referans olarak kabul gördü.

Mesleki STK örgütlenmelerinde hep yer aldık: 2 binli yılların başlarında Ereğli Gazeteciler Derneği(EGD) yöneticiliği ile başlayan süreçte bugün, Ulusal düzeyde Tüm İletişim ve Medya Federasyonu(TİMEF) yönetiminde aktif görevim devam ederken,  2021 yılında arkadaşlarımla beraber kuruculuğunu üstlendiğim Kdz. Ereğli Dijital Medya Gazeteciler Derneği(ERMED) çatısı altında yerel ve bölgesel etkinliklere katılmaya devam ediyoruz. Yeni kurduğumuz Ulusal Gazeteciler Konfederasyonu(UGKON)’nda ise adı gibi geniş çaplı çalışacağız. Tüm bunların ve meslektaşlarımın benzeri azimli çabalarının, genç arkadaşlarımız tarafından fark edileceğini ve çıtayı daha da yükselterek yapacakları faaliyetlere işaret fişeği olacağını umut ediyorum. 

Ve nihayet arkama dönüp baktığımda; Temel İnsan hak ve Özgürlüğünden, adaletten, demokratlıktan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhuriyetimizin temel değerlerinden, inançlara saygı yaklaşımımızdan ve de mesleki etik değerlere bağlılığımızdan kopmadığımızı görüyoruz.

Hiç kuşku yok ki; demokrasinin bize yüklediği kamusal yetki, görev ve sorumluluğumuzu taşımaya devam edeceğiz.

Evet, “Birlikte geçirdiğimiz 12 yılda yazdığımız yaptık, yaptığımızı yazdık.” Bize her anlamda destek/teşvik olanlara ve emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyor, yepyeni projelerde görüşmek üzere; barış, iyilik, huzur diliyoruz. 

Yaşadığımız kadar daha yaşayamayacağız ama (Haber) Hayat Ağacımız üretmeye; tarafsız, bağımsız-özgün haberi vermeye devam edecektir.

Günümüze şükür!..

  • (Not: Her kuruluş yıl dönümümüzde yılda 1 kez de olsa kendimizden bahsediyoruz. Gösteriş/böbürlenme gibi görünürse Yüce Allah’ın ve siz değerli takipçilerimizin affına sığınırım!)

Paylaşın:
Etiketler:
Share
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • 1844 YILINDA KDZ EREĞLİSİ’NDE CİZYE VERGİSİ UYGULAMASI

    13 Mart 2025 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Cizye vergisi klasik İslam toplumlarında en önemli vergi kalemlerinden biridir. Toplum içerisinde azınlık olarak yaşayan veya bir bölgede azınlık olmasa dahi devletin hükümranlığı altında bulunan geyrımüslim olan bütün unsurlardan alınan bir vergi türüdür. Müslüman olmayan faal nüfustan baş vergisi olarak alınan cizye, gayrımüslimlerin askerlikten muaf olmaları ve himaye edilmeleri yanında Müslümanların hakimiyetinin de bir sembolüdür. Bu vergi türünün Osmanlılarda en önemli vergi olduğu bilinmektedir. Cizye eli silah tutan kimselere...
  • GÖNÜLLÜ YAZDI : VURMAYIN ABALIYA!

    27 Şubat 2025 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’la ilgili “BAŞKANIN DEDİĞİNİ YAP, YAPTIĞINI YAPMA” başlıklı yazımı “hiciv, manidar ve tarzım dışı” bulup eleştirenlere ve kutlayanlara teşekkür ederim. Gerçekte de manidar ve tarzım dışı-şiirsel oldu. Ama kimse beni haksızlıkla itham etmedi. Başkan Posbıyık’ın da muhtemelen bıyık altından gülmesi de bunun işaretedir.  Kutlama ile gaz vermeler ise daha çok bizim camiadan ve iş dünyasından oldu. Kimi samimiyetle, kimi gayri samimi… Beni bilen bilir; ima etmem, sulandırmam, rövanşizmde...
  • KDZ EREĞLİ HAMİDİYE TABURU

    14 Şubat 2025 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Batılı devletlerin gayrımüslimlerin hakları üzerinden Osmanlı’nın içişlerine karışmaları karşısında Osmanlı da toprak bütünlüğünü korumak için türlü siyasi hamleler geliitirmiştir. Batıl devletler ‘’Şark Meselesi’’ şeklinde formüle ederek  ortaya attıkları bu egniş siyasetin çerçevesine Ayestefanos ve Berlin Antlaşmaları ile devletin doğuusnda bulunan Eremeniler’in haklarını da dahil etmişlerdir. Osmanlı’nın bu hamleye karşı toprak bütünlüğünü korumak için aldığı tedbirler içerisinde geliştirdiği en genel siyaset ‘İslamcılık’ olmuştur...
  • BAŞKANIN DEDİĞİNİ YAP, YAPTIĞINI YAPMA!

    14 Şubat 2025 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    . Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık… O, “Sevgi Barış Dostluk” sloganının tescilli sahibidir, selamıdır. “Aşkım Ereğli” sözünden ilham alan, taklit eden ne çok politikacı vardır. “Demokrasi, birlik beraberlik ve saygı-sevgi” sözcüklerini çokça ve yerinde kullanır. Organizasyon tam da O’nun işidir, kendi tabiri ile şovmenlikte bile üstüne yoktur. Sokakta gördüğü kişiye gülerek sarılmasını bilir, Bayanlara hal hatır sormayı hiç ihmal etmez, Çocukları, gençleri pek sever, sempatiyi oy’a tahvil eder. “K...