İnsanlar zor zamanlarda zor kararlar alabilmeli. Ekonomik olarak zaten zor durumda iken işletme ve baskı maliyetlerimizin sürekli artması, bizi “tamam mı devam mı?” gibi zor kararlar almaya itse de daha önce söz verdiğimiz gibi ‘güven kaybetmektense para kaybetmeyi’ göze alıyor ve kağıt gazeteye devam ediyoruz. Ta ki desteğinizi çekene kadar!
Destek demişken…
Dokuzuncu yılımızı tamamlayıp 10. Yılımıza adım attığımız Aralık ayı başı itibarı ile gazetemize, web sitemize ve tarafımıza gösterilen öncelikle ‘güven’ için; ardından ilgi, sevgi, saygı, abone, ilan reklam vs. tüm destekler için ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu yayınlara sahip çıkıldığı sürece varız. Ne zaman ki “güven” sermayemizden harcamaya başlarız, o zaman biliyoruz ki önce siz bizi bırakırsınız, ardından biz de yayınlarımızı kamuoyuna arz etmeyi bırakmak zorunda kalırız. İnşallah olağanüstü zamanlar yaşamayız da, yasama, yürütme yargıdan sonra, basın olarak dördüncü demokratik görevimizi yapmaya zor koşullarda olsa da devam ederiz… Dedik ya inşallah!…
İnşallah demişken;
Ekonomi temalı İş’te Haber Hayat Gazeteniz 10. Kuruluş yıldönümünde ‘Yeşil Ekonomi’ sayfalarına başlıyor. Bundan böyle her sayımızda en az bir sayfamız Yeşil Ekonomi sayfası olacak. Özetle doğal ürünlerle sürdürülebilir üretimi destekleyerek kalkınmayı hedefleyen kişi ve kuruluşları, doğa sorunlarına çözüm sunanları Yeşil Ekonomi sayfalarımıza konuk edeceğiz. Önceliğimiz yöresel üretimler olacak. Bu konuda da haber kaynağı açısından samimi desteğinize ihtiyacımız var. Eli kalem tutan, konuya duyarlılık gösteren kişi ve kuruluşlarla işbirliği-güç birliği yapmak istiyoruz.
Güç birliği demişken;
Filozof ibni Haldun’un ünlü eseri Mukaddime’de insanın topluma olan ihtiyacını şöyle tarif ettiği belirtilir:
“İnsanın diğer inanlardan ayrı yaşaması mümkün değildir. Onun varlığı diğer insanların varlığıyla gerçekleşir. İnsan tek başına zayıf olduğu için hayatını ikmal edemez. Bu yüzden tüm ihtiyaçları için başka insanlarla yardımlaşmaya muhtaçtır. Bu yardımlaşmada önce karşılıklı olarak birbirlerinin ihtiyacını görmeli ardından belirli kurallar içerisinde ortaklaşa hareket ederek, diğer ihtiyaçları tespit ederek onlar üzerinde yardımlaşmalıdırlar.” (Kaynak: İbni Haldun/Coğrafya Kaderdir-Destek Yayınları)
İbni Haldun demişken;
“Fazla tevazuun sonu, vasat insandan nasihat dinlemektir” sözünü öğütleyen ve “Coğrafya Kaderdir” temalı eserinde “Yaşadığı yerin havası, nemi insan sağlığına etki eder. Siyasi mekanizmanın düzgünlüğü ya da bozukluğu da yine insan hayatının her şeyini etkiler.” diyen tarihçi-Filozof İbni Haldun’dan bahsediyoruz.
Refah içinde sağlıkla kalın…
Etiketler: doğan gönüllüİLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
22 Kasım 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler
22 Kasım 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler
08 Kasım 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler
08 Kasım 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler