logo

ANADOLU 500’TE EREĞLİ’DEN 2 ŞİRKET: ÇINAR VE ÖZDEMİR

Kdz. Ereğli OSB’de faaliyet gösteren Çınar Boru Profil ve Özdemir Boru Profil şirketleri, Anadolu’nun en büyük şirketleri sıralamasında yer aldılar.

EKONOMİST Dergisi tarafından hazırlanan ve üç büyük il dışındaki Türkiye’nin dev şirketlerinin 2019 yılı cirolarına göre sıralandığı listede Zonguldak’tan (her ikisi de Ereğli OSB’de faaliyet gösteren) 2 şirket yer aldı: Çınar Boru Profil Sanayi ve Özdemir Boru Profil Sanayi.

Anadolu’nun en büyük şirketlerinin sıralandığı listede Zonguldak’tan başka şirket ve sektör yer almazken, ERDEMİR ve TAT METAL gibi şirketlerin merkezleri İstanbul’da olduğu için sıralamada baz alınmadılar.

EREĞLİ’NİN EN ESKİ AİLE ŞİRKETLERİ

2019 yılı net satış rakamları üzerinden yapılan değerlendirilmeye göre Metal sektöründe değerlendirilen Çınar Boru Profil Sanayi 822 milyon 631 bin 159 TL. ile listeye 146. sıradan girerken ilk üçte birlik dilime dahil oldu. Yönetim Kurulu Başkanlığını Abdurrahman Çınar’ın üstlendiği Çınar Boru Profil 2018 yılı rakamlarına göre 109. sırada yer almıştı. Yine Metal sektöründen Özdemir Boru Profil Sanayi ise listede 223 milyon 636 bin 521 tl’lik ciro rakamı ile 472. sırada yer buldu. Özdemir Profilin Yönetim Kurulu Başkanlığını Fevzi Özdemir üstleniyor ve şirket 2018 değerlemesinde 365. sırada yer almıştı.

Batı Karadeniz Bölgesine bakıldığında ise ;

Karabük’ten sırası ile Kardemir(.2.srada), Mescier Demir Çelik(76), Çağ Çelik(131), Uzunur Gıda(237), Boskay Metal(278) ve Çelikoğlu Demir Çelik(455) olmak üzere 6 şirket Anadolu 500 sıralamasında yer aldı.

Bartın’dan tek firma; Bartın Çimento(500) listeye girdi.

Düzce’den de Divapan Entegre Ağaç Sanayi(429) ile Mes Yağ ve Gıda(211) şirketleri Anadolu’nun dev firmaları olarak kayıtlarda yer aldı.

BİRİNCİ TOSYALI’DA ZONGULDAK’TA YATIRIM YAPACAK

Öte yandan Anadolu 500 sıralamasında beş yıl boyunca üst üste birinci sırada Hatay Merkezli Tosçelik Profil yer aldı. Fuat Tosyalı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlendiği Şirket, Zonguldak Filyos Endüstri Bölgesi Projesinin Yönetici şirketi olarak dikkatimizi çekmiş ve “FİLYOS YÖNETİCİSİ TOSYALI, 5.KEZ ANADOLU’NUN EN BÜYÜĞÜ!” başlığı ile haber bültenimizde yer almıştı. Tosyalı Grubun Filyos Projesi kapsamında yeni yatırımlara hazırlandığı biliniyor.

EKONOMİST’in analizine göre Anadolu 500’te yer alan şirketler 2018 yılına göre 2019’dacirolarını azda olsa arttırırken, ihracat rakamlarında düşüş gözlendi.

Paylaşın:
1265 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ