logo

ATATÜRK, SEVDİĞİ ŞARKILARLA ANILDI

Kdz. Ereğli’de, 10 Kasım Atatürk’ün anma etkinlikleri kapsamında, Kdz. Ereğli MUsiki Derneği tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirildiği Anma Programı düzenlendi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. yıl dönümü nedeni ile düzenlenen etkinlikler kapsamında Kdz. Ereğli Musiki Derneği tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan Anma Programı gerçekleştirildi.

KATILIM:

10 Kasım Pazar Günü, saat 19.30’da Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezinde konser şeklinde düzenlenen Anma Programına; Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar, Belediye Başkan Vekili Tayyar Mendeş, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, CHP İlçe Başkanı Dr. Eylem Ertuğrul, Muharip  Gaziler Derneği Kdz. Ereğli Şubesi Başkanı Temel Şahin ve kalabalık dinleyici topluluğu katıldı.

ŞEF ÖNER ÖNDER, SUNUCU GÜLER ÖNDER

Program başlamadan önce saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal marşı söylendi. Şef Öner Önder’in başarı ile yönettiği tek bölümlük konseri zarif eşi Güler Önder sundu.

ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILAR VE HİKAYELERİ

Sanatçıların tanıtılması ve Atatürk’ün sanata ve sanatçıya verdiği önem hatırlatılarak başlayan konserin ilk parçası olan. ‘Cana Rakibi Handan Edersin’ şarkısını koro seslendirdi. Şarkıların Atatürk’le ilgisi ve hikayelerinin de anlatıldığı konserde, sırası ile; solistlerden Nesrin Güneş; ‘Asker yolu beklerim, Şef Öner Önder; Alişimin Kaşları Kare, Kdz. Ereğli Belediyesi Halk Oyunları Ekibinden Murat Kol’un eşliğinde Koro; Dalmadan geçtin mi, Solist Mümtaz Keskin; Atatürk’ü düşünüyorum şiir, Solist Aslı Fındık; Yanık Ömer, Gülden Esmer; Havada bulut yok, koro Bülbülüm altın kafeste- Kdz. Ereğli Belediyesi Halk Oyunları Ekibinden Coşkun Adak’ın eşliğinde; Çökertme, Mümtaz Keskin; Fikrimin ince gülü, Aslı Fındık; Kırmızı gülün adı var, Nesrin Güneş; Vardar Ovası, Koro; Dağlar dağlar viran dağlar, Gülden Esmer; Gemilerde talim var, koro; pencere açıldı Bilal oğlan, Ahu İpek; Çalın davulları çaydan aşağı, İbrahim İpek; İzmir’İn kavakları ve son olarak koro; Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa eserlerini seslendirdi. Konser sonuna doğru izleyicilerinde katılımı ile coşkulu anlar yaşandı.

KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU KUTLADI

Program bitiminde sunucu Güler Önder, katkıları için teşekkür ettiği Kaymakam Çorumluoğlu’nu marş eşliğinde sahneye davet etti. Elinde bayrakla sahneye çıkan Çorumluoğlu’da gün boyu Atatürk’ü anma etkinliklerine katıldığını hatırlattı ve konseri/ şarkıların hikayeleri ile birlikte sunuluşunu çok beğendiğini ifade ederek Şef Önder Önder, Sunucu Güler Önder ve emeği geçenleri kutlayıp teşekkür etti.

FİNALDE BAYRAKLARLA İZMİR MARŞI

Son olarak, salonda bulunan Muharip Gazilerin sahneye davet edilmeleri ve sanatçılarla birlikte salonda bulunan davetlilerin hep birlikte İzmir Marşı’nı coşku içinde söylemeleri ile program tamamlandı.

GALERİ FOTOĞRAFLARI İÇİN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ GÖRSELLERİ TIKLAYINIZ:

Paylaşın:
1129 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ