logo

BAKAB TURİZM ŞURASI / İYİ-KÖTÜ ŞEYLER

Doğan GÖNÜLLÜ

Doğan GÖNÜLLÜ
haber@haberhayat.net
BAKAB TURİZM ŞURASI / İYİ-KÖTÜ ŞEYLER

Ulus ve bölge olarak “Tarımsal” ve “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarımıza” yönelmemizin zamanı geldi de geçiyor bile.

Zonguldak olarak tamı tamına yerli ve milli kaynaklarımıza yani; taşı-toprağı, havası-suyu ve yer altında 1,5 milyar ton kömürü ile…      

Bu köşede  “Bacasız sanayi turizme de yatırım/tanıtım yapılmalı, kömür daha fazla çıkarılmalı, tarım ve hayvancılık teşvik edilmeli” diye yırtınıyoruz.   

Diğer yandan endüstri bölgesiyiz: Elbette ki bir yandan Filyos projesi doğru mecrasında ilerlemeli, elbette Erdemir başarılı üretkenliğini, karlılığını sürdürmeli, elbette OSB firmaları büyümeli, tersaneler sipariş yetiştirememeli ama İLLA Kİ TURİZM, TARIM VE YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI POTANSİYELİMİZ DEĞERLENDİRİLMELİ.

Bu anlamda Vali Tutulmaz, ‘Zonguldak Kömür Deneyim Ocağı’ açılışında doğa, kültür ve endüstriyel miras turizminin önemine vurgu yaptığı konuşmasının içini doldurmalı diyorum.

Hemen arkasından Başkan Posbıyık’ın Ereğli –Kandilli bisiklet ve yürüyüş yolunun tamamlanacağını iç turizmi canlandıracağı yönündeki açıklaması da çok yerinde oldu. Darısı, Ereğli Piyale Paşa Konağı Müzesi, Bozhanedeki balıkçı lokantalarının meşru turistik statüye kavuşturulması, Kaletepe, Çeştepe ve Eski Tren Garı gibi alanların düzenlenerek sektörün hizmetine açılmasına gelsin diyelim…

Daha önce de yazmıştım, tekrar ediyorum: Batı Karadeniz Kalkınma Birliği –BAKAB ÇAPINDA TURİZM ŞURASI DÜZENLENMELİ.

KÖTÜ ŞEYLER:

  • Her gün gelen zamların dayanılmaz ağırlığı karşısında iktidarın çaresizliği.
  • Bölgemizde heyelan olaylarının artması ve yeterli tedbirlerin alınmaması.
  • Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Ağabey Köksal Toptan’ın Zonguldak’ta Filyos Projesini yerinde inceledikten sonra bölge gazetecilerine yönelik kapsamlı bir basın toplantısı yapmaması.
  • Başkan Posbıyık’ın ‘iftar yemeği yardımı’ üzerinden gazetecilerle polemiğe girmesi.
  • Ak Parti iftarında gazetecilere 2 masacık yer ayrılması, katılım sayısının öngörülememesi ile servisin aksaması.

İYİ ŞEYLER:

  • Ereğlili Mimar Kardeşimiz Tuba Demiroğlu’nun Dubai Uluslararası Finans Merkezinde uluslararası çapta düzenlenen Açık Hava Heykel Sergisinin Küratörlüğünü(Sergi Düzenleyicisi) başarı ile üstlenmesi…
  • Kdz. Ereğli’de İbrahim-Süheyla İzmirli Fen Lisesi’nin Model Birleşmiş Milletler Konferansına (EFLMUN))ev sahipliği yapması.
  • Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, Kdz. Ereğli Nurhan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu’ öğrencilerine yönelik ‘Doğa Eğitimi’ verilmesi… Dahası, doğayı sevdirmek ve bilinçlendirmek amacı taşıyan bu ders dışı eğitimlerin devamının geleceğinin açıklanması.
  • Avukat Yılmaz Efe, kaleme aldığı ‘ALİ’ isimli kitabının 2. baskısını yapması. Gerçek bir yaşam öyküsünden yola çıkılarak kaleme aldığı kitap su gibi akan bir hikaye. Coşkun akan suyun kâh kayalara çarpmasını, bazen verimli toprakları sulamasını, bezen de içerisinde boğulan insanları âdete görmek ve bir yandan da dönemin Anadolu insanının koşullarına şahit olarak heyecanlı bir tekne gezgini olmak istiyorsanız şiddetle ALİ’yi okumanızı tavsiye ediyorum. Yılmaz Efe’yi bir kez daha kutluyorum.
  • Uluslararası Folklor Festivalleri Derneği’nin ilkbahar çalışma toplantısını 13-15 Mayıs tarihlerinde Kdz. Ereğli Belediyesi’nin organizasyonunda Ereğli’de yapacak olması…
  • Zonguldak ve Ereğli’ye Emniyetinin uyuşturucu ile keskin mücadelesi

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu olsun. Çocuklarımıza en büyük hediyeyi Gazi Mustafa Kemal Atatürk verdi zaten. Bize düşen; eserlerine sahip çıkmak ve çocuklarımızı özgür, doğa ve enerji tasarrufu dostu, erdemli bireyler olarak yetiştirmektir.

Slogan gibi olacak ama: Hoşgörü ve bilinç ekelim; barış ve refah biçelim.
Sözde değil özde…

Söz de değil özde…

Paylaşın:
Etiketler: »
908 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • “SÖZ, GÖZE SÖYLENİR”

    26 Haziran 2025 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Söz Ustası, Liderlik Eğitmeni Yaşar Ateşsoy, “Etik Gazetecilik” konulu toplantıda muhatabın anladığı dilden konuşulması gerektiğini ifade ederken “Söz, göze söylenir” derdi. Toplantının ana konusu olan mentörlükle ilgili ise “Dinlemek anlamak amaçlı olmalı, cevap vermek amaçlı değil” sözleri ile bir çırpıda ne çok şey söylemişti aslında. Tıpkı espriyle karışık, "Ağlaşmayın yahu, ne güzel ‘AĞ’ laşıyoruz işte" dediğinde olduğu gibi..! Sahi "söz" için demişti Koca Yunus : "Söz ola kese savaşı söz ola bitüre başı... Söz ola agulu aşı balı...
  • KDZ EREĞLİSİ İLÇE İDARE MECLİSİNİN TABİİ ÜYELERİ

    26 Haziran 2025 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Bir ilçenin tüm kararlarını alan, ilçenin yapılması gereken işlerini planlayan, gözden geçiren, memurların yargılanıp yargılanmamasına karar veren vb birçok görev ve yetkilere sahip olan ilçe idare meclisinin iki üye grubu bulunmaktadır. Bunlardan ilki; Azay-ı Tabiiye adını alır ve kaymakam başta olmak üzere memurlardan oluşur. Azay-ı Müntehabe ise ilçe idaresinin sivil halk temsilcilerinde oluşturulan kısmıdır. Meclisin tabii reisi ilçe kaymakamıdır. İlçe idare meclisinin alacağı kararları kayıt altına alacağı memur üyeleri de bulunmaktad...
  • DR.GÜNEN “İŞBİRLİĞİYLE İYİLEŞMENİN GÜCÜNÜ” YAZDI!

    20 Mayıs 2025 Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Hekiminize Güvenin, Sağlığınıza Ortak Olun: İşbirliğiyle İyileşmenin Gücü İyi bir tedavi yalnızca reçeteyle değil, güvenle başlar. Modern tıpta bilgiye ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Birkaç tuşla hastalığınız hakkında binlerce makaleye ulaşabiliyor, semptomlarınızı arama motorlarına yazıp kendi tanınızı koyabiliyorsunuz. Ancak bu bilgi bolluğu, kimi zaman kafa karışıklığına, hatta hekim-hasta ilişkisinde güven kaybına neden olabiliyor. Giderek artan bu “her şeyi ben bilirim” hali, ne yazık ki tedavi sürecini olumsuz etkiley...
  • DR. GÜNEN, EN KADİM İLACI YAZDI: “İNSAN GİBİ YAKLAŞMAK”

    02 Mayıs 2025 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Kdz. Ereğli Özel Echomar Hastanesi'nde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Erol Günen "Hekimlik ve Doktorluk Arasındaki Fark: Beyaz Önlüğün Ötesindeki Meslek Ahlakı" başlıklı makalesinde "Teknoloji gelişse de, protokoller değişse de, iyileşmenin en kadim ilacı hep aynı kalacak: "İnsana insan gibi yaklaşmak." görüşüne yer verdi. Günen'in makalesi şöyle : Toplumda genellikle aynı anlamda kullanılan iki kelime: doktorluk ve hekimlik. Kimi zaman birbirinin yerine geçiyor, kimi zaman da farkları göz ardı ediliyor. ...