logo

BALBALOĞLU, ERKMEN’İ İŞARET ETTİ: “AÇIKLAMA YAPILACAKTIR”

  • İyi Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. DR. Evrim Balbaloğlu, yaptığı yazılı basın açıklamasında ölü isimlerin partiye üye kaydedildiği yönündeki haberleri yalanlayarak, “Zonguldak ilindeki tüm ilçe teşkilatları da dâhil üye kayıt bilgilerine ulaşma yetkisi Zonguldak İl Başkanımız Sayın Yavuz ERKMEN’ dedir…. Söz konusu haber ile alakalı bir basın açıklaması İYİ Parti Zonguldak İl Başkanımız Sayın Yavuz ERKMEN tarafından yapılacaktır.” ifadelerine yer verdi.

İyi Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. DR. Evrim Balbaloğlu, yazılı basın açıklaması ile ölü isimlerin partiye üye kaydı yapılmadığını ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde, Kdz. Ereğli’ye bağlı Gülüç Belde Teşkilatının açılışını İYİ Parti’nin önemli isimlerinden Ümit Dikbayır’ın katılımı ile miting havasında yapan ve yoğun ilgi gören Balbaloğlu, “önümüzü kesme planlarını yerel basınımızla birlikte sosyal medya hesaplarıyla servis edilmektedir.” dediği basın açıklamasında ‘aynen’ şu görüşlere yer verdi:

       Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER hanımefendinin liderliğinde olan İYİ Parti önümüzdeki yapılacak olan seçimlerde iktidar partisi olma yolunda, Türk halkının da verdiği güç ve desteklerle ülkemizi yönetmeye yürümektedir.

       Türkiye’nin 81 ilinden bir tanesi olan Zonguldak ilinin EREĞLİ ilçesi olarak Gülüç, Kandilli ve Ormanlı Belde Başkanlığımızla birlikte olağanüstü teşkilatlanma yapısıyla Türkiye’mize EREĞLİ ilçemiz bir YILDIZ bir GÜNEŞ olmaya gayret etmektedir.

Her geçen günde azmimiz daha da artmaktadır. Bunun neticesinde son zamanlarda asılsız, mesnetsiz ve yalan haberlerle partimizi yıpratma, vatandaşlarımızın önünde küçük düşürme ve önümüzü kesme planlarını yerel basınımızla birlikte sosyal medya hesaplarıyla servis edilmektedir.

Bilinmelidir ki, Yüce Türk Milletinin tercihi ile ancak bu düşünceler yapılabilir. Bizler inançlı insanlarız. Hiç kimse bu çıktığımız memleket davamızdan asla vazgeçiremez.   

       Şimdi ise, İYİ Parti ölülerin kayıtlarını yapıyor diyerek yeni yaptıkları bir haberle birlikte hazırladıkları bir tabloyu medyaya servis etmek suretiyle maksatlı haber çıkarmaya başladılar.

       Her siyasi partinin yetkili yöneticisi, 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanununu bilmek zorundadır.

Şöyle ki, Siyasi parti başvuru üyeliği e-devlet üzerinden veya üye olacağı partinin teşkilatına gitmek suretiyle üye olacak kişi TC. Kimlik bilgilerini vermesiyle birlikte partinin genel merkezi tarafından hazırlanan bir programa bağlı bir sistem üzerinden ancak üye kaydı oluşturulabilir. Bunun haricinde asla üye kaydı gerçekleşemez.

       Bir kişi vefat ettiği zaman derhal ilgili toplum sağlığı merkezi doktoru tarafından ölüm Belgesi çıkarılmaktadır. Bu belge elektronik ortamda hazırlanarak ölüm tarihi ve saatinden itibaren Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı sistemi üzerinden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Başkanlığında TC. Kimlik Numarasıyla ölen kişinin nüfus kaydı anında düşürülmektedir.

Dolayısıyla resmi kayıtlardan düşürülmüş vefat eden bir kişi Yargıtay Başkanlığı tarafından siyasi parti üyeliği asla ve asla yapılamaz yapılmaya da çalışılamaz. Bu durumu anlamakta çok zorluk çekmekteyiz.

       Zonguldak ilindeki tüm ilçe teşkilatları da dâhil üye kayıt bilgilerine ulaşma yetkisi Zonguldak İl Başkanımız Sayın Yavuz ERKMEN’ dedir.

       Ayrıca haberdeki tablonun 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yazılı maddelerine göre, kişisel verilerin ele geçirilmesi, başkalarına verilmesi, yayınlanması, kişi hak ve özgürlüklerini önleme kapsamında suç teşkil etmektedir.

       Bu kapsamda bir değerlendirme gerekliliği arz etmektedir. Söz konusu haber ile alakalı bir basın açıklaması İYİ Parti Zonguldak İl Başkanımız Sayın Yavuz ERKMEN tarafından yapılacaktır. En derin saygılarımla…

Paylaşın:
1047 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ