logo

“BÜYÜKLERİME SESLENİYORUM; BU KURALA LÜTFEN UYUN”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada 65 yaş üstündekilere çağrı yaparak, “Evden çıkmama kuralına lütfen uyun ” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Covid-19 salgını ile son gelişmeleri değerlendrdiği konuşmasından satır başları şöyle:

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÜZDE 100 FAZLA EK ÖDEME

Çalışan sağlık personelimizin ek ödemelerinin 3 aylık zaman seviyesinde yüzde 100 olacağını buradan ifade etmek istiyorum.  

32 BİN YENİ SAĞLIK PERSONELİ

Sağlık Personelimize 32 bin yeni personel ekledik. Çalışan sağlık personelimizin ek ödemelerinin 3 aylık zaman seviyesinde yüzde 100 olacağını buradan ifade etmek istiyorum. 

MASKE İHRACATI YAPILMAYACAK

Maske ihracatı durdurulmuştur. Pandeminin olduğu dönemde istismar etmek isteyen firmaların yurt dışına yoğun bir şekilde bağlantılar yaptığını biliyoruz. Önceki gün bu anlamda üretici ve satıcıların depolarına baskınlar yapıldı. Bu dönemde özellikle Bakanlık olarak olması gereken ücretle almak istediğimizi ifade ettiğimiz halde bunun yapılmadığını gördük. Bugün itibariyle bu firmaları teker teker çağırarak, günlük ne kadar üretim yapabileceklerini de konuşup anlaşmaya başladık. Farklı davrananlara karşı el koyma dahil birtakım tedbirler olacağını ayrıca ifade etmek istiyorum.

300 BİN KİT DAHA GELECEK

Salgının yayıldığı ülkelerden en fazla eksikliği hissedilen solunum cihazıydı. Yerli cihazın seri üretimine başlıyoruz. Hızlı tarama kitini de devreye sokmuştuk. Bugün itibariyle Çin’den 50 bin hızlı tarama kiti geldi ve devreye girmiş oldu. Perşembe gün 300 bin ilave hızlı tarama kiti gelmiş olacak ve bir milyona kadar kullanmak üzere bağlantı yaptığımızı ifade etmek istiyorum. 

İYİLEŞEN HASTALARIMIZ VAR

İyileşen hastalarımız var ve oldukça fazlalar, önümüzdeki günlerde açıklayacağız.

ÇİN’DEN İLAÇ GETİRİLDİ

Çin’de olumlu sonuçlar veren özel bir ilaçtan getirdik.  İlacın ne kadar etkili olduğunu önümüzdeki günlerde göreceğiz ve sonucu sizlerle paylaşacağız

CAN KAYIPLARI

“Ölenlerin 2’si 50 ile 60 yaş aralığında. Diğerleri 60 yaş üstündedir.”

TESTLER ÜCRETSİZ

Hiçbir kitten, hiçbir laboratuvar testinden ücret almıyoruz, almayacağız, alanlara da izin vermeyeceğiz

Paylaşın:
942 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ