logo

CANLA-BAŞLA!..


Doğan GÖNÜLLÜ

Warning: Use of undefined constant user_email - assumed 'user_email' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/haberhayat/public_html/wp-content/themes/HaberMatikV3/single-kose-yazilari.php on line 34
haber@haberhayat.net

.

Geçtiğimiz hafta sonu derneğimizin 2. Olağan genel kurul toplantısını tam kadro ile gerçekleştirdik.

Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED)’den bahsediyoruz… 

2021 yılında o günkü pandemi şartlarında yağmurlu bir Mart ayında kurduğumuz… Temmuz ayında ilk genel kurulumuzu yaparak; Bendeniz ve meslektaşlarım Fikri Kapan, Sabriye Aşır, Aykut Ateş, Hüseyin Aksakal ile birlikte ilk yönetim kurulunu üstlendiğimiz…  Fahrettin Özaydın, Arzu Tekin ve Yeşim Çakır’ın denetlediği… Yusuf Zobar İle Mustafa Kemal Bektaş’ın ilk üye olmak için yarıştığı derneğimizden bahsediyoruz.

Üye sayımızın çabucak yirmiye çıktığı… Etkinlik, ziyaret ve misafir kabul sayısının sayamayacağımız kadar çok olduğu… 

Bayrağımız, Atatürk’ümüz, demokrasiyi hep üstte tuttuğumuz; Misyon olarak ilk günden “Mesleğimiz, meslektaşlarımız ve Ereğli’mizin ilerlemesine katkı sağlamayı” benimsediğimiz… vizyonumuza “Bölgemize ülkemize, dünyamıza entegre olmayı” yazdığımız… Evrensel insan haklarına ve tüm inançlara saygılı, etik ilkelere bağlı, barışsever üyelerimizden oluşan derneğimizden…

Kuruluş motivasyonumuz olan Tüm İletişim ve Medya Federasyonu(TİMEF) Genel Başkanı Şakir Gürel’i 2021’de konuk ettiğimiz, Ekonomi Gazetecileri Başkanı(EGD) Celal Toprak ve gurme yazarları ile 2022’de “Yerel Kalkınmada Medyanın Rolü”nü masaya yatırdığımız, Akademisyen Doç Dr. Vildan Hilal Akçay ile daha 2 hafta önce “Planlı Eskitme Stratejisi ve Medyanın Tüketim Alışkanlıklarındaki Rolü” konulu söyleşiye imza attığımız…

Siyasilerle ve kamu yöneticileri ile adeta basın toplantısı kıvamında gerçekleşen ziyaret ve toplantılarımızın gündem oluşturduğu, “Uğur Mumcu’yu nasıl analım?” diye kafa yoran derneğimizden….

Ankara’da, İstanbul’da, Ordu’da, Marmaris’te, ilk refleksle destek olduğumuz deprem bölgelerinde adımızın geçtiği, hamsi festivalinde yoğun ilgi gören standımızı mesleki dövizlerle süslediğimiz derneğimiz, bilgiyi paylaştığımız, eksik yanlarımızı tamamladığımız ERMED’den…

Pikniklerde ateş yaktığımız, gecelerde şarkılar eşliğinde show yapıp dans ettiğimiz, ertesi gün birbirimize “Ama Sayın…” diye hitap ederek ciddi mesleki tartışmalara girdiğimiz, iyi günde-zor günde birbirimize destek olduğumuz derneğimiz var ya : ERMED, işte ondan bahsediyoruz…

Daha bahsedecek çok şey olsa da yerimiz bu kadar.

.

.

İşte bu derneğimiz ERMED, 2. Olağan Genel kurulunu yaparak Yönetim Kurulu Başkanı olarak bendenize ve değerli yol arkadaşlarım Fikri Kapan, Arzu Tekin, Yeşim Çakır ve Fahrettin Özaydın’a bir kez daha yönetme; Aykut Ateş, Sabriye Aşır ve Yusuf Zobar’a denetleme görevi verdi.  Mandra Filozofu moduna giren Aksakal ise kendi isteği ile görev almak istemedi ama “her daim hazırım” dedi.

Böylece, 2024-2027 dönemini yönetmek üzere canla-başla… görev üstlendik.

İlk kurduğumuzda “ERMED tarih yazar mı?” diye yüksek sesle düşünmüş yazmıştım. Şimdi inanıyorum ki ERMED ekibi tarih de yazar, coğrafya da!… Zira, zaman-mekan kavramı tanımayan mesleğimizin zorlu şartları ile derneğimizin yetki, görev ve sorumlulukları bir araya gelince tarih-coğrafya yazmanın bir iddia değil, sosyokültürel bir olgudan ibaret olduğunu yaşayarak anlıyoruz.

Yolumuz açık, paydaşlarımız bol, faaliyetlerimiz etkili olsun inşallah.

Bize güvenerek destek olan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ederiz.

Canla-başla…

  • Not: Bu arada tesadüf eseri aynı gün genel kurullarını yapan Derya Akbıyık Başkanlığındaki Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti ve Şafak Erel Başkanlığındaki Ereğli Gazeteciler Derneği yeni yönetimlerini kutlar, başarılar dilerim.

Paylaşın:
Etiketler:
Share
789 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • ÜÇ KONU

    28 Haziran 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    . "Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır" der Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Hain eller tarafından katledilen Üstat Uğur Mumcu ise bize "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz" diye yol gösterir. "Daha aydınlık bir dünya, daha aydınlık bir hayat" misyonumuz ise gazetemizin kuruluşundan itibaren logomuzda yer alır. Bu girizgahla yaz sıcağında son güncel konuları paylaşmak istiyorum: ZBEÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ GÜVEN VERİYOR Son 2-3 haftadır Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Diş Hek...
  • OSMANLI DEVLETİ’NİN SON DÖNEMİNDE KDZ EREĞLİSİ MAL MÜDÜRLERİ

    31 Mayıs 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Bitlis Eren Üniversitesi Adilcevaz Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi Yahya Demirkanoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi’nin Ocak 2021 yılında basılan 3.sayısında yayınlanan ‘’Tarihi Süreç İçerisinde Defterdarlığın Yetki ve Görevlerinde Yaşanan Daralmalar’’ başlıklı yazısında maliye teşkilatı ve mal müdürlükleri hakkında önemli bilgiler vermektedir. Maliye Nezareti, Tanzimat’tan hemen önce, 1838 yılında kurulmuştur. Tanzimat bir süreç olarak düşünüldüğünde Maliye Nezareti’nin kuruluşu ile Tanzimat’ın ilanının a...
  • CANLA-BAŞLA!..

    28 Mayıs 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    . Geçtiğimiz hafta sonu derneğimizin 2. Olağan genel kurul toplantısını tam kadro ile gerçekleştirdik. Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED)’den bahsediyoruz…  2021 yılında o günkü pandemi şartlarında yağmurlu bir Mart ayında kurduğumuz… Temmuz ayında ilk genel kurulumuzu yaparak; Bendeniz ve meslektaşlarım Fikri Kapan, Sabriye Aşır, Aykut Ateş, Hüseyin Aksakal ile birlikte ilk yönetim kurulunu üstlendiğimiz…  Fahrettin Özaydın, Arzu Tekin ve Yeşim Çakır’ın denetlediği… Yusuf Zobar İle Mustafa Kemal Be...
  • TELGRAF DİREKLERİ KDZ EREĞLİSİ ORMANLARINDAN

    16 Mayıs 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen-Edebiyat fakültesi Tarih Bölümü öğretim görevlileri Yrd. Doç. Dr. Özkan Keskin ile Yrd. Doç. Dr. Ali Sönmez, ortak makaleleri olan ‘’Telgrafın Osmanlı İmparatorluğu’nda Yayılması: Çanakkale Telgraf Hattı Örneği’’nde şu bilgileri aktarmaktadırlar. Osmanlı İmparatorluğu’nun telgraf ile tanışması, askerlerin 1828-1829 Osmanlı-Rus Savaşı sırasında İstanbul Boğazı’ndan iletişimin hızlı bir şekildr sağlanmasını istemeleri üzerine oldu. ‘Semafor’ adı verilen ve pek de etkili olmadığı anlaşılan alet, o ta...