logo

ÇORUMLUOĞLU, KAMYONCU ESNAFININ SORUNLARINI DİNLEDİ

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, kamyoncu esnafının sorunlarını dinledi. Çorumluoğlu, “Her gittiğimiz yerlerde bize eskiye dönüşü anlatıyorlar. Erdemir eskiden şöyleydi, böyleydi diye söylemler var. Burada OMSAN’la anlaşma yaptığınızı duymaktan ayrıca memnuniyet duydum. Bunun yanında siz de gelişen şartlara kendinizi uyduracaksınız. O manada biraz daha umutlu olmak lazım” dedi.

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, beraberinde AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, Kdz Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, Şoförler ve Otomobilciler Meslek Odası Başkanı Cevdet Civelek ile birlikte SS. Erbirlik Karayolu Yük Taşıma Kooperatifi’ni ziyaret etti.

Çorumluoğlu ve beraberindekiler, Kooperatif Başkanı Seçkin Turhan, kooperatif yönetici ve üyelerinden, kamyoncu ve nakliyeci esnafının sorunları ve çözüm önerileri konularında bilgi aldı. Görüş alışverişinde bulundu.

ÇORUMLUOĞLU, “GELİŞEN ŞARTLARA KENDİNİZİ UYDURUN”

Çorumluoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, işlerin iyi olmasının sevindirici olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Son on gündür benim gezdiğim yerlerde müspet bir havanın söylemi var. Bu bizi sevindiriyor. Burada işlerin iyi olması, kamyoncunun işi iyi olması demek. Kamyoncunun işi iyi olursa, benzinci, lastikçi iş kazanacak. Ne yazık ki biraz zor günler geçirdik ama devletimiz güçlüdür. Daralan sadece bizim ülkemizin ekonomisi değil, Avrupa’da da daralma var. Ama mümkün olduğu kadar bunu hafif geçirmek ve işleri rayına koymak önemli. Siyaseti Cumhurbaşkanımız yapıyor, biz uygulayıcıyız. Fakat ben şunu söylemek isterim. İşlerin iyi olmasından, esnafın yüzünün güldüğünü görmekten mutlu oluyorum. Ben babamın çiklet satarak kazandığı parayla yetiştim, sonra devletin hizmetkarı oldum. Bu dönemlerde moralinizi yüksek tutun. Her gittiğimiz yerlerde bize eskiye dönüşü anlatıyorlar. Erdemir eskiden şöyleydi, böyleydi diye söylemler var. Burada OMSAN’la anlaşma yaptığınızı duymaktan ayrıca memnuniyet duydum. Bunun yanında siz de gelişen şartlara kendinizi uyduracaksınız. O manada biraz daha umutlu olmak lazım. Biz de Ereğli için neler yapılabilir diye çalışıyoruz. Burada ilave bir kaynağın olması sizin için de iyi. En basitinden orman defne yaprağını kesip satıyor. Bunu makam aracıyla taşımıyoruz, kamyonla taşıyoruz. Geçenlerde Aşağı Kayalıdere’de bir meteoroloji istasyonu var, çevre yer gök ağaç olmuş. Kim çekiyor dedim, kamyonlar, bu çevredeki arkadaşlar çekiyor dediler. Herkes evine ekmek götürsün, bu süreçte bize düşen bir şey varsa, parti başkanıma düşen bir şey varsa biz de üstümüze düşeni yaparız.”

“TALEPLERİ DEĞERLENDİRİRİZ”

Kamyoncu esnafının ciddi bir park sorunu bulunduğunu gözlemlediğini ifade eden Çorumluoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“ Birkaç yere baktık. Geçici olarak bir çözüm bulabilir miyiz diye Tersanelerin karşısında bir yer var. Orası orta ölçekli yapılabilir. Orası yapılana kadar da tır parkı olması lazım. Gülüç’ten geçiyordum, mahalle aralarında tırlar var. Bu doğru değil. Trafikte ciddi bir sıkıntı yaşıyoruz zaten. Sizin önerileriniz varsa onları da değerlendiririz. Ereğli’de işler yavaş yürüyor, bundan muzdaribim. Geleli on dört ay oldu, daha yeni yeni işler başarılmaya başlandı. Bizim de kaymakam olarak burada bir süremiz var. Günlerimi ben de icraat yaparak ve vatandaşa dokunarak geçirmek isterim. Bu yönde talepleriniz ne olursa, gerek yönetim, gerek münferiden bize gelebilirsiniz.”

“ÖNCELİK YEREL ESNAFTA OLMALI…”

Çorumluoğlu, kooperatifin Erdemir’den yük almasının ve bundan para kazanmasından sevinç duyduğunu belirterek şöyle dedi:

“Burada Erdemir’den yük alıp çekmeniz ve bir iş yapılıyorsa da lokal arkadaşların bundan para kazanması benim istediğim bir konudur. Bunu isterken de makulden uzaklaşmamak lazım. Ben arkadaşlara talimat verdim, yerel esnafı tercih edin dedim. Biraz pahalı olabilir ama yarın öbür gün, bir telefon aldığınızda bir arıza çıktığında bunu yerel esnafa söyleyebilirsiniz. Dışarıdan alıyorsunuz, sonra sen sağ ben selamet oluyor. Bunları lokalden temini ben arzularım ama söylüyoruz, bunu on buçuk liraya senden alıyoruz ama bunun on liraya olanı da var. Ben de burada mümkün olduğu kadar yerel esnaftan alışveriş yapıyorum. Okul yapılacağı zaman yerel esnafa gidiyoruz, camiye para gerektiğinde esnafa gidiyoruz, alışveriş yapacağın zaman dışarı gitmek bu doğru değil. Eskiden Türkiye’de kar marjları yüksekti. Şimdi son derece düştü. Burada her sektörde düştü. Neredeyse kuruşlarla ticaret yapılır hale geldi. Ben bile aracıma yakıt alırken bakıyorum fiyatlara, en makul neresiyse oradan alıyorum. Siz mazotunuzu alırken, en makul benzinciden alıyorsanız, size yük verenler de en makule vermeye çalışacak. Biz Erdemir’le de konuşuyoruz, diğer kurumlarla konuşuyoruz yerelin tercihi yönünde. Ama onlar da rekabet ediyor. Erdemir Tosyalı veya Mittal ile rekabet ediyor. Bu rekabeti yaparken, piyasada nakliye fiyatı onu zora düşürüyorsa, o da ucuz olanı tercih ediyor. Ben genel müdürümüzle de devamlı konuşuyorum, valimiz de konuşuyor. Bu yönde müspet gelişmeler görmekten dolayı son derece mutluyum. Cumhurbaşkanımız da Erdemir’le şehrin kaynaşması gerektiğini söyledi. Ama sadece Erdemir Değil, TTK var, başka sektörler var. Her sektörün lokal birimleri tercih etmesi benim gönlümden geçendir.”

TURHAN: “KAMYON GARAJINA TALİBİZ

Kooperatif Başkanı Turhan, son dönemlerde üyelerin tamamına iş verebilir duruma geldiklerini belirterek, “Araçlarımız genelde TIR, kamyonların uzun yolda kazancı düşüyor. En büyük işimizi şu anda OMSAN’la yapıyoruz. Erdemir ile direk yaptığımız bir iş. Yıllık 200 bin ton kapasiteli. Diğer işlerimizin çoğu da OMSAN’la anlaşmalı” dedi.

Turhan en büyük sıkıntılarının otopark olduğunu ifade etti ve “Bizim en büyük sıkıntımız otopark sıkıntısı. Binamız yeterli değil. Otoparkımız olsa, içine binamızı da yapıp dışarıya daha güzel hizmet imkanı bulabiliriz. Belediyenin garajı var. İşletmecisi yok, belediye işletiyor. Şu anda burayı kullanıyoruz. Bedel, kira karşılığında belediyeden bunu alıp içine idari bina yapıp misafir ağırlamak, üyemizi bir araya toplamak adına oraya talibiz”şeklinde konuştu.

CİVELEK, “HAZIR ERDEMİR OTOPARKI VAR”

Şoförler ve Otomobilciler Meslek Odası Başkanı Cevdet Civelek de “Hazır Erdemir otoparkı var. Başka bir kooperatif faaliyet gösterirken ona verilmiş. Sözleşmenin bitimine bir yıl kalmış. Bunu Erdemir ile konuşup biz de ihaleye girmemiz sağlanmalı. Kooperatifte araç yok, sadece otoparkı işletiyor, arkadaşlarımız oradan yararlanamıyor. Bunun görüşülmesi gerek. İhale zamanında ne gerekirse yaparak almak istiyoruz.” diye konuştu.

Kaymakam Çorumluoğlu, kooperatif tarafından alternatif yerlerin de tespit edilip değerlendirilmesini istedi.

KAMYONCULAR KANTAR İSTİYOR

Başkan Turhan, ikinci konunun da kantar olduğunu, tonajdan kaynaklı sıkıntı olduğunu söyledi. Kantarın Alaplı-Akçakoca arasında kurulmasını istediklerini belirten Turhan, tonaj sınırlamalarının denetlenmeyişinin haksız rekabete yol açtığını ifade etti.

Şoförler Odası Başkanı Civelek de, yolcu taşımacılığı yapanların da kantara girmesi yüzünden önceki kantarın kaldırıldığını söyledi. Toplantıya katılan kooperatif üyeleri de Kantarın önceki yerinde olmasının sorunu çözmeyeceği görüşünü dile getirdi.

ÇAKIR: “KONUYU 4. BÖLGEYLE ÇÖZMELİYİZ”

AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır da Alaplı Akçakoca arasındaki petrol istasyonunun s ınır olduğunu, ötesinin Ankara bölgesine, yani dördüncü bölgeye ait olduğunu ifade ederek, “Dördüncü bölgeyle bunu çözmek için gideceğiz. Sorunun çözümü için oraya dördüncü bölgeye kantar kurmamız gerek. Haksız rekabet problemini büyük ölçüde çözecek” dedi.

Çakır, sorunun çözülmesi halinde sürücülerin daha rahat ve güvenli araç kullanacağını, yol altyapısının bozulmasının da önüne geçileceğini söyledi.
Ziyaretin ardından, Kaymakam Çorumluoğlu, beraberindeki protokol, kooperatif yönetimi ve şoför esnafı hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bilindiği üzere, Karadeniz Ereğli’nin tek bölgesel Kooperatifi olan Erbirlik Karayolu Yük Taşıma Kooperatifi, 210 üye ve 330 kamyon kapasitesi ile faaliyetlerini sürdürüyor.

Paylaşın:
780 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ