logo

EREĞLİ TSO ‘B’ SEVİYE AKREDİTE OLDU

  • Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)’nın akteditasyon yenileme denetimi sonucu “B” seviye akredite olduğu açıklandı.

Oda’dan yapılan yazılı açıklamaya göre; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) binası konferans salonunda gerçekleşen, akreditasyon sistemi denetiminden geçen oda borsalar sertifika töreninde Kdz. Ereğli TSO “B” seviye akredite olarak, sertifikasını TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan aldı.

HİSARCIKLOĞLU: “DÜNYA, DEĞİŞİM DÖNÜŞÜMDEN GEÇİYOR”

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 9 Eylül Cuma günü gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada söz konusu sertifikanın oda ve borsaların verdiği hizmetin bir belgesi olduğunu söyledi. Akreditasyon denetim sürecini başarıyla tamamlayan 150 oda ve borsanın akreditasyon sertifikalarını alacağını ifade eden Hisarcıklıoğlu, oda ve borsa temsilcilerinden bu belgelerini asmalarını rica etti. Hisarcıklıoğlu, dünyanın bir değişim ve dönüşümden geçtiğini belirterek, TOBB ve oda-borsa camiası olarak bu değişim ve dönüşümün öncüsü olmak zorunda olduklarını kaydetti.

PUANA GÖRE YILDIZ VE DERECELENDİRME VERİLİYOR

365 oda ve borsadan 278’inin akredite edildiğini açıklayan Hisarcıklıoğlu, 35’inin de sürecinin devam ettiğini belirterek, tüm oda ve borsaların akredite olmasını hedeflediklerini söyledi. Talep ve görüşler doğrultusunda yeni hedeflere uygun, yeni bir akreditasyon standardı belirledikleri bilgisini veren Hisarcıklıoğlu, “Ticaret, e-ticaret ve dış ticaret, sanayi-üretim, tedarik zinciri ve AR-GE faaliyetleri, sosyal sorumluluk, turizm ve coğrafi işaret gibi yerel değerlerin tanıtımı, istihdam ve mesleki eğitim gibi konular da artık standardın yeni dönemde bir parçası haline geldi. Akreditasyon sisteminde tam puan 65’ti, şimdi tam puanı 100’e çıkarıyoruz. Geçmişte puanlarınıza göre A, B, C olarak sınıflanıyordunuz. Artık puanlarınıza göre 5, 6 ve 7 yıldızla sınıflanacaksınız. Yani A sınıfı akredite olanlar, bundan sonra 7 yıldızlı oda-borsa haline gelmiş olacak. Odaların ve borsaların akreditasyon sistemlerini birbirinden ayırıyoruz. Borsalar, artık kendilerine özgü bir standartta, asli borsacılık hizmetleri bazında denetlenecekler.” diye konuştu.

KELEŞ, PERSONELE TEŞEKKÜR ETTİ

Tüm oda personeline gösterdikleri başarı ve özveriden dolayı teşekkür eden, Kdz. Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, oda hizmetlerini üst standartlara çıkarma noktasında göreve geldikleri günden itibaren çalıştıklarını söyledi. Törene ilgili personel ile birlikte katılan Keleş, ” bu başarı benim değil, bizimdir. Tüm oda personelimizin emeği ve katkısı vardır. Odamızda üyelerimize sunduğumuz hizmetleri en güzel şekilde yapmaya çalışıyoruz. Denetleme sonucunda da bizleri bu sertifikaya layık gören herkese de teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Paylaşın:
375 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ