logo

EREĞLİ’DE CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI BAŞLADI

Kdz. Ereğli’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yıl dönümü kutlamaları, düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı.

Kdz. Ereğli’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yıl dönümü kutlamaları, düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı.

Kutlamalar kapsamında Devrim Bulvarındaki Anıt Park’ta Atatürk Anıtı’na Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar ve Belediye Başkanı Halil Pospıyık tarafından çelenk sunuldu.

Ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından tören son buldu.

CHP ALTERNATİF ÇELENK SUNDU

Öte yandan resmi törenin bitiminin ardından CHP İlçe Başkanı Dr. Eylem Ertuğrul, partililer ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Ertuğrul, yapmış olduğu açıklamada Ulu Önder Atatürk’ün en büyük armağanının kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti olduğunu söyleyerek, “Cumhuriyet Türk halkına ümmet değil millet olmayı, fert olmayı, sosyal haklara sahip olmayı, uygarlığı görmeyi ve tanımayı, onun seviyesinde yürüme azmi aşılamıştır Türk Milletine. Bu millet Cumhuriyetin ilk yıllarında gösterdiği gelişme ivmesiyle tüm dünyanın takdirini kazanmıştır. Biz hep burada olacağız ve Cumhuriyet için savaşmaya devam edeceğiz. Bu duygularla herkesin bayramını kutluyoruz.”dedi.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 29 Ekim Salı günü İnönü Parkı’nda tebriklerin kabulü ile devam edecek. Sonrasında ise tören geçişi ve kutlamalar yapılacak.

KATILIM:

Törene; Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, İYİ Parti İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Paylaşın:
906 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ