logo

EREĞLİ’DE LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Karadeniz Ereğli’de 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendiği bildirildi.

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Zonguldak Temsilciliği tarafından Kdz. Ereğli’de 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

LÖSEV Zonguldak Temsilciliğinden alınan bilgiye göre; bu yıl “Maskemi Takarım, Farkındalık Yaratırım” sloganı ile gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk koyuldu, dernek evinde dilek ağacına dilekler asıldı ve pasta kesildi. Etkinliklere; LÖSEV İl Temsilcisi Tarkan Atik, LÖSEV yöneticileri, lösemili çocuklar ve aileleri katıldı.

ATİK, “TEK YÜREK OLUYORUZ…”

LÖSEV Zonguldak İl Temsilcisi Tarkan Atik, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirdikten sonra yaptığı konuşmada; , 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle  tüm ülkede gönüllüler, hasta yakınları ve hastalarla birlikte güzel etkinlikler gerçekleştirildiğini söyledi ve “LÖSEV Ailesi olarak biz Zonguldak ilinde bütün faaliyetlerimizi son derece hızlı bir şekilde ilerletiyoruz. Tüm lösemili çocukların ailelerine elimizden geldiğince, hatta daha fazlasında yardımcı oluyoruz. Bütün sıkıntılarında yanlarında oluyoruz. Onlarla tek yürek oluyoruz. Yirmi seneden beri LÖSEV, Türkiye’nin en büyük vakıflarından bir tanesi. Vizyonu ve misyonunu bütün hasta yakınlarına, hastalara, tedavi sürecinde herhangi bir maddi manevi beklenti içine girmeden hizmet etmektir.”dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞINA ÇAĞRIDA BULUNDU

LÖSEV ile gurur duyduklarını belirten  Atik konuşmasında ayrıca şu görüşlere yer verdi; 

“LÖSANTE Hastanemizle de gurur duyuyoruz. İnanılmaz güzel bir hastanemiz var Ankara’da. Ancak şöyle bir sorunumuz var. 400 yataklı hastanenin sadece 75 yatağına iz in veriliyor. . Geri kalan 325 yatağımız boş. Buradan Sağlık Bakanlığı’na sesleniyoruz. Lütfen bizim 325 yatağımıza da tam ruhsat istiyoruz. Bu çocuklara daha fazla dokunmak, bu ailelere daha fazla dokunmak, onları güzel yarınlara hazırlamak istiyoruz. Onun için sağlık bakanlığımızdan tek isteğimiz, 325 yatağımıza da izin vererek hastanemizi tam donanımlı şekilde çalıştırmamızı sağlasınlar. Son derece güzel bir hastane yaptık. Bu hastanede inanılmaz güzel makinalarımız var. Ruhsatımız olmadığı için bu makineleri çalıştıramıyoruz. En kısa sürede ruhsatımızın verilmesini istiyoruz.”

“DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Lösev İl Temsilciliği olarak gönüllüler ve ailelerle birlikte Lösemili Çocuklar Haftası’nda güzel etkinlikler hazırladıklarını ifade eden Atik konuşmasını, “Düzce’ye kadar uzanan bir ağımız var. Belirlediğimiz okullarda stantlarımız açıldı. Haftamızı en güzel şekilde, mutluluk içinde kutlayacağız. Zonguldak LÖSEV ailesi olarak bize destek veren herkese, hastalarımız, hasta yakınlarımız ve gönüllülerimize teşekkür ediyoruz.”sözleri ile tamamladı.

Çelenk töreninin ardından, etkinliğe katılanlar, kendilerine dağıtılan maskeleri takarak farkındalık eylemine katkı verdi.

DİLEK AĞACI’NA DİLEKLERİNİ ASTILAR

Lösemili Çocuklar, LÖSEV Yöneticileri, aileler ve gönüllüler, daha sonra Ofis Yolu üzerinde bulunan LÖSEV dernek evine geçerek etkinliklerini burada sürdürdüler. Lösemili çocuklar, LÖSEV Temsilciliği tarafından hazırlanan Dilek Ağacı’na, dileklerini, umutlarını, hayallerini yazdıkları mektupları astı. Ardından Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla hazırlanan pasta kesildi. Etkinliğe katılanlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Paylaşın:
668 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ