logo

ERKMEN “ASGARİ ÜCRET ARTIŞI YETERSİZDİR”

İyi Parti Zonguldak İL Başkanı Yavuz Erkmen, açıklanan asgari ücret artış tutarının işveren ve işçiyi memnun etmediğini savunarak, “insanların geçim zorluğu çektiği, faturaların en az %30 zamlı ödendiği bir ortamda bu artış yetersizdir.” dedi.

İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, açıklanan Asgari Ücret tutarını değerlendirdi.

Yazılı açıklamasında Asgari Ücret tutarının 2 bin 825 TL olarak açıklandığını hatırlatan Erkmen, “bu rakam eski rakama göre 500 TL olarak arttırılmasına karşılık hem çalışanları hem de işverenleri memnun etmedi. Enflasyonun yüksek seyrettiği, insanların geçim zorluğu çektiği, faturaların en az %30 zamlı ödendiği bir ortamda bu artış yetersizdir. dedi.

İyi Parti olarak artış tutarının işverenin değil, devletin karşılaması önerisi getirdiklerini belirten Erkmen, önerinin kabul edilmediğini hatırlattı ve “yükü tamamen iş verenin sırtında bırakması işverenleri de bu zor ortamda yeni bir yükle karşı karşıya getirmiş adeta işyerlerinizi kapatın demiştir.” ifadelerini kullandı.

Artışı yetersiz bulduğunu tekrarlayan Erkmen, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“Çalışanları ve işverenleri memnun etmeyen bu kararı hemşehrilerimizin takdirine sunuyor, devletin özellikle böyle zamanlarda çalışanın ve işverenin yanında olması gerekirken insanları kaderleriyle baş başa bırakmanın ne derece doğru bir karar olduğu konusunda hemşehrilerimizin en iyi şekilde, bu durumu takdir edeceğini biliyor ve inanıyoruz.”

Paylaşın:
551 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ