logo

ERKMEN’DEN ‘BASIN VE CEZA’ ÇIKIŞI!

İyi Parti Zonguldak İl başkanı Yavuz Erkmen, ‘BASIN VE CEZA’ başlıklı açıklamasında, son günlerde ulusal basına uygulanan yaptırımları eleştirerek “…gazeteci ve basına verilen cezalar, artık basın ilkeleri gereğinden çıkmış, sırf iktidara muhalif ve iktidarın görüşünü paylaşmamanın sonucu şekline dönüşmüştür.” dedi.

İyi Parti Zonguldak İl başkanı Yavuz Erkmen, ‘BASIN VE CEZA’ başlıklı yazılı açıklama yaptı. Uzun açıklamasında Genel Başkanı Merak Akşener’in çıktığı medya kanallarının cezalandırıldığını iddia eden Erkmen, bunun haksızlık olduğunu ifade etti.

“İKTİDAR, SIRF MUHALİF BASINA CEZA UYGULUYOR”

Erkmen açıklamasında, “Vatanına, milletine bağlı, ay yıldızlı bayrağına sahip çıkan, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne inanan gazeteci ve basına verilen cezalar, artık basın ilkeleri gereğinden çıkmış, sırf iktidara muhalif ve iktidarın görüşünü paylaşmamanın sonucu şekline dönüşmüştür.” görüşüne yere veren Erkmen, iktidarı adil olmamakla itham ederek “Çünkü iktidara yakın diye nitelenen yazılı ve görsel basında, basın ilkeleri gereği ceza verilmesi gereken fiiller işlenmekte olmasına rağmen yaptırımların olamaması bunun göstergesidir.” dedi.

GENEL BAŞKANIMIZ ÜZERİNDEN KANALLARA MESAJ VERİLDİ

Görüşlerini örneklerle pekiştiren Erkmen, “En son örnek olarak Sayın Genel Başkanımız Meral AKŞENER Hanımefendinin katıldığı program nedeniyle HaberTürk Gazetesine ve Gazeteci Fatih ALTAYLI’ ya verilen cezayı gösterebiliriz. Tabi ki buradaki temel amaç HaberTürk ve Fatih ALTAYLI üzerinden diğer medya kuruluşlarına, Meral AKŞENER’ i ekranınıza çıkartmayın, gazeteniz de yer vermeyin yoksa sonucu böyle olur mesajı verildiği kamuoyunun yaygın inancıdır. Ancak unutulmamalıdır ki siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Tüm vatandaşların, iktidar partisi, başkan veya temsilcileri gibi, iktidara muhalif görüşleri de dinleyip, izleyip, objektif kanaate ulaşmaları gerekmektedir. Eğer bu arzu edilmiyorsa, tahammül gösterilmiyorsa o zaman demokrasiden nasıl bahsedebileceğiz. Sayın Meral AKŞENER yine televizyonlara çıkacak, yine ülkemiz için doğruları söylemeye devam edecektir. Türk insanının vicdanı geçmişte olduğu gibi bu günde bu yapılanları kabullenmiyor, reddediyor.” ifadelerini kullandı ve ulusal basında ayrıcalıklar yapıldığını ifade ederek şöyle devam etti:

“TÜM İSTEĞİMİZ: AYRIŞMAMAK, AYRIŞTIRILMAMAK”

 Ülkemizin geleceği için doğru söyleyeni cezalandırma yerine, hoşgörü içinde söylediklerini süzgeçten geçirip doğru mu yanlış mı diye düşünmek daha doğru olmaz mı? Demokrasinin gereği bu değil mi?  

 Millet bütün gerçeği görüyor. Görmeyenler de olabilir ama gerçek hiçbir zaman saklanmaz. Milletin tek isteği var. Ayrışmamak ve ayrıştırılmamak. Yani ötekileştirilmemek. Bu istem haksız mı?

 Büyük önder Atatürk’ ün kurduğu  ve hepimize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni, 83 Milyon bir ve bütün olarak, birbirimizi kucaklayarak, iyiyi alkışlayıp ülkemiz için kötülük varsa buna dikkat çekerek birbirimize saygılı, hoşgörülü bir sevgi ortamı içinde sonsuza kadar yaşatma sorumluluğumuzu hiçbirimizin unutmaması gerekir.

ANNELER GÜNÜNÜ KUTLADI

İl Başkanı Erkmen sözlerinin sıonunda Anneler Gününü kutlamayı ihmal etmeyerek, “Bu vesileyle sevginin kaynağı, her şeyimiz, haklarını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz, Değerli annelerimizin Anneler Gününü Kutluyor, bir anne şefkati içinde ülkemizin birliğini, beraberliğini, bölünmez bütünlüğünü savunan herkesi kucaklayarak mutlu geleceğimizi birlikte gerçekleştirmeyi diliyoruz. Sonuçta anne çocuklarını nasıl ayırmazsa, hepsinin mutluluğu onun mutluluğu olursa bizde 83 Milyon da bir kişinin mutluluğunda da üzüntüsünde de ayını mutluluğu veya üzüntüyü birlikte yaşamamız gerekmektedir. Tüm insanımızın mutlu, huzurlu ve sağlıklı olması dileğimizdir.” dedi.

Paylaşın:
688 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ