logo

GENÇLİK MECLİSİ SEÇİMLERİ BAŞLADI

Kdz. Ereğli Belediyesi 2019-2020 Gençlik Meclisi seçimleri başladı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık,  İbrahim – Süheyla İzmirli Fen Lisesi’nde düzenlenen temsili Gençlik Meclisi seçimine katılarak, gençlere mesajlar verdi.

Kdz. Ereğli Belediyesi 2019-2020 Gençlik Meclisi seçim heyecanı, İbrahim – Süheyla İzmirli Fen Lisesi’nde düzenlenen temsili Gençlik Meclisi çalışmalarıyla başladı.

Seçimde Butuhan Tuna, Esra Öztürk, Ömer Arda Yanık, Kerem Çiftçi, Bertuğ Pehlivanlı, Doğukan Gül, Batur Çağan Karaşen ve Yusuf Kerem Akça aday oldu.

Adaylar, seçilmeleri halinde yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında açıklamalar yaptılar, vaatlerini açıkladılar.

Okul spor salonunda düzenlenen seçime Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Bulak, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muhammet Ali Ateş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vedat Sever, Okul Müdürü Alaattin Pekdemir katıldı.

AMACIMIZ SİZLERE İYİ BİR ÜLKE, İYİ BİR KENT BIRAKMAK

Etkinlikte konuşan Başkan Posbıyık, gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. Başkan Posbıyık, gençlerin seçim heyecanına ortak olduğu için mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Sizi görünce gençlik yıllarımı hatırladım. Enerjimi artırdınız. Amacımız; sizlere iyi ülke iyi bir kent bırakmak bunun için mücadele ediyoruz. Şimdi burada bir demokrasi şöleni yaşıyoruz. Sizler aday olma cesaretini gösteriyor, kendinizi ifade ediyor, temsilcinizi seçiyor ve seçiliyorsunuz. Burada demokratik yönetim anlayışının, demokrasi bilincinin, seçme ve seçilme hakkının kullanımının çok güzel bir örneğini sergileyeceksiniz. Ben de buna tanıklık etmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Bu sürecin sonunda bir Gençlik Meclisi ve Meclis yönetimi oluşturacaksınız. Komisyon üyelerini belirleyeceksiniz. Yani, bu meclis aracılığıyla kentin yönetimine katılacaksınız.

ÜLKEMİZİN GELİŞİMİNİN BİR PARÇASI OLUN

Sizlerden çok şey bekliyorum. Sevgi, barış ve dostluğu asla unutmayın. Hedef odaklı çalışın. Açık olun, şeffaf olun, katılımcı demokrasinin örneklerini verin. Mutlaka araştırın, mutlaka sorgulayın, öğrenmeden fikir sahibi olmayın. Kendinizi yetkinleştirin. Bu ülkenin sanatta, edebiyatta, müzikte, kültürde, sporda, bilimsel alanlarda gelişmeye ihtiyacı var. Sizler bu gelişimin bir parçası ve öncüsü olun.  

Dünyanın hiç bir yerinde savaş yaşanırken, ülke işgal altındayken, Millet Meclisi’ni kurup açmayı başaran ve her ilden halkın gönderdiği temsilciler aracılığıyla tarihi kararlar alan başka bir ülke yoktur. Kurtuluş Savaşı yıllarında milli iradenin yansımasıyla ortak kararlar alıp yönetme, yasama ve denetleme faaliyeti sürdürme becerisiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi örnek olmuştur. Size emanet edilen Cumhuriyetin bu kazanımlarını ve birikimini unutmayın. Bugün de yasamanın yürütmenin ve yargının birbirinden bağımsız ve birbirini denetleyebildiği, yani kuvvetler ayrılığının bulunduğu, milletin, seçtiği temsilcileri aracılığıyla söz sahibi olduğu bir sistemi savunuyoruz. Burada bağımsız ve tarafsız bir basının büyük önemi olduğu ortada. Sizler bugün bu anlayışın güzel bir örneğini veriyorsunuz.     

SEVGİ BARIŞ DOSTLUK KENTİ EREĞLİ’MİZ SİZLERE EMANET

Büyük beyinler, kişilerden, olaylardan çok fikirleri konuşur. Bu nedenle araştıracak, öğrenecek ve fikirlerinizi bilimsel bilgiye dayanarak geliştireceksiniz. Sevgi, barış, dostluk kenti Ereğli’miz sizlere emanet. Gelecekte belki bu kenti yönetecek, kamuda önemli görevler üstlenecek, belki girişimci olup yaratıcı ve yenilikçi fikirlerinizle iş insanı olacak ya da sanat, edebiyat, spor alanlarında başarılar elde edeceksiniz. Sizlere güveniyorum.

KENT YÖNETİMİNE KATILMANIZI BEKLİYORUM

Dileğim;  çevrenize, sokağınıza okulunuza ve kentinize sahip çıkmanızdır. Ereğli’de kültür sanat ve spor faaliyetlerini takip edip katılırken, diğer yandan derslerinizde en iyi olma çabası içinde bulunduğunuzu bilmek ve başardığınızı görmek istiyorum.

Nasıl bir kentte yaşamak istiyorsunuz? Bu sorunun cevabını sizler üretecek ve bizimle paylaşacaksınız. Sizinle birlikte bu kenti daha güzel ve daha yaşanabilir kılmak için tüm gücümüzle çalışmaya hazırız.  

Kentin yönetimine katılmanızı, bize sorular sormanızı, öneriler getirmenizi,  eleştirmenizi bekliyorum. Gelecekte sizler söz sahibi olacaksınız. Ben diyorum ki, sadece gelecekte değil, şimdi de söz sahibisiniz. Sizlerle Ereğli’mizi daha da neşeli ve güzel bir kent yapalım.”

Paylaşın:
2090 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ