logo

GÖNÜLLÜ YAZDI : HAFTAYA BAKIŞ


Doğan GÖNÜLLÜ

Warning: Use of undefined constant user_email - assumed 'user_email' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/haberhayat/public_html/wp-content/themes/HaberMatikV3/single-kose-yazilari.php on line 34
haber@haberhayat.net

ERDEMİR GENEL MÜDÜRÜ ORAL

Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral, görevine başlayalı tam 3 yıl oldu. 1993 yılından bu yana İsdemir’de ‘çelikçilik‘ hayatına başlayan Oral döneminde Erdemir; yatırımda, satışta, karlılıkta ve ARGE’de büyüdü. Zaten Oral’ın görevinin yarısı pandemi dönemine denk gelen bu devirde, bir işletmeden beklenebilecek başarı ölçüleri de bunlar olsa gerek. Bu süreçte ülke ve bölge siyasi/ekonomik/salgın çalkantılarına ve belediye ile süregelen polemiğe rağmen, şehirle de iyi ilişkiler kuran Oral, bildiğim kadarı ile fabrika içerisinde beyaz ve mavi yakalı personel tarafından da saygı ve sevgi ile anılıyor.

Anladığım kadarı ile yaşam ve yönetişim felsefesini kişilere göre değil ilkelere dayandıran Oral’ın OYAK içerisinde tutulmasının nedeni de popülistlikten uzak duran bu tarzı olsa gerek. Öte yandan OYAK bünyesine geçtikten sonra özellikle son dönemlerde ademi-i merkeziyet yerine, merkeziyet yönetimine geçen OYAK/Erdemir’in; özellikle ürün satışında ve tedarik alımlarında belli kriterlerle yereli tercih etmesi, istihdamı yerel kontenjanla arttırması, Alacaağzı kömür ocağını bir an önce devreye alması yeni beklentilerimizdir. Aynı kap içerisinde ‘su ve zeytinyağı gibi’ ayrı ayrı olmasını hiç arzu etmediğimiz Erdemirimiz’in Genel Müdürü Salih Cem Oral ve ekibine görevinde kolaylıklar ve başarılar dilerken, özellikle sosyal sorumluluk ve çevresel önlemler/yatırımlar gibi yerel konularda içeride neler olup bittiğine dair bilgilendirici bir basın gezisi/toplantısının (geçmiş yıllarda her genel müdür döneminde en az bir kere olurdu)) zamanı sanırım gelmiştir.     

EREĞLİ’DE YAŞAM

67300 Dergisi sahibi Aykut Ateş, moderatörlüğünü ve teknik alt yapısını üstlendiği ‘Ereğli’de Yaşam’ başlıklı bir sosyal medya platformu oluşturdu. Her Cuma beni konuk alıyor, haftayı değerlendiriyoruz. Ateş arada bir farklı konuklarla da güncel konular üzerine sohbet ediyor. Program yoğun ilgi görünce Aykut bey Youtube üzerine taşımaya ve ağı genişletmeye karar verdi. Siyasi ve ticari kaygı gütmeyen programda maksat muhabbet olsun diye değil, tam tersi habercilik ciddiyeti ve ilkeleri çerçevesinde harika söyleşiler ve fikirler ortaya çıkıyor. Fikirsel anlamda katkılarınızı bekleriz. Zira bu yayınlar siz paydaşlarımız için var….

SAHİLE CAMİYE HAYIR!

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı, organizasyon ustası Halil Posbıyık, sahilin yeniden kurgulanması kapsamında  ‘Kıyı Sahil ve Kentsel Tasarım Projesini’ gündemde tutuyor.

Sahilin yeniden kurgulanması, “Ereğli’de Turizm olabilir” görüşünü savunan bendeniz için kesinlikle desteklenmesi gereken bir proje (finansmanı, trafiğe etkisi vs. tartışılabilir)olarak duruyor, alkışlıyorum. Nitekim; “Marina” konusu 2013 yılından beri manşetlerimizi süsler durur, “turizm potansiyelimizin daha iyi değerlendirilmesi” gerektiğine dair haber ve makalelerimiz sanırım sayfalar tutar.

Emme ve lakin…

Ben bu proje içerinden yer alan cami yerine karşıyım arkadaş!

Sahilimiz bir turizm ve sosyal paylaşım alandır.  Camimiz ise ibadet alanıdır. Arz ve talep kitleleri farklıdır, inançlı bir insan olarak biri birine karşıtmış gibi göstermiyorum ama Posbıyık‘ın açıklamalarından yola çıkarak merkezi finansman kaynağına ulaşmak için sahile butik bir cami yapılacağına; şehrin daha sakin, mevcut yerleşime şu an daha uzak (ama gelecekte potansiyel sunan) bir alanına, daha büyük, gösterişli ve sosyal kültürel donatıları barındıran, külliyesi olan bir cami yapılamasını doğru buluyorum. Bunu Uysal döneminde de savunmuştum. Şimdi de aynı yerdeyim.

Hem sonra Başkan Posbıyık hep sahil ile anılır hale geldi. Biraz da şehri rant alanı olarak yayması gerekiyor. Ayrıca böylece, sahil trafiği rahatlar, İnşaat sektörü canlanır ve yeni değerleme alanları oluşur!

Diyorum ki; Sahile büyük ya da küçük camiye hayır, Osman tepeye, Uyuyan Güzel tepesine, hatta Delihakkı civarına büyükçe ve külliyesi olan camiye evet!

İYİ PARTİ LİDERİ AKŞENER

Ereğli politize olmuş bir kenttir. Bir partinin genel başkanı geliyorsa kayıtsız kalmaz. Son dönemlerde grafiği oldukça yükselen ve adeta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın alternatifi olarak değerlendirilen İyi Parti Lideri Meral Akşener’in esnaf ziyareti için geldiği Ereğli’de gösterilen çok yoğun ilgiye karşılık basın olarak (bizi alkışlattı sağ olsun ama beklentimiz bu değildi) iki çift laf etmesini, birkaç sorumuza cevap beklerdik doğrusu. Siyasette geleceği açık olan, güven duyulan isim ilçe başkanı Balbaloğlu ve ekibi canla başla çalıştılar. Dinamik ve uyumlu ekip görev başında iken Akşener Ereğli’ye tekrar gelmeli.

CHP’Lİ ÖZTUNÇ’UN TEMASLARI

CHP Genel Başkan Yardımcısı-Meslektaşımız Ali Öztunç’u Ereğli’de ve Alaplı’ da çevre etkinliğinde görmekten mutlu olduk. Ama, CHP organizasyon işlerini bir türlü olması gerektiği gibi yapamıyor. Bölge milletvekilleri ve genel başkan yardımcısı gelmişken bu fırsat değerlendirilmeliydi diye düşünüyorum. Yazının kaleme alındığı 12 Haziran Cumartesi günü öğlen saatlerinde ilçe başkanlığına ve belediyeye ‘Ziyaretler’ vardı. Adı üstünde nezaket konuşmaları ve tek taraflı iletişim ile geçiştiriliyor.  

Kısıtlamaların kaldırıldığı sağlıklı hafta sonları dilerim…

Paylaşın:
Share
992 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • GÖNÜLLÜ YAZDI : DÜNYADA İLK VE TEK!

    22 Nisan 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Türk milletinin siyasi iradesi bir asırdan daha fazla süredir 23 Nisan 1920’de ilk kez toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)’nde temsil ediliyor. Bu zor günlerde Cumhuriyeti’nin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün girişimi ile ilk kez toplanan TBMM’de  Türk halkını temsil eden milletvekilleri, milli egemenlik ve birlik iradesini ortaya koydu.  Atatürk, Cumhuriyetimizin ilanından sonra 23 Nisan tarihini Dünya’da örneği tek olan büyük öngörü ile çocuklarımızın milli bilinçle yetişmesini desteklemek amacı ile Ulu...
  • PANTEREKLİ’NİN AZİZ ANDREAS’I VE BİZANS’TA KUTSAL KİŞİLER

    22 Nisan 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Azizler ( Hagios ) ve kutsal kişiler ( hosios ), bütün Hıristiyan dünyası için önem taşır ama aziz kültürü Doğu Hıristiyan kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır. Genellikle bu kutsal kişiler öncelikle halk arasında yerel anlamda kabul görür ve bir saygınlığa ulaşırlardı. Giderek o kişinin ya da onun fiziksel kalıntılarının ( rölik ) etrafında yerel bir kült oluşurdu. Röliklerin bazı mucizeler gerçekleştirdiği inancı yayılır, insanlar burayı ziyaret etmeye başlar, ikonaları yapılırdı. Kilise tarafından, kilisenin ‘litürjik’ takvimine ve aziz k...
  • ÇOBANLARIN TANRISI

    08 Nisan 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    Herakleia Pontika yöresinde de yaygın olarak tapınılan ama hakkındaki mitosların oldukça belirsiz olan Aristaios; ‘çobanların tanrısı’ olarak bilinir. Genellikle kabul edilen bir açıklamaya göre, Apollon ile Nympha ( su perisi ) Kyrene’nin oğlu olarak Libya’da doğan Aristaios, daha sonra Teb’e gitmiş, burada Musalar’dan sağaltma ve kehanette bulunma dersleri almıştır. Kadmos’un kızıyla evlenerek Aktaion’un babası olmuştur. Uzun yolculuklardan sonra Trakya’ya varan Aristaios’un, Herakleia Pontika havalisine de gelip burada ‘khlaina’ dene...
  • POSBIYIK NASIL KAZANDI?

    08 Nisan 2024 Ekonomi, Genel, Gündem, KÖŞE YAZILARI, Tüm Manşetler

    13 Şubat’ta bu köşede kaleme aldığım “Seçime Doğru-2” başlıklı yazımda Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın seçimi kazanmaya en yakın aday olduğunu yazmıştım. Ayrıca, o tarihte adayı henüz yeni belli olan (Aday gösterilen İbrahim Sezer'in isminden soyutlanmış olarak) Ak Parti’nin ise adeta Ereğli’de seçimi almak gibi bir kaygısının olmadığını kast ederek, “Belki de, Ak Parti Ereğli’yi de kazanıp bir de buranın vaatlerini yerine getirme ‘zorluğuna-masrafına-risklerine(!)’ girmek istemiyordur kim bilir!!!” yorumunu kaydetti...