logo

“GÜLÜÇ ADAYINI GENEL MERKEZİMİZ UYGUN GÖRMÜŞTÜR”

  • İyi Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanılığı, Gülüç Belde Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’ın partilerine geçmesi ve aday olarak açıklanması üzerine parti çevrelerinden yapılan tepki açıklamalarına cevap vererek, “Genel Merkezimiz bu kapsamda değerlendirmelerini yapıp Sn. Gökhan Mustafa Demirtaş’ı Gülüç Belediye Başkan adayı olarak uygun görmüştür. İYİ Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı olarak Genel Merkezimizin almış olduğu kararın arkasında durduğumuzu bildirmekteyiz.” dedi.

İYİ Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı, AK Parti’den istifa ederek İYİ Parti’den Gülüç Belediye Başkan Adayı olan Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ile ilgili genel merkez kararının arkasında olduğunu açıkladı.

İyi, Parti İlçe Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İYİ Parti Genel Merkezi tarafından yapılan değerlendirmeler neticesinde İYİ Parti Gülüç Belediye Başkan adayı olarak Sn. Gökhan Mustafa Demirtaş’ın isminin açıklanmasının ardından basında yer alan bir kısım partimizi yıpratmaya yönelik demeçler Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığımız tarafından takip edilmektedir. İYİ Parti Gülüç Belediye Başkanı adayı Sn. Gökhan Mustafa Demirtaş’a yönelik iddialara ilişkin yargılama süreci devam etmekte olup ortada kesinleşmiş bir mahkeme kararı bulunmamaktadır. Anayasanın 38/4. maddesi masumiyet karinesi hükmünü düzenlemektedir. Bu kural ayrıca bir evrensel hukuk ilkesidir. İYI Parti, Anayasa kurallarını ve evrensel hukuk ilkelerini daima gözetleyen, hukukun üstünlüğüne inanan demokratik bir partidir. Genel Merkezimiz bu kapsamda değerlendirmelerini yapıp Sn. Gökhan Mustafa Demirtaş’ı Gülüç Belediye Başkan adayı olarak uygun görmüştür. İYİ Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı olarak Genel Merkezimizin almış olduğu kararın arkasında durduğumuzu bildirmekteyiz. Ayrıca basında yer alan Genel Merkezin kararına aykırı bir kısım demeçlerin partimizin zarar görmesine yol açacak olması sebebiyle işbu açıklamaları talihsiz olarak karşıladığımızı kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız.”

Paylaşın:
292 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ