logo

HARUN KAÇMAZ’IN HEDEFİ; AB DESTEKLİ PROJELER

  • CHP Kdz. Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Harun Kaçmaz, İlçe örgütüne belgelerini teslim töreninde yaptığı konuşmada “Allah nasip ederde aday ve başkan da olursam, benim en büyük hedefim Avrupa Birliğinden destekler alarak burada yeniden projeleri hayat geçirmek.  Projelerin ne olduğunun listesi elimde hazır bunu ancak adaylığım kesinleşirse o zaman açıklamayı uygun buldum.” diye konuştu.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimleri sürecinde Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli İlçe örgütü Aday Adaylığı başvurularını kabul ediyor.

Bugün öğlen saatlerinde Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı başvurusunda bulunan Kdz. Ereğlili iş insanı, Gemi İnşa ve Makinaları Mühendisi Harun Kaçmaz için partide tören düzenlendi. Parti yöneticilerinin ve az sayıda partilinin katıldığı toplantıda konuşan İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu, partinin tüm kademelerinde değişim rüzgarları estiğini vurguladı ve Kaçmaz’ı medeni cesaretinden dolayı kutlayarak başvuru belgelerini teslim aldı.

İSİM VERMEDEN UYSAL VE POSBIYIK DÖNEMLERİNİ ELEŞTİRDİ: “10 YIL KAYBETTİK”

Kaçmaz’da kısa bir konuşma ile kendisinden ve neden aday olduğundan bahsetti. Ailevi nedenlerle bulunduğu Almanya’da üniversiteyi bitirdiğini ve gözlemlerde bulunduğu açıklayan Kaçmaz, 1984 yılında çok sevdiği Kdz. Ereğli’ye ve mesleğine dönüş yaptığını söyledi.  Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘10 yılda büyük işler başardık’ sözünden ilham aldığını bildiren Kaçmaz, isim vermeden Ak Partili Belediye Başkanı Hüseyin Uysal dönemini ve CHP’li Halil Posbıyık dönemini kast ederek “Biz burada CHP’den önceki Ak Parti döneminde beş yıl kaybettik, bir beş yılda böyle kaybetmiş oluyoruz; On yıl. Düşündüm taşındım demek ki on yıl çok uzun süreymiş…. Bakıyorum şehrime sahil de sahil, iki tane derede istinat duvarı, ne kadar boru döşendiyse bilmiyorum. Sonra; o kadar… “dedi.

“MEĞER AVRUPA ŞEHRİ DEĞİLMİŞİZ” ELEŞTİRİSİ

Sözlerini “Ama bir Avrupa şehri olmadık” diyerek sürdüren Kaçmaz, “çöplerimiz hala ormanda, pis sularımız denizde, sokaklarımızda trafik keşmekeşi, park deseniz yine öyle , insanlar birbirinin üstüne çıkarak araba kullanıyor, yani şaşırmamak elde değil. Düşündüm taşındım bizim Afrika’nın Çad ülkesinden ne farkımız var. Meğer biz Avrupa şehri falan değilmişiz.” diyerek tepkili konuştu.

“GEREKİRSE KAFAMI KOYACAĞIM”

29 Kasım’da oluşan fırtınanın sahilde yaptığı tahribatı da yeterli önlem alınmadığı gerekçesi ile eleştirerek değerlendiren Kaçmaz, daha önceki dönemlerde üç defa Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu hatırlattı ve “Galiba bu kez ben bu taşın altına elimi koyacağım, gerekirse kafamı koyacağım, önümüzdeki beş sene de heba olacak diye korktum” ifadelerini kullandı.  

Siyasetçi, sanayicilerle ve tersanecilerle hep dayanışma içinde olduğunu söyleyen ve örnekler veren kaçmaz, “sonuç olarak her yerde yeterince hizmet verdiğim inanıyorum” dedi.

Belediye başkanı olmanın sorunu çözmediğini savunan ve birlik beraberlik için olmanın önemine dikkat çeken Kaçmaz, geçmişte yaptığı toplantılardan ve tersaneler, marina, çevre gibi projelerden örnekler sundu.   

“PROJELERİM HAZIR”

CHP Kdz. Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Harun Kaçmaz, sözlerinin sonunda “Allah nasip ederde aday ve başkan da olursam, benim en büyük hedefim Avrupa Birliğinden destekler alarak burada yeniden projeleri hayat geçirmek.  Projelerin ne olduğunun listesi elimde hazır bunu ancak adaylığım kesinleşirse o zaman açıklamayı uygun buldum.” diye konuştu.

“BEN NASIL KURTARACAĞIMI BİLİYORUM”

Kaçmaz, soru cevap bölümünde ise isim vermeden Posbıyık’a yönelik eleştirilerini tekraren sürdürerek, “kapasite olduğuna dair bizi ikna etmesi lazım. Endişe niye duymayayım. Beş yılı nasıl kurtaracaklar. Ben nasıl kurtaracağımı biliyorum yazdım madde madde ama şimdi açıklamayı uygun görmüyorum Çünkü aday değilim” ifadelerini kullandı.

Toplantı sonunda Kaçmaz ile partililer birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Paylaşın:
588 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ